Ο κύριος Ρίπλεϊ, η Βουλή - ταβέρνα και ο… «χαμογελαστός» υπουργός

Ο τσακωμός και η μειλίχια αδιαφορία

Ο κύριος Ρίπλεϊ, η Βουλή - ταβέρνα και ο… «χαμογελαστός» υπουργός

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν στην Βουλή και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να αλλάξουν το όνομα του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. προσφωνώντας τον συχνά «ο ταλαντούχος κ. Ρίπλεϊ» από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του Άντονι Μινγκέλα «The talented Mr. Ripley», στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Ματ Ντέιμον, η Γκουίνεθ Πάλτροου και άλλοι αστέρες.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, φαίνεται ότι εκνευρίστηκε, επειδή ο κ. Παππάς δεν του απαντούσε πόσα κανάλια θα λειτουργήσουν, πότε και πώς θα αποφασιστεί η λειτουργία τους και πόσους εργαζομένους θα πρέπει να έχουν, με αποτέλεσμα να γυρίσει προς το μέρος του και να του πει: «Εσύ δεν είσαι υπουργός. Είσαι ο ταλαντούχος κ. Ρίπλεϊ. Δεν απαντάς σε τίποτα».

Ο κ. Παππάς έδειξε αδιαφορία και γέλασε, όμως δεν αντιμετώπισε το ίδιο ψύχραιμα το περιστατικό, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γάκης, ο οποίος φώναξε στον κ. Αμυρά: «Βγες έξω, ρε». Ο κ. Αμυράς σηκώθηκε από τη θέση του σε έξαλλη κατάσταση και του απάντησε: «Να βγεις εσύ. Εδώ είναι Κοινοβούλιο, δεν είναι ταβέρνα. Να δείξεις σεβασμό».

Το σκηνικό διαδραματίστηκε με τον διελαύνοντα Ερμή σε τετράγωνο με τον Κρόνο της Ελλάδας, δείχνοντας αφ' ενός καυστική κριτική σε πρόσωπα της κυβέρνησης και δυσάρεστες διενέξεις μέσα στη Βουλή και αφ' ετέρου νοητική κούραση και απογοήτευση του κόσμου με την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει το κοινοβούλιο, όπως και με όσα αποφασίζονται και συζητιούνται σε αυτό.

*Η αστρολογική ανάλυση έγινε με βάση το ωροσκόπιο της Ελλάδας 24/7/1974 (Μεταπολίτευση)

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphone, ipad και ipod εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved