Ελλάδα Vs Σκόπια-Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται γι’ αυτό
Παπασταύρου Λίντα
Ελλάδα Vs Σκόπια-Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Ιστοριογραφούν ο Γιάννης Ριζόπουλος και ο Karl Heinz Ottinger

Απτόητος συνεχίζει ο Γκρουέφσκι την οικειοποίηση της Μακεδονικής και φυσικά Ελληνικής Ιστορίας. Αγάλματα του Φίλιππου και του Μ. Αλεξάνδρου στήνονται σταδιακά σε όλη την επικράτεια της γειτονικής χώρας, με αποκορύφωμα βέβαια το γιγαντιαίων διαστάσεων -συνολικού ύψους 23 μέτρων, μαζί με την βάση- άγαλμα του «Έφιππου Πολεμιστή» που στήθηκε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 21 Ιουνίου.

Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται γι’ αυτό τον σκοπό, στα πλαίσια της «πολιτιστικής εκστρατείας» του Γκρουέφσκι «Σκόπια 2014» και βέβαια η απάντηση στο ερώτημα «που βρήκε τα λεφτά» παραπέμπει στους διαχρονικούς υποστηρικτές των Σκοπίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η στήριξη αυτή φαίνεται και στον γενέθλιο χάρτη της αναγνώρισης της FYROM από τον ΟΗΕ (8/4/93, ώρα 00:00), όπου στο Μεσουράνημα δεσπόζει ο Δίας σε αντίθεση μάλιστα με την Αφροδίτη. Μπάρμπα στην Κορώνη -δηλαδή στην Ουάσινγκτον- έχουν τα Σκόπια, γι’ αυτό αναλώνονται με τέτοιο θράσος σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Και αστρολογικά δεν είναι τυχαίο πως το «φαραωνικό» άγαλμα του Μ Αλέξανδρου στήθηκε καθώς ο αστρικός Δίας «πατούσε» στον 4ο οίκο, ενεργοποιώντας την γενέθλια τροπική του θέση.


fyrom

Από την άλλη πλευρά και ανεξάρτητα με τον Δία, η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνει αυτό (το άγαλμα του Φιλίππου παρέμενε για τουλάχιστον δύο χρόνια στις αποθήκες του Δήμου του Μοναστηρίου-Μπίτολα) έχει την σημασία της.

Μνημόνια-μνημόσυνα εμείς, αγάλματα αυτοί! Και δεν εννοώ μόνον το ότι ο Γκρουέφσκι εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία μας αλλά τα επιπλέον παιχνίδια σε σχέση με το ίδιο το Μνημόνιο Β΄ και το πλιάτσικο στις τσέπες μας. Αν για παράδειγμα -λέμε τώρα- ο πρωθυπουργός μας πετύχει κάποιου είδους «διπλωματικό θρίαμβο» στο θέμα των Σκοπίων, το εσωτερικό κλίμα θα αλλάξει άρδην, αφού υποτίθεται πως παρότι ως λαός θα εξακολουθήσουμε να είμαστε εντελώς ξεβράκωτοι μπροστά στην Τρόικα και την «Μεσοπρόθεσμη ληστεία», θα έχουμε «επανακτήσει» την εθνική μας υπερηφάνεια...

Φυσικά ο χάρτης της FYROM έχει και τα στραβά του και αναφέρομαι κυρίως στο τ-τετράγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στον επίσης γωνιακό Ήλιο στον 4ο οίκο, τον Άρη στον Καρκίνο και την σύνοδο Ουρανού-Ποσειδώνα στον Αιγόκερω. Διαλυτικές και αποσταθεροποιητικές είναι οι τάσεις αυτού του σχήματος, το οποίο είναι μια μόνιμη απειλή για την εσωτερική συνοχή του κράτους αλλά -φευ- και για την συνολική ισορροπία στην Βαλκανική χερσόνησο. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο τ-τετράγωνο «κάθεται» πάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας στον 9ο οίκο, φωτογραφίζοντας την κλοπή των συμβόλων και της Ιστορίας μας.

Με βάση τον συγκεκριμένο χάρτη, το μεγάλο στοίχημα και για εμάς και για αυτούς θα παιχτεί λίαν συντόμως, αφού τόσο η είσοδος του Ουρανού στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου της FYROM, όσο και το μετέπειτα τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα πάνω στον γενέθλιο Ήλιο τους (το 2014-15), σηματοδοτούν ραγδαίες αλλαγές, ανατροπές και ακραίες αντιπαραθέσεις, με πιθανό αποτέλεσμα τον διαμελισμό των Σκοπίων στα εξ ων συνετέθησαν. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ θα «θυσιάσουν» έναν προστατευόμενο τους γιατί βρέθηκε άλλος καλύτερος...

Οι Σκοπιανοί ωστόσο είναι τόσο απασχολημένοι με την Αρχαία Ιστορία, που δεν προσέχουν καθόλου την Νεώτερη...

Στην παρούσα φάση, η σύνοδος του διελαύνοντα Κρόνου με τον γενέθλιο Δία, σε συνδυασμό με την παρουσία του αστρικού Δία ακριβώς απέναντι, δίνει έναν άλλον ...αέρα στα Σκόπια, «πιέζοντας» τα να αξιοποιήσουν την υποστήριξη τους από τις ΗΠΑ και όποιους άλλους σιγοντάρουν σε αυτήν.

Όσον αφορά την συναστρία Ελλάδας-Σκοπίων, το θέμα είναι πως ο Ωροσκόπος του γειτονικού κράτους στον Τοξότη βρίσκεται ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδας, κάτι που πιστοποιεί την ένταση μεταξύ των δύο χωρών και απειλεί ...μονίμως με μια ανάφλεξη. Από την άλλη πλευρά, η ενεργοποίηση του Άρη της Ελλάδας μπορεί να συμβάλλει σε ένα γενικότερο «ξύπνημα» των Ελλήνων, που όταν αντιμετωπίζουν έναν εξωτερικό εχθρό, ξεχνούν όλες τις διαφορές τους. Κι αν πάρει ...μπρος ο Πλούτωνας της Ελλάδας πάνω στην ακμή του 4ου οίκου των Σκοπίων, η ολιγομελής «χορωδία» στην πλατεία των Σκοπίων που την περασμένη Δευτέρα χειροκροτούσε και έψελνε το «Ματσεντόνια-Ματσεντόνια» θα κληθεί να το ξανατραγουδήσει συν γυναιξί και τέκνοις αλλά αυτήν την φορά στην μητρική γλώσσα του Μ Αλέξανδρου.

Γ.Ρ.

Εθνική υπερηφάνεια με χορηγό τα Obamas Stores

Τα Σκόπια εξακολουθούν να προκαλούν και ο Γκρουέφσκι επιβεβαιώνει την ιστορία με τους γενίτσαρους μιας και ο παππούς του Νικόλαος Γρούιος κατάγεται από την Φλώρινα και είναι Έλληνας!

Τα Σκόπια όμως παίζουν με την ανοχή και των Ελληνικών κυβερνήσεων μιας και οι δικοί μας …φοβούνται και τον ίσκιο τους. Ο Ουρανός και ο Hades ίσως δώσουν ένα μάθημα ελληνικών και αγγλικών τι σημαίνει το «Beware the Greeks». Τώρα τα Σκόπια διέταξαν την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα τους βγει σε καλό. Μα, επάνω στις εκλείψεις;

Τι λένε οι εξισώσεις με βάση το Solar Arc

Μηδενική Κριού: Θλίψη και πόνος σε γενικό επίπεδο. Η μάζα, ο όχλος. Άτομα κακοντυμένα σχεδόν ρακένδυτα. Συνομιλία με καλούς συνομιλητές και ζωηρή. Ένα κάλο κλίμα της συνομιλίας.

Hades: Ερχόμενος σε επαφή με βρωμιάρηδες, κακοήθεις ανθρώπους και για να πάσχουν από αυτούς. Καταστροφή από πνιγμό, τις επιδημίες ή την αγριότητα. Οι μυστικές έρευνες.

ASC: μια βαθειά μεταμόρφωση που περνά μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι εσωτερικές αλλαγές σε ένα χώρο. Ένα «επίτευγμα» όπου οδηγεί σε δοκιμασίες.

MC: Επαφές και συναναστροφές με άτομα του υποκόσμου. Ένα άτομο χυδαίο όπου

συχνά προσβάλει τον άλλον. Οι άλλοι μου ασκούν πίεση και με εξιτάρουν. Εγωιστικά κίνητρα.

Kronos: Για να οδηγήσει ως πρότυπο για τους άλλους στο περιβάλλον εργασίας. Δυνάμεις από το κράτος που ξυπνούν. Υποστήριξη από δυνάμεις. Πόλεμοι.

Συνδικάτα-Συνδικαλισμός. Κρατικά κτήρια & οικοδομήματα. Τεράστια κτήρια . Η ενεργητική εργασία ενθαρρύνεται από τις αρχές. Η εμπλοκή του Διπλωματικού σώματος σε κάποιες ενέργειες. Πολιτικοί-δικαστές και γενικώς άτομα με ισχύ απογοητεύουν με τις πράξεις τους το κοινό που προσδοκά. Ίσως δεχτώ επίθεση

K.H.O.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved