Αστρολογική επικαιρότητα 19/4: Ο σύμβουλος του Νταβούτογλου, η γενοκτονία των Αρμενίων και η συνταξιοδότηση

Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Ετιέν Μαχτσουπιάν μίλησε για «γενοκτονία των Αρμενίων» και συνταξιοδοτήθηκε

Αστρολογική επικαιρότητα 19/4: Ο σύμβουλος του Νταβούτογλου, η γενοκτονία των Αρμενίων και η συνταξιοδότηση

«Χαμός» στην Τουρκία!

«Εάν δεχόμαστε ότι όσα συνέβησαν στη Βοσνία και την Αφρική συνιστούν "γενοκτονία", δεν είναι δυνατό να μην χαρακτηρίσουμε εξίσου γενοκτονία αυτό που συνέβη στους Αρμένιους το 1915» ανέφερε σε συζήτηση με τον επικεφαλής του τηλεοπτικού καναλιού CNN Turk στην Άγκυρα Χάντε Φιράτ (Hande Fırat) ο σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ετιέν Μαχτσουπιάν (Ε. Mahçupyan).

Επιπλέον, σχολιάζοντας, τη δήλωση του Πάπα, ο οποίος χαρακτήρισε τα γεγονότα του 1915 ως «την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα», ο πρωθυπουργικός σύμβουλος είπε: «Με αυτή τη δήλωση, το Βατικανό αποτίναξε από πάνω του ένα ψυχολογικό βάρος 100 ετών. Αυτό που αξίζει να προσέξουμε είναι η 100ετής άρνηση του Βατικανού να χρησιμοποιήσει τον όρο. Θα μπορούσε το Βατικανό να κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση εδώ και καιρό, αλλά δεν το έκανε».

Τα σχόλια αυτά του αρμενικής καταγωγής κ. Μαχτσουπιάν, που τοποθετήθηκε στην θέση του πρώτου συμβούλου του πρωθυπουργού τον Αύγουστο του 2014 με προσωπική απόφαση του Αχμέτ Νταβούτογλου, προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία, με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ (Volkan Bozkır) να εκφράζει δημόσια την δυσαρέσκειά του.

Στις αντιδράσεις αυτές, το Γραφείο του Πρωθυπουργού απάντησε ότι κ. Μαχτσουπιάν συνταξιοδοτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2015, όταν συμπλήρωσε το 65ο έτος - όριο ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Μαχτσουπιάν διευκρίνισε ότι όντως συνταξιοδοτήθηκε, αλλά συνεχίζει να κατέχει την ίδια θέση αμισθί.

Στο αστρολογικό κομμάτι, το συμβάν έλαβε χώρα με τον διελαύνοντα Ποσειδώνα (κινήσεις που δεν είναι αντιληπτές) κυβερνήτη του 10ου οίκου (άτομα με αξιώματα, κυβέρνηση) σε αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό (μάζα, λαός) στον 3ο οίκο (επικοινωνία) που δείχνει ότι αυτή η κίνηση πιστώνεται ως επικοινωνιακό «φάουλ» της κυβέρνησης.

*Ο αστρολογικός χάρτης της Τουρκίας είναι υπολογισμένος για 29 Οκτωβρίου 1923

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved