Αστρολογική επικαιρότητα 10/4: Έξι στους δέκα πιο διάσημους όλων των εποχών… είναι Έλληνες

Αυτή είναι η Ελλάδα που ξέρουμε και θέλουμε!

Αστρολογική επικαιρότητα 10/4: Έξι στους δέκα πιο διάσημους όλων των εποχών… είναι Έλληνες

Η Ελλάδα πλέον μπορεί να θεωρείται και με μετρήσιμο μέγεθος ως υπερδύναμη - κοιτίδα πολιτισμού.

H ομάδα Macro Connections από το Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, ονόματι Pantheon, συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα αναφορικά με την πολιτισμική παραγωγή διαφόρων χωρών του πλανήτη, από το 4.000 πΧ έως και το 2010 μΧ.

Ο ιστότοπος αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος έχει ως σκοπό την χαρτογράφηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μπορεί να αποκαλύψει στον επισκέπτη με λίγα μόνο κλικ τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από τον πλανήτη.
Το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ μετρά την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα των ιστορικών προσωπικοτήτων λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικούς παράγοντες: τον αριθμό των τοπικών εκδόσεων της Wikipedia που φιλοξενούν ένα άρθρο για το συγκεκριμένο άτομο και τον Ιστορικό Δείκτη Δημοτικότητας (HPI).

Με βάση αυτούς τους δύο παράγοντες, η αναζήτηση για τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη τα τελευταία 6000 χρόνια εμφανίζει μία λίστα δέκα ονομάτων, στα οποία κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο.
Οι Έξι στους 10 πιο διάσημους παγκοσμίως είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Όμηρος, ο Πυθαγόρας και ο Σωκράτης!

Από αστρολογικής πλευράς, η παρουσία του Πλούτωνα (ισχυρό στίγμα, DNA) και της Σελήνης (παράδοση) στον 4ο οίκο (η πατρίδα, οι «ρίζες» μας) δείχνει ότι η χώρα μας κουβαλά βαριά κληρονομιά. Επιπλέον, ο πλανήτης της Uranian Astrology ο υποθετικός Κρόνος (μεγάλες προσωπικότητες) είναι σε σύνοδο με το μεσοδιάστημα Βορείου Δεσμού / Ποσάιντον (που εμπνέουν τον κόσμο) υποδεικνύοντας πως αυτός εδώ ο τόπος γεννούσε, γεννάει και θα γεννάει πνευματικά άτομα και ηγέτες.

*Ο αστρολογικός χάρτης της Ελλάδας είναι υπολογισμένος για 24 Ιουλίου 1974

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved