Αστρολογική επικαιρότητα 15/2: 15 Φεβρουαρίου του 360 μ.Χ εγκαινιάστηκε η Αγιά Σοφιά

Τα εγκαίνια της πρώτης Αγίας Σοφίας από τον Κωνστάντιο τον Β΄ και η πρόσληψη του νέου προπονητή της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, Σέρτζιο Μαρκαριάν

Αστρολογική επικαιρότητα 15/2: 15 Φεβρουαρίου του 360 μ.Χ εγκαινιάστηκε η Αγιά Σοφιά

Τα εγκαίνια της πρώτης Αγίας Σοφίας

«Σώπασε κυρὰ Δέσποινα, καὶ μὴ πολυδακρύζῃς, πάλι μὲ χρόνους, μὲ καιρούς, πάλι δικά μας θά ῾ναι»! Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του, Κωνστάντιο Β' και τα εγκαίνια έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου του 360 μΧ. Την εκκλησία την περιβάλλουν διάφοροι μύθοι και μάλιστα ένας εξ αυτών λέει πως η Αγιά Σοφιά θα ξαναγυρίσει σε ελληνικά χέρια όταν αποκαλυφθεί ξανά ο τρούλος και τα άλλα σημεία τα οποία είναι καλυμμένα με άσβεστη. Τα τελευταία χρόνια όμως ορισμένα γεγονότα, με επίκεντρο την Αγία Σοφία, με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση τον Ιούλιο του 2009 του εξαπτέρυγου Άγγελου στον Τρούλο ο οποίος είχε καλυφθεί με ασβέστη πριν 160 χρόνια, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου για τα μελλούμενα. Το γεγονός αυτό το απεκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Hurriyet, ενώ η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις «για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις....». Στο αστρολογικό κομμάτι τώρα, η Σελήνη (θέματα παραδόσεων και ιστορίας) στο ωροσκόπιο των εγκαινίων βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα (μεγαλοπρέπεια) ενώ τόσο ο Ουρανός (απροσδόκητα γεγονότα, διάδοση νέων αξίων) αλλά και ο Ποσειδώνας (θρησκευτικό συναίσθημα, δέος) βρίσκονται στην 2η μοίρα που όπως έχουμε κατ' επανάληψη πει είναι η μοίρα της υπέρτατης ισχύος και υποδεικνύει γιατί η Αγιά Σοφιά στέκει και θα στέκει εκεί ενώ μετά το 2019 όπου ο Ουρανός από διέλευση θα βρει τον γενέθλιο Πλούτωνα στην μηδενική μοίρα του Ταύρου ίσως να έχουμε και μια ανέλπιστη εξέλιξη για την Ελλάδα... επί του θέματος.

*Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σαν σήμερα στις 15 Φεβρουαρίου το 360 μΧ

Νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, ο Σέρτζιο Μαρκαριάν

Πάμε για το μεγάλο come back; Ο 70χρονος Ουρουγουανός προπονητής ήταν η εισήγηση του Γιώργου Καραγκούνη στο ΔΣ της ΕΠΟ η οποία και ενέκρινε την Πέμπτη (12/2) την πρόσληψή του. Πάντως, μέλη της ΕΠΟ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους και αυτές είχαν να κάνουν κυρίως με την ηλικία του. Ο Μαρκαριάν που έχει υπάρξει προπονητής στον Ιωνικό, τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή θα αναλάβει αμέσως καθήκοντα και έχει βοηθό τον Νίκο Κωστένογλου και θα έχει στο πλευρό του κι έναν συμπατριώτη του προπονητή. Οι πάγιες αποδοχές του θα είναι 350.000 ευρώ το χρόνο, ενώ σημαντικό θα είναι το μπόνους πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2016. Μάλιστα, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Κλαούντιο Ρανιέρι θα μένει στην Ελλάδα για να παρακολουθεί από κοντά τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν έχει στον γενέθλιο αστρολογικό του χάρτη τον Ερμή (αντίληψη) και τον Άρη (δράση) στο ζώδιο του Σκορπιού (ένστικτο) πράγμα που τον κάνει να ξέρει να «διαβάζει» το στήσιμο του αντιπάλου ενώ ο Ποσειδώνας (έμπνευση) από διέλευση θα κάνει όψεις τριγώνου με τους δυο προαναφερόμενους γενέθλιους πλανήτες και θα τον βοηθήσει να παράγει έργο και γιατί όχι να πετύχει και ένα ...μικρό θαύμα.

*Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου το 1944

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved