Αστρολογική επικαιρότητα 7/1: Η στήριξη υπό όρους του Μίκη Θεοδωράκη στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μίκης Θεοδωράκης που στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις και το σάουντρακ του Φόρεστ Γκαμπ που συνόδευσε το Γιώργο Παπανδρέου στο Αγρίνιο

Αστρολογική επικαιρότητα 7/1: Η στήριξη υπό όρους του Μίκη Θεοδωράκη στο ΣΥΡΙΖΑ

Μίκης Θεοδωράκης: «Στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο απαλλαγής της χώρας από το Μνημόνιο»

Παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας! Τη στήριξή του στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δηλώνει ανοιχτά ο Μίκης Θεοδωράκης, θέτοντας όμως έναν όρο. «Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλύτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου. Γι' αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο: Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ' όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και... πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου. Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους». Ο Μίκης Θεοδωράκης* έκανε την δήλωση αυτή με τον Δία (υποστήριξη - εύνοια) ανάδρομο (με δικαίωμα αναθεώρησης) από διέλευση να είναι σε όψη συνόδου με τον γενέθλιο Άρη του (μαχητικότητα και θέρμη) δείχνοντας την ένθερμη υποστήριξή του υπό όρους. Επιπλέον, ο διελαύνων Ποσειδώνας είναι σε όψη χιαστί με τον Ήλιο του δείχνοντας ότι η κίνησή του είναι προϊόν διαίσθησης**. Αλήθεια όμως πόσο βαραίνει το «οπλοστάσιο» του ο Αλ. Τσίπρα με αυτή την δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη; Αν λάβει κανείς υπόψη του πως ο διάσημος μουσουργός είναι το σύμβολο του αγώνα ενάντια στην Χούντα τότε εύκολα συμπεραίνει κανείς πως έβαλε νέα βέλη στην φαρέτρα του ο Α.Τσίπρας.

*Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1925

** Ο Ήλιος του Έλληνα συνθέτη είναι στην απόλυτη έξαρση του Ποσειδώνα στην 5η μοίρα.

Από το Carmina Burana του Ανδρέα στο Φόρεστ Γκαμπ του Γιώργου

Επικοινωνιακό λάθος ή κάτι θέλει να πει ο ποιητής; Το μουσικό θέμα στην πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγρίνιο ήταν το σάουντρακ της ταινίας Φόρεστ Γκαμπ «Run Forest run». Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για μια ταινία που κέρδισε 6 Όσκαρ και αφηγείται την προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου και το επικό ταξίδι του στη ζωή, κατά τη διάρκεια του οποίου συνάντησε σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας, επηρέασε την ποπ κουλτούρα και έζησε από κοντά αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα, των οποίων τη σημασία δεν κατάλαβε ποτέ, καθώς ήταν ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων. Θυμίζουμε ότι ήταν το 2012 που ο Λάκης Λαζόπουλος στην παράστασή του «Sorry I'm Greek» είχε μια αφίσα που έδειχνε τον Γιώργο Παπανδρέου και από κάτω έγραφε το όνομα του «Φόρεστ Γκαμπ» αλλά και στην περιοδεία της παράστασης στις Βρυξέλλες μιλώντας στην κάμερα του Channel 4 είχε χαρακτηρίσει τον πρώην πρωθυπουργό «Φόρεστ Γκαμπ». Άραγε η επιλογή του κομματιού για την προεκλογική εκστρατεία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ήταν τυχαία ή συνειδητή επιλογή; Από αστρολογικής πλευράς η Πανσέληνος που πραγματοποιήθηκε στις 5/1 στην 14η μοίρα του Καρκίνου σχηματίζοντας δυσαρμονικές όψεις με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό έλαβε χώρα εντός του 3ου οίκου (επικοινωνία) του αστρολογικού χάρτη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ* (Κινήμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) δείχνοντας επικοινωνιακές πολιτικές που προκαλούν την πλήρη αποτυχία του κόμματος και συγχρόνως μπορούν να γίνουν αφορμή για... μαύρη ως και ακραία σάτιρα.

*Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ιδρύθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2015

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved