Ο μικρός Δαβίδ, η Ελλάδα, κερδίζει τον γίγαντα Γολιάθ, την Αμερική!

Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα

Ο μικρός Δαβίδ, η Ελλάδα, κερδίζει τον γίγαντα Γολιάθ, την Αμερική!

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που κανένας από τους Έλληνες δεν νιώθει καλά γιατί όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί πάνω μας και δυστυχώς έχουν ένα μεγάλο «κατηγορώ». Για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών μας, για το πόσο ανοργάνωτοι είμαστε, τεμπέληδες, καλοπερασάκηδες κλπ. Συνεχώς μας «στολίζουν» κανονικά για τα πολλά «κακά» που έχουμε κάνει και ό, τι κι αν περνάει η Ευρώπη φταίνε οι Έλληνες. Τα καλά βέβαια δεν τα αναφέρουν πουθενά και ποτέ και αν κάτι αναγκαστούν να παραδεχτούν, το κάνουν πάντα με ένα τρόπο πολύ υποτιμητικό ή ανεπαίσθητο ώστε να περνάει απαρατήρητο.

Η Ελλάδα σαν χώρα έχει και αυτή το ωροσκόπιο της, με τον Ήλιο στον Υδροχόο μέσα στον 10ο οίκο που σημαίνει ότι για να βγει κάτι καλό θα χρειαστεί να δουλέψουμε όλοι μαζί, ομαδικά και κυρίως να ενωθούμε και να μην υπάρχει το τεράστιο «εγώ μας» που καταβροχθίζει οποιαδήποτε πρόοδο. Επίσης έχει Κρόνο στον Λέοντα (βλ. το άρθρο) μέσα στον 4ο οίκο της που επιβεβαιώνει την διάθεση που έχει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά να φανεί και να κάνει κάτι δικό του, χωρίς να υπολογίζει τις δυνάμεις του διπλανού του, μπλοκάροντας το γενικό καλό . Όπως καταλαβαίνετε αυτή η όψη μαζί και με ένα άλλο σύνολο πραγμάτων, μας επαυξάνει την αντιπαλότητα μαζί και την απομόνωση του ενός από τον άλλον κι αυτό τις περισσότερες φορές φαίνεται πάρα πολύ έντονα.

Ας φτάσω όμως στο «δια ταύτα» για να εξηγήσω και την ύπαρξη αυτού του άρθρου. Πριν από λίγο καιρό μια Ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition, που διεξήχθη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη. Στον τελικό αναμετρήθηκε με τον μεγάλο αντίπαλο που ήταν το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και φυσικά νίκησε, κάνοντας τις υπόλοιπες χώρες να τρίβουν τα μάτια τους! Επίσης, να συμπληρώσω ότι οι κριτές ήταν καθηγητές διεθνούς οικονομικού δικαίου, ανεγνωρισμένης φήμης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μάχη θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν άνιση, αν σκεφτούμε τα εφόδια των δικών μας παιδιών που τις πιο πολλές φορές εργάζονται ή δυσκολεύονται οικονομικά να κάνουν τις σπουδές τους και των παιδιών από το Χάρβαρντ που η οικονομική τους άνεση είναι τεράστια, δηλαδή, μιλάμε μια ακόμα μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ. Παρ' όλο που αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε μια χώρα που όλα καταρρέουν και κυρίως η Παιδεία μας που περνάει μια πολύ κρίσιμη περίοδο, μέσα από απεργίες, ελλείψεις, περικοπές και καθυστερήσεις, αποδεικνύεται ότι αντέχει ακόμα γιατί η υποδομή και η γνώση υπάρχει στα ΑΕΙ μας. Οι μικροί αυτοί Γίγαντες κατάφεραν με την συστηματική τους δουλειά και την αφοσίωση στον στόχο να φτάσουν στον τέρμα και να σηκώσουν το πρώτο βραβείο. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά ότι αν οι Έλληνες ενωθούν, θα κάνουν θαύματα και θα κυριαρχήσουν και πάλι στον κόσμο του πνεύματος και της εξέλιξης.

Για αυτό, καλό είναι να μην πέφτουμε σε μιζέρια και να αναγνωρίζουμε τα καλά που έχουμε τα οποία χρειάζεται να τα ξαναθυμηθούμε για να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.
Να θυμάστε ότι η ένωση μεταξύ μας πάντα μας εξελίσσει κι έτσι θα ξαναγίνουμε οι παλιοί αλλά ανανεωμένοι εαυτοί μας με μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη και στόχο να βάλουμε το πλοίο στο λιμάνι, νικητές και όχι ηττημένοι!

Διαβάστε επίσης

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved