Τι λένε τα άστρα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας;

Ποιά ομάδα ευνοείται περισσότερο; Η τύχη της Ελλάδας

Τι λένε τα άστρα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας;

Μετά την κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλου της Βραζιλίας, δύο είναι τα κυρίαρχα ερωτήματα του φίλαθλου -και όχι μόνον- κόσμου. Πρώτον, ποιά ομάδα θα σηκώσει την κούπα και δεύτερον ποιές είναι οι προδιαγραφές της Ελληνικής συμμετοχής. Εδώ όμως είμαι αναγκασμένος να προσθέσω κι ένα τρίτο ερώτημα, το αν δηλαδή το συγκεκριμένο Μουντιάλ θα μείνει στην Ιστορία εξ αιτίας των πολύ μεγάλων εκπλήξεων που θα συμβούν στους αγωνιστικούς χώρους ή λόγω των εξαιρετικά έκρυθμων κοινωνικών καταστάσεων που θα το συνοδεύσουν.
Τα αστρολογικά δεδομένα υποστηρίζουν και τις δύο εκδοχές, αφού η γιορτή του ποδοσφαίρου τελεί υπό την «κηδεμονία» του Ουρανού και του Άρη, αγωνιστικά δηλαδή πρόκειται για ένα Μουντιάλ αφιερωμένο εξαιρετικά στα αουτσάιντερ και τους... βαρβάρους!

Κατ' αρχήν, στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης του Ιουνίου για το Ρίο ντε Τζανέιρο (εκεί θα γίνει ο τελικός στις 13/7) ο Ουρανός που βρίσκεται στον Κριό σχηματίζει δύο αντιθέσεις με τον Άρη και την Δήμητρα στο Ζυγό, ένα σχήμα που στην αστρική του εκδοχή «κλειδώνει» πάνω στον άξονα τροπικού MC-IC στην 23η μοίρα Ιχθύων και Παρθένου αντίστοιχα.
Εξωαγωνιστικά λοιπόν, η υπόθεση «βρωμάει μπαρούτι» και μακάρι να μην θρηνήσουμε θύματα. Κι αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να γίνει αυτό, πέρα από το ότι οι Βραζιλιάνοι φημίζονται για το έντονο πάθος τους, σκεφτείτε για παράδειγμα τι έχει να γίνει αν αποκλειστεί πρόωρα η διοργανώτρια Βραζιλία -να μην περάσει καν στους 16 του θεσμού- κι αυτό δεν το σημειώνω τυχαία...

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, προξενεί μεγάλη εντύπωση το ότι οι ...μισοί προπονητές έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους κάποια «δυνατή» όψη Δία-Ουρανού, κάτι που προοιωνίζει την συμμετοχή τους σε ένα Μουντιάλ πολύ αλλιώτικο από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα.
Όσον αφορά τον νικητή λοιπόν η εκτίμηση μου είναι ότι δεν θα ανήκει στο «κλαμπ» των μέχρι τώρα τροπαιούχων αλλά θα πρόκειται για μια «νέα δύναμη», σχετικά ή εντελώς απρόβλεπτη και πέρα από «λογικά» προγνωστικά.
Και ποιά ομάδα μπορεί να είναι αυτή;

Εντελώς ξεκάθαρη απάντηση είναι μάλλον αδύνατον να έχουμε, αφού δεν είναι εύκολο ούτε ασφαλές να βγάλεις άκρη μεταξύ 32 φιναλίστ, πολύ περισσότερο όταν δουλεύεις χωρίς ώρες γέννησης των προπονητών, παρά μόνον με την ημερομηνία τους. Ωστόσο -τηρουμένων των όποιων επιφυλάξεων- με βάση τα όσα δείχνουν τα συστήματα πρόβλεψης (διελεύσεις, ηλιακές επιστροφές, δευτερεύουσες πρόοδοι και ηλιακό τόξο) στους χάρτες των 32 προπονητών, οι ουρανοί δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους!

Για να μην σας κουράσω με στοιχεία παραθέτω απ' ευθείας τις εκτιμήσεις μου, όχι μόνον για τον πιθανό νικητή αλλά και γενικότερα για την προβλεπόμενη πορεία των ομάδων.

FulecoMascot

Α΄ όμιλος
Αστρολογικά φαβορί για να περάσουν στους 16 είναι η Κροατία και το Μεξικό. Δυστυχώς για τον Σκορπιό προπονητή της Βραζιλίας, τον Felipe Luis Scolari, φαίνεται ότι μόνον με «παράγκα» θα μπορέσει να προχωρήσει αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό, είναι απίθανο να φτάσει μέχρι τον τελικό. Όσο για το Καμερούν, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του.

Β΄ όμιλος
Ολλανδία και Χιλή δείχνουν να είναι πιο τυχερές με την πρώτη μάλιστα να κυνηγάει το... θαύμα της κατάκτησης ενός Παγκοσμίου Κυπέλου, ύστερα από τρεις αποτυχημένους τελικούς. Ο Λέων προπονητής της, ο Luis Van Caal, περνάει μεν από δύσκολες εξετάσεις (ο διελαύνων Κρόνος σε τετράγωνο με τον Ήλιο του) αλλά τα μπόνους που κουβαλά από τον γενέθλιο χάρτη του (Ήλιος σε τρίγωνο με τον Δία) και από το Ηλιακό τόξο (Ήλιος σε εξάγωνο με τον Δία) τον χρίζουν αυτομάτως φαβορί για μια από τις δύο θέσεις του τελικού.
Οι Ισπανοί και οι Αυστραλοί θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να μην επιστρέψουν πρόωρα στην πατρίδα τους.

Γ΄ όμιλος
Το παράδοξο του ομίλου της Εθνικής μας ομάδας είναι ότι υπάρχουν τρεις υποψήφιες χώρες για δύο θέσεις, με το θεωρητικό φαβορί όμως -την Κολομβία- να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτές! Έχουμε βάσιμες ελπίδες δηλαδή να προκριθούμε στους 16 -κι ακόμη πιο πέρα- αρκεί να μην μας «την φέρει» η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία είναι ένα από τα 2-3 μεγάλα αστρολογικά αινίγματα του Μουντιάλ. Ο προπονητής της, ο Σκορπιός Sabri Lamouchi, δέχεται ανάμικτες και αντιφατικές επιρροές, με τον μεν διελαύνοντα Κρόνο να τον πολιορκεί ασφυκτικά (σε σύνοδο με τον Ήλιο του) αλλά και τον γενέθλιο Δία του στον Τοξότη να επιφυλάσσεται για τα καλύτερα. Πάντως, αν -παρ' ελπίδα- περάσει στους 16, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.
Η Ιαπωνία κατά την εκτίμηση μου θα περάσει στον επόμενο γύρο, αφού είναι ένα από τα δυνατά αουτσάιντερ του Μουντιάλ.

Όσο για μας, ο Ζυγός Fernando Santos δεν στερείται τύχης και η Εθνική έχει τα αστρολογικά φόντα να πάει πολύ καλά. Το ερώτημα όμως είναι αν θα του φτάσουν η υποστήριξη που κουβαλά από τον ετήσιο χάρτη του (ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Δία) και η αξιοσημείωτη διέλευση του Δία από την γενέθλια σύνοδο Δία-Ουρανού στον Καρκίνο. Όπως και στις περιπτώσεις των υπολοίπων προπονητών πολλά θα κριθούν από το τι ακριβώς συμβαίνει στο -άγνωστο- ωροσκόπιο του, σημειώνω ωστόσο την ιδιαίτερη συγκυρία του Ηλιακού τόξου, όπου όλοι οι δείκτες σχηματίζουν εξάγωνο με τις γενέθλιες θέσεις τους. Μακάρι να σηματοδοτεί κάτι πιο μεγάλο... Μια χαρά πάντως θα την πάρει αλλά αυτή μπορεί να... μην έχει σχέση μόνον με την Εθνική Ελλάδος!
Κάτι επίσης σημαντικό είναι το ότι ο Santos έχει πολύ καλές προοπτικές μέσα στην επόμενη τετραετία και καλά θα κάνει η ομοσπονδία να του ανανεώσει το συμβόλαιο, ανεξάρτητα από την πορεία και τα αποτελέσματα της Εθνικής στην Βραζιλία.

Δ΄ όμιλος
Η Ουρουγουάη δείχνει να έχει την απαιτούμενη τύχη για να περάσει στους 16 του θεσμού, ενώ αντίθετα η Κόστα Ρίκα δεν φαίνεται να έχει την αναγκαία υποστήριξη.
Από εκεί και ύστερα έχουμε να κάνουμε με μια μάχη μεταξύ δύο Λεόντων, όπου ο ένας θα αναγκαστεί να επιστρέψει πρόωρα στην πατρίδα του. Ο προπονητής της Αγγλίας ο Roy Hodgson, είναι κι αυτός ένας από τους αστρολογικά «μπερδεμένους», αφού δέχεται ταυτόχρονα την επιρροή του Δία και του Κρόνου και πολλά θα εξαρτηθούν από τα -άγνωστα- δεδομένα του γενέθλιου ωροσκοπίου του. Εκτιμώ πάντως ότι έχει καλύτερες πιθανότητες από τον Ιταλό ομόλογο του τον Cezare Prandelli.

Ε΄ όμιλος
Η Ελβετία και ο Ισημερινός είναι τα αστρολογικά φαβορί να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο κι ακόμη περισσότερο. Η Ονδούρα είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα, ενώ ο Didier Deschamps και η Γαλλία φαίνεται να χάνουν την πρόκριση στις λεπτομέρειες.

Στ΄ όμιλος
Εδώ έχουμε τρεις υποψήφιες ομάδες για δύο θέσεις, με το θεωρητικό φαβορί του ομίλου, την Αργεντινή, να είναι το κλειδί της υπόθεσης. Γιατί μπορεί και να μην περάσει στους 16... Ο Σκορπιός προπονητής της, ο Alejandro Sabella, δεν έχει να περιμένει και πολλά από την γενέθλια σύνοδο του Ήλιου του με τον Κρόνο (δύσκολα παίρνεις τίτλο με αυτήν την όψη, ανεξάρτητα αν τον αξίζεις) αλλά μπορεί να ποντάρει στα τρίγωνα της γενέθλιας Αφροδίτης του στο Σκορπιό με τον Δία και τον Ουρανό στον Καρκίνο. Η εκτίμηση μου πάντως είναι ότι ακόμη κι αν τα καταφέρει να προκριθεί και φθάσει μέχρι τον τελικό, θα χάσει το τρόπαιο και μάλιστα στην παράταση.
Η Βοσνία και το Ιράν πάντως, διεκδικούν με καλές πιθανότητες την είσοδο τους στους 16, με την πρώτη να διεκδικεί τον τίτλο της πιο... αλλοπρόσαλλης ομάδας του Μουντιάλ. Η Βοσνία είναι ικανή να κερδίσει την Αργεντινή και να χάσει από το Ιράν ή την Νιγηρία... Η δε τελευταία, πολύ δύσκολα θα προχωρήσει στον επόμενο γύρο.

Ζ΄ όμιλος
Εδώ καιροφυλακτούν μερικές από τις μεγάλες εκπλήξεις του Μουντιάλ! Κατ' αρχήν η Γερμανία «δεν το 'χει» και δεν αποκλείεται μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της πρώτης φάσης να έχουμε ένα Γερμανικό δίδυμο της αποτυχίας. Δηλαδή, ο Υδροχόος Joachim Low να τα... πίνει παρέα με τον επίσης Γερμανό και Λέοντα προπονητή των ΗΠΑ, τον Jurgen Klinsmann, μήπως και ξεχάσουν την πίκρα τους...
Αντίθετα, η Γκάνα μπορεί να προχωρήσει, φθάνοντας μάλιστα πολύ ψηλά (ακόμη και στα ημιτελικά), αρκεί ο προπονητής της ο James Kwesi Appiah να είναι όντως Καρκίνος (με τους Αφρικανούς, ποτέ δεν ξέρεις...)
Όσο για την Πορτογαλία είναι από τις ομάδες που μπορούν να φθάσουν στον τελικό και να κερδίσουν το τρόπαιο!
Αστρολογικά, ο Paolo Bento έχει όλα τα προσόντα για να το καταφέρει, δίνοντας ίσως στον Fernando Santos εκείνη την μεγάλη χαρά για την οποία σας έγραψα παραπάνω...

Η΄ όμιλος
Συγκριτικά με τις αντιπάλους τους, η Ρωσία και η Αλγερία δείχνουν να έχουν καλύτερες πιθανότητες να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο. Με την πρώτη μάλιστα συμβαίνει το εξής ενδιαφέρον: Αν προπονητής της δεν ήταν ο Δίδυμος Fabio Capello αλλά ο αρχηγός της ομάδας, ο Καρκίνος Sergei Ignaschevich, τότε η κούπα δεν της ξέφευγε με τίποτε! Προσωπικά προτιμώ να εκτιμώ την πορεία μιας ομάδας με βάση τον χάρτη του προπονητή της αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Ο Capello πάντως θα έχει σίγουρα και μια δεύτερη ευκαιρία ύστερα από τέσσερα χρόνια, οπότε αν τυχόν χρειαστούμε νέο προπονητή στην Εθνική Ελλάδος ξέρουμε ποιόν πρέπει να πάρουμε, ώστε να στεφθούμε (και) παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Αυτή είναι λοιπόν η εκτίμηση για την πορεία των 32 φιναλίστ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, τα οποία οφείλω να επαναλάβω ότι είναι ελλιπή και δεν παρέχουν πλήρη ασφάλεια. Πέρα από την άγνωστη ώρα γέννησης των προπονητών, υπάρχει και το ενδεχόμενο μιας ανακριβούς ημερομηνίας γέννησης (οι επίσημες δεν είναι κατ' ανάγκη και οι σωστές). Εννοείται επίσης ότι αν τυχόν μια ομάδα αλλάξει προπονητή, είναι λογικό να διαφοροποιηθεί και η εκτίμηση για την τύχη και την πορεία της.

Θα τα ξαναπούμε λοιπόν τον Ιούνιο με πρώτη στάση την έναρξη του Μουντιάλ και τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος, δεύτερη αμέσως μετά την φάση των ομίλων και ότι άλλο -ελπίζω ευχάριστο- ακολουθήσει μέχρι την ημέρα του μεγάλου τελικού στις 13 Ιουλίου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved