Η αστρολογική εποποιΐα του 1940

Ο Ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ έμπρακτα με την μαζική συμμετοχή και με την λυσσαλέα αντίσταση

Η αστρολογική εποποιΐα του 1940

H 28η Οκτωβρίου 1940 ήταν ημέρα όπου έμελλε να αλλάξει ή τουλάχιστον να ...κοντοσταθεί ο ρους της Ιστορίας.
Το σκηνικό είναι λίγο-πολύ γνωστό. Η τότε φασιστοκρατούμενη Ιταλία είχε συνάψει συμμαχία με την επίσης φασιστική Γερμανία. Ο Benito Mussolini ουσιαστικά υπήρξε “πνευματικό είδωλο” του Χίτλερ στην δεκαετία του ΄20, ωστόσο τα πράγματα γρήγορα αντιστράφηκαν. Ο Χίτλερ μέσα σε 7 χρονιά από την άνοδο του στην εξουσία είχε καταστήσει την Γερμανία πάλι κραταιά υπερδύναμη, ενώ ο Ιταλός δικτάτορας ξεκινώντας από τα «εύκολα» ...βολόδερνε στην Αφρική.
Ο Mussolini ήταν ένα εγωπαθές και θεατρινίστικο Λιοντάρι όπου... λύσσαγε βλέποντας την Γερμανία να τηρεί τα σχέδια της με μαθηματική ακρίβεια και συνέπεια και να έχει ήδη πατήσει πόδι στη Βαλκανική καταλαμβάνοντας τη Ρουμανία και τα πετρέλαια της. Έτσι, πιστεύοντας ότι ο ίδιος δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τη δόξα του Χίτλερ και η Ιταλία μπορούσε να έχει ανάλογες επιτυχίες όπως η Γερμανία, αποφάσισε να κάνει την επίθεση στην Ελλάδα εν αγνοία του.
Ήθελε ο Χίτλερ να μάθει την αστραπιαία νίκη του από τις εφημερίδες. Τελικά βέβαια, οι εφημερίδες άλλα έγραψαν...

Ο ρόλος του Ιωάννη Μεταξά: Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν ένας στρατιωτικός ο οποίος ξέχωρα από τις σπουδές του ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος. Στα 14 του εισήχθη στην Σχολή Ευελπίδων και εξέρχεται με τον Βαθμό του Ανθυπολοχαγού με βαθμό 19.90 (πρώτος). Πάει στην Σχολή του Μηχανικού και μετά από καιρό με υποτροφία στην Σχολή Πολέμου του Βερολίνου. Εκεί ο Μεταξάς αποφοιτάει πρώτος άλλα οι Γερμανοί αδυνατούν να το πιστέψουν. Ξαναβάζουν τεστ και ο Μεταξάς πάλι βγαίνει πρώτος. Εκεί αναρτούν μια πινακίδα οπού έγραφε “ Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο γα τον Μεταξά”. Θεωρούν τον Μεταξά πραξικοπηματία το οποίο κατά το ήμισυ είναι για μένα εσφαλμένο. Το 1936 η πολίτικη ζωή της Ελλάδος είχε έλθει σε αδιέξοδο μιας και οι δυο συνασπισμοί ήσαν σχεδόν ισόπαλοι. Το παλάτι για να αποτρέψει το ενδεχόμενο το ΚΚΕ να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στις πολίτικες εξέλιξης της χώρας και, προ αυτού του αδιεξόδου, έκανε πίσω σε μια συνδιαχείριση. Άλλωστε ο Μεταξάς ήταν αγαπητός στο παλάτι. Με αυτό το σκεπτικό έγινε το πραξικόπημα που στην πραγματικότητα ήταν μια συνδιαχείριση. Ο Μεταξάς όμως διέβλεπε την λαίλαπα που ερχότανε στα Βαλκάνια και εξόπλισε των ελληνικό στρατό.

Στις 3 τα ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός Πρέσβης Grazzi φτάνει στο σπίτι του. Ο χωροφύλακας χτυπάει το εσωτερικό κουδούνι και κατεβαίνει ο Μεταξάς με μια μάλλινη ρόμπα. Ο Grazzi (απόσπασμα από το βιβλίο του είναι το παρακάτω απόσπασμα) λέει:
«…Η συνείδησίς μου με επίεζε ότι την στιγμήν αυτήν εγενόμην συνένοχος μιας ατιμίας. Είδα επί τέλους να ανάβη το φως και τον Μεταξά να κατεβαίνη. Με εγνώρισε και διέταξε τον σκοπόν να με αφήση να περάσω. Μου έδωκε την χείρα και με ωδήγησεν εις εν μικρόν σαλόνι. Μόλις εκαθήσαμε, του ενεχείρισα το έγγραφον. Ήρχισε μετά προσοχής να το διαβάζη… Παρηκολούθησα την συγκίνησίν του εις τας χείρας του και τους οφθαλμούς του».
Μόλις ετελείωσε η ανάγνωσις, ηκολούθησεν ο εξής διάλογος:
Γκράτσι: κ. Πρόεδρε, είμαι επιφορτισμένος να σας ανακοινώσω ότι, εις περίπτωσιν μη αποδοχής των όρων, τα ιταλικά στρατεύματα θα εισβάλουν εις το ελληνικόν έδαφος την 6ην πρωινήν.
Μεταξάς: Ποια στρατηγικά σημεία θέλει να καταλάβει η Ιταλία;
Γκράτσι: Δεν γνωρίζω, κ. Πρόεδρε.
Μεταξάς: (Προσβλέπων παρατεταμένα εις τους οφθαλμούς τον Ιταλόν πρεσβευτήν και με σταθεράν την φωνήν) κ. Πρεσβευτά, το περιεχόμενον του τελεσιγράφου και ο τρόπος καθ’ον μοι επεδόθη σημαίνουν πόλεμον εκ μέρους της Ιταλίας. (Alors c’ est la Guerre!)».
Ο πρωθυπουργός σηκώνεται από την καρέκλα του και ο Ιταλός πρεσβευτής αποχωρεί, χωρίς οι δύο άνδρες να ανταλλάξουν χαιρετισμό. Και ο Γκράτσι καταλήγει:
«Έφυγα υποκλιθείς με τον βαθύτερον σεβασμόν προ του υπερηφάνου γέροντος, ο οποίος επροτίμησε την θυσίαν αντί της υποδουλώσεως. Έφυγα ταπεινωμένος και με σφιγμένην την ψυχήν από μίσος προς το επάγγελμά μου
». Στο κατώφλι ο Μεταξάς του είπε: "Vous etes le plus forts" που σημαίνει: “Είσθε πιο ισχυροί”

Ποιος είπε τελικά το ΟΧΙ;

Με καμβά τις ιδεολογικές παρωπίδες των κάθε είδους αναλυτών ο καβγάς για την πατρότητα της άρνησης καλά κρατεί... Κατά τη γνώμη μου, το ΟΧΙ του Μεταξά θα είχε μια πολύ διαφορετική τύχη, εάν ο ελληνικός στρατός δεν αποδεκάτιζε τους Ιταλούς. Ο Ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ έμπρακτα με την μαζική συμμετοχή και με την λυσσαλέα αντίσταση. Όμως, οποίος πιστεύει πως ο ρόλος του Μεταξά ήταν απλά διακοσμητικός, προφανώς αγνοεί παντελώς την ιστορία, πολύ δε περισσότερο του εκλείπει η λογική. Δηλαδή υπό αυτή την οπτική και η “προδοσία” με την Σημαία των Ιμίων και τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου και η «κατοχή» του ΔΝΤ είναι επίτευγμα του Ελληνικού λαού; Μάλλον ...Όχι!
Ο κάθε ηγέτης καρπώνεται την επιτυχία ή την αποτυχία. Γι’ αυτό κυβερνά, για μια δύσκολη στιγμή. Ο Χίτλερ ήθελε να κατακτήσει την Ευρώπη ολόκληρη όχι ο Γερμανικός λαός.
Ο μεγάλος ποιητής Γεώργιος Σεφέρης έγραφε για τον Ιωάννη Μεταξά:
«Όταν ήρθε η 28η, δεν μπόρεσε να ιδεί ότι τότε μόνο, και όχι στις εορτές του Σταδίου, ολόκληρος ο λαός ήταν μαζί του, μαζί με την απάντηση που έδωσε στον Grazzi την αυγή. Δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι η ημέρα εκείνη δεν επικύρωνε αλλά καταργούσε την 4η Αυγούστου»

Και επιθυμώντας να δώσω τέλος σε ισοπεδωτική αντίληψη που θέλει σώνει και καλά όλους τους δικτάτορες τσουβαλιασμένους μέσα στην ίδια ιδεολογία, οφείλω να επισημάνω μια σημαντική λεπτομέρεια σχετικά με τον «ναζιστικό» χαιρετισμό που καθιέρωσε ο Ιωάννης Μεταξάς.
Ο χαιρετισμός αυτός ήταν ο αρχαίος Δωρικός χαιρετισμός. Κατά το διάταγμα της 4ης Αυγούστου 1936 όπου ο Ιωάννης Μεταξάς ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας λέγει: Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους υψωμένους και την παλάμη εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Ελληνικού (Δωρικού) χαιρετισμού. (άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας).

Τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου φάτο...

Ας θυμηθούμε τώρα μαζί τα όσα ωραία είπαν για τους Έλληνες και την Ελλάδα, τότε που οι φίλοι σύμμαχοι κι εχθροί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το ...απροσδόκητο. Κι αν βέβαια κρίνουμε από τα όσα ακολούθησαν μετά τη λήξη του πολέμου, αυτά που αναγνώρισαν οι αντίπαλοι, μάλλον έχουν μεγαλύτερη αξία....

Αν δεν υπήρχε η ανδρεία και η γενναιοψυχία των Ελλήνων, δεν γνωρίζουμε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
Sir Winston Churchill

Ο θαρραλέος αγώνας αυτού του λαού, του σχετικά μικρού έθνους, για το δικαίωμα να ζει χωρίς επεμβάσεις από δικτατορικά έθνη, προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό όλων των λαών που αγαπούν την ελευθερία.
ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, 3 Απριλίου 1941

Μετά την τελική νίκη και λύτρωση η Ελλάδα θα πάρει όλα όσα της ανήκουν, και θα ζήσει υπερήφανα και ηρωικά μέσα στους νικητές.
Sir Winston Churchill

Η Ιστορική δικαιοσύνη μου επιβάλει να διατυπώσω ότι μεταξύ των εχθρών οι οποίοι ευρίσκοντο απέναντί μας, ο Έλλην στρατιώτης προ πάντων, επολέμησε με το μεγαλύτερο θάρρος. Παρεδόθη μόνον όταν η εξακολούθηση της αντιστάσεως δεν ήταν πλέον δυνατή και δεν είχε πλέον κανένα λόγο... Επολέμησεν εν τούτοις τόσον γενναίως ώστε και οι πολέμιοί του δεν δύνανται να του αρνηθούν την εκτίμησιν των... Ούτω οι αιχμάλωτοι Έλληνες απελύθησαν αμέσως, λαμβανομένης υπ' όψιν της ηρωικής στάσεως των στρατιωτών αυτών.
Adolph Hitler, Reichstag 4 Μαίου 1941

Μέχρι τώρα λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από 'δω και στο εξής θα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες
Sir Winston Churchill

«Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητον εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μας περιμένουν εκπλήξεις.». (Από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941.)
Μπενίτο Μουσολίνι

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων της Γερμανίας εξαναγκάζοντας αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά της Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποία θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την Ελλάδα». (Από ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941.)
Sir Harold Leofric George Alexander. Βρετανός Στρατάρχης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

ΤΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο χάρτης εργασίας μας είναι ο χάρτης της Συνθήκης του Λονδίνου που αναγνωρίζει την Ελλάδα ως κράτος. Η ημερομηνία αυτή είναι 3/2/1830.

Ας ξεκινήσουμε με το Ετήσιο Ωροσκόπιο. Είναι η είσοδος του Ηλίου στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Συγκρίνω το ετήσιο με το Radix (γενέθλιο).

xartiselladas

Admetos= ΗΛΙΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ=ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ/ΟΥΡΑΝΟΣ
Πολύ σοβαρές διαταραχές, ένα γεγονός με πολύ σοβαρές συνέπειες. Αδυναμία να κατευνάσουν τα πράγματα.

Ο Admetos (ετήσιος-Αnnual) είναι σε αντί- διαμετρικό σημείο με τον KRONOS και δείχνει το κυβερνητικό αδιέξοδο. Επίσης σχηματίζει με τις γενέθλιες θέσεις τα παρακάτω

Kronos=ΕΡΜΗΣ/Kronos=ΔΙΑΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ= ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ=ΕΡΜΗΣ
Διατάγματα. Έλλειψη χρημάτων. Αλλαγές που σε πρώτη φάση δεν γίνεται αντιληπτές. Μια μπλόφα. Άτομα κυβερνητικά που προσποιούνται πως είναι ευτυχείς.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ (Annual-ετήσιος)= ΕΡΜΗΣ/Vulcanus=Kronos/Vulcanus

Νοητικό κομφούζιο. Αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα. Εκτίθεμαι και αναγκάζομαι να αντιμετωπίσω μεγάλες δυνάμεις.
Επίσης ο ετήσιος ωροσκόπος συνάντα τα προοδευμένα μεσοδιαστήματα ΣΕΛΗΝΗ/ZEUS=ΑΦΡΟΔΙΤΗ/Zeus=Kronos=Hades/Apollon
Tο να πρέπει να υπακούσω σε εντολές.
Δυστυχία του λαού. Το να είναι μέρος μιας μεγάλης και ιστορικής στιγμής.

Kronos=ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ΣΕΛΗΝΗ=ΟΥΡΑΝΟΣ/Vulcanus=ΠΛΟΥΤΩΝ/Zeus=

ΔΙΑΣ/Zeus
Επαφές με ανωτέρους κρατικούς λειτουργούς. Το να αισθανθεί κάποιος μεγάλος. Έλλειψη ρεαλισμού. Η κυβέρνηση απαιτεί κάτι που είναι αδύνατον. Η δημιουργία ενός μεγάλου επιτεύγματος.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ (ετήσιος) =Cupido/Zeus (γενέθλιος)=ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ/Hades (στο Ηλιακό Τόξο)

Στρατιωτική οργάνωση. Απογοήτευση.

Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί
Δεν ξέρω βέβαια αν το έχετε ακούσει άλλα την Ελλάδα την προστατεύει ο Θεός. Εγώ ως άτομο είμαι καθολικός αλλά όχι και Τρίτη -Πέμπτη -Κυριακή στον επίσκοπο. Αλλά αυτό που βγάζει η εξίσωση της Uranian για εκείνη την συγκεκριμένη χρονιά ήταν Vulcanus (ετήσιος-annual)= ΗΛΙΟΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Για να μείνει εξ ολοκλήρου ανυπεράσπιστος. Αυτός που έχει άγιο που λέμε. Θεία Προστασία.

Οι ενδείξεις από το Ηλιακό Τόξο για τις 28/10/1940

Προοδευμένο ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ=ΑΡΗΣ/ΚΡΟΝΟΣ

Θλίψη και πόνος. Οδύνη.
Προοδευμένος ΑΡΗΣ=ΣΕΛΗΝΗ/Vulcanus=ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ
Πράξεις που προκαλούν το Δημόσιο αίσθημα. Ένα έθνος που είναι έτοιμο και δυνατό να ριχτεί στην μάχη. Άτομα με δύναμη και εξουσία δέχονται αφόρητες πιέσεις. Μια μαζική επανάσταση.
Hades=ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ/ΣΕΛΗΝΗ=ΣΕΛΗΝΗ/Admetos=ΑΡΗΣ/Zeus
Προβλήματα από άτομα ανήθικα. Ώρες όπου νοιώθω πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα. Απώλειες μέσα από πολεμικές επιχειρήσεις ή περιστάσεις.

Διελεύσεις για τις 28/10/1940 (με γενέθλιο και προόδους)

Διελαύνων Hades= ΔΕΣΜΟΙ ΣΕΛΗΝΗΣ/Zeus=Aries Point/ΟΥΡΑΝΟΣ= ΣΕΛΗΝΗ/ΚΡΟΝΟΣ= ΗΛΙΟΣ/ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Υποκίνηση ενός ζητήματος από τρίτους. Απρόκλητη επίθεση. Θλίψη ενός έθνους.

Zeus (διελαύνων) =ΕΡΜΗΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ=ΟΥΡΑΝΟΣ/Kronos

Ειδήσεις για το ξέσπασμα πολέμου. Εξοπλιστικά προγράμματα. Ένας πόλεμος ξεσπά ξαφνικά.

ΟΥΡΑΝΟΣ (διελαύνων) =ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/Zeus: Κίνδυνος από αστραπές, χτυπήματα εξ αποστάσεως.

Vulcanus (διελαύνων) = ΣΕΛΗΝΗ/ΑΡΗΣ

Η θέληση για να κερδίσει ένα έθνος

Σχετικά άρθρα:

Όταν ο Ποσειδώνας έχει κέφια-Κορόιδο Μουσολίνι...

Η μάχη των στρατηγών-Αλέξανδρος Παπάγος και Pietro Badoglio

Το ΟΧΙ το είπε ο... Ουρανός

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved