Η Ελλάδα σε κατάσταση πολιορκίας

Τα τρία καυτά φεγγάρια του φθινοπώρου

Η Ελλάδα σε κατάσταση πολιορκίας

Εδώ και καιρό πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρονται σε ένα θερμό φθινόπωρο και προσωπικά δεν βρίσκω κανέναν λόγο να διαφωνήσω. Όπως έχω ήδη επισημάνει σε μια σειρά άρθρων, με πρώτο και κύριο το «Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013» η Ελλάδα στροβιλίζεται ολοένα και πιο δυνατά σε μια κοσμική δίνη, που μέλλει να αλλάξει τις ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά, πολιτικά και βέβαια οικονομικά. Φυσικά, μαζί με τη χώρα μας «χορεύει» κι ο υπόλοιπος κόσμος, με τα αστρολογικά δεδομένα να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας,

Όμως τι ιδιαίτερο έχει το φετινό φθινόπωρο;

Ξεκινώντας από το τέλος, η Ηλιακή έκλειψη της 3ης Νοεμβρίου δείχνει ικανή να λειτουργήσει καταλυτικά σε οικονομικά θέματα κι όχι στην κατεύθυνση της ανάπτυξης. Τουναντίον πριμοδοτεί μια κρίση πρώτου μεγέθους, σε διεθνές επίπεδο, με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των πρωταγωνιστών.
Μέχρι λοιπόν τις αρχές Δεκεμβρίου, είναι πολλές οι «φούσκες» που θα σκάσουν...

Ένα μήνα νωρίτερα, στην Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου, έχουμε την εκ νέου ενεργοποίηση του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα, η οποία όπως έχει δείξει και η πρόσφατη εμπειρία, για την Ελλάδα κινείται στον άξονα «ή νέα μέτρα ή χρεοκοπία».
Οι εκβιασμοί θα «κτυπήσουν κόκκινο» και ίσως είναι καιρός να αρχίζουμε να εξετάζουμε σοβαρά και το δεύτερο ενδεχόμενο, πολύ περισσότερο που στο ωροσκόπιο της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης τα Φώτα βρίσκονται στον 2ο οίκο των οικονομικών...
Η «αρπαγή» των καταθέσεων είναι επίσης ένα υπαρκτό σενάριο.

Σημειωτέον ότι για την Ελλάδα σε αμφότερους τους χάρτες της Νέας Σελήνης, τόσο δηλαδή του Οκτωβρίου, όσο και του Νοεμβρίου, ο Άρης κατέχει εξέχουσα θέση, πριμοδοτώντας μια σειρά από κοινωνικά ξεσπάσματα, απεργίες, συγκρούσεις ή ανταρσίες, που μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.
Ανάλογα ενισχυμένος είναι όμως και στην Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου, η επιρροή της οποίας απλώνεται μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Με μια πρώτη ματιά η σύνοδος του Ωροσκόπου της Νέας Σελήνης (στις 14 και 50΄ Τοξότη) με τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος, παραπέμπει σε σύγκρουση μεταξύ εταίρων αλλά και σε ένα γενικότερο πολεμικό κλίμα. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα τετράγωνο που σχηματίζουν τα Φώτα (στις 13 και 04΄ Παρθένου) με τον γενέθλιο Άρη, όπως θα δούμε όμως υπάρχει και συνέχεια.

Συγκριτικά και σε σχέση με τις δύο «αδελφές» της, η Νέα Σελήνη της 5ης Σεπτεμβρίου δείχνει αρχικά λιγότερο κρίσιμη ή επικίνδυνη, αφού από μια συμβατική οπτική τα Φώτα (στην Παρθένο) δεν εμπλέκονται σε αστρολογικές περιπέτειες με τους παραδοσιακούς «κακούς» του ζωδιακού. Φιλοξενεί βέβαια αυτό το τετράγωνο Άρη-Κρόνου, που δυνητικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας σύγκρουσης κι ενός αδιεξόδου σε οικονομικά-πολιτικά θέματα (οι δύο πλανήτες φιλοξενούνται στον 8ο και τον 11ο οίκο αντίστοιχα). Ωστόσο οι συνέπειες της συγκεκριμένης όψης είναι σχετικά διαχειρίσιμες, αφού συνήθως επιτυγχάνεται ένας κάποιος συμβιβασμός.

Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού...
Ο συγκεκριμένος Άρης βρίσκεται στην 5η μοίρα του Λέοντα, απέναντι δηλαδή από το γενέθλιο Μεσουράνημα και τον γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδος στον Υδροχόο. Κι αυτό με απλά λόγια μεταφράζεται σε ισχυρούς κυβερνητικούς κλυδωνισμούς, ακόμη και σε μια απότομη πτώση του καθεστώτος.

Επιπλέον, εφαρμόζοντας την τεχνική της ιδιοσυναστρίας, την σύνθεση δηλαδή των τροπικών και αστρικών πλανητικών θέσεων, προκύπτουν τα εξής «ωραία»:

Ο αστρικός Άρης στον Καρκίνο σχηματίζει ένα τ-τετράγωνο με τον τροπικό Ουρανό στον Κριό και τον τροπικό Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα μιας ξαφνικής πολιτικής-οικονομικής μεταστροφής αλλά και ενισχύοντας τις πιθανότητες για διακεκριμένα τρομοκρατικά κτυπήματα. Εννοείται δε, ότι σε οικονομικό επίπεδο η συγκεκριμένη όψη παραπέμπει σε «τράβηγμα του χαλιού», ακραίους αιφνιδιασμούς και «κεραυνούς εν αιθρία». Μακάρι το «μπαμ» να μην μας βρει κοιμώμενους...

Παράλληλα, τα Φώτα τετραγωνίζονται με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη, ακριβώς επάνω στον τροπικό Ωροσκόπο της Νέας Σελήνης.
Εδώ είναι ορατή η επενέργεια της «σκοτεινής πλευράς» δηλαδή των υπονομευτικών κύκλων και των κρυφών κέντρων εξουσίας, που απ' ότι φαίνεται θα αποπειραθούν για μια ακόμη φορά να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις. Γι' αυτό ας μην βιαστούμε να χειροκροτήσουμε ή να αποδοκιμάσουμε, πριν ψάξουμε καλά τι κρύβεται πίσω από κάθε προτεινόμενη επιλογή.

Δεν αποκλείεται όλα τα παραπάνω να συνδέονται άμεσα με τις εξελίξεις στη γειτονιά μας, αφού ο Mister Obama έχει βάλει αμέτι-μωχαμέτι να την ταρακουνήσει για τα καλά. Ωστόσο, πέρα από το γενικότερο πολεμικό κλίμα που πριμοδοτεί ο Άρης, φαίνεται να «έχει λόγο» τόσο στις οικονομικές, όσο και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, θέτοντας την σε κατάσταση συναγερμού ή πιο σωστά σε κατάσταση πολιορκίας.

Συνοπτικά, η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου μοιάζει με «σιγανό ποτάμι» που οφείλουμε να φοβόμαστε, αφού σε συλλογικό επίπεδο εμπεριέχει το σπέρμα της καταστροφής. Το «μενού» είναι πλούσιο και συμπεριλαμβάνει ακόμη διακεκριμένες φυσικές καταστροφές, μηδενιστικές καταστάσεις στα ΜΜΕ, την Παιδεία ή τον Νομικό κλάδο αλλά και σοβαρά δυστυχήματα στα μέσα μεταφοράς.
Στον αντίποδα, εμπεριέχει τις δυνατότητες μιας αναγέννησης, αφού βέβαια πρώτα γίνουν τα αναγκαία ξεκαθαρίσματα, όπου δει. Η εξάρθρωση κάθε είδους παρανόμων κυκλωμάτων, όπως επίσης και οι αποκαλύψεις γύρω από την δράση και τις μεθοδεύσεις των γνωστών «διαπλεκομένων» είναι ότι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε στις ημέρες που έρχονται.

Σχετικά άρθρα

Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013

Το μέλλον του Αντώνη Σαμαρά

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved