Αντώνης Σαμαράς: Ουάσινγκτον, η τελευταία έξοδος

Η πρώτη διεμβόλιση της Ευρωζώνης έγινε όταν ο Γ. Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και βέβαια έπεται και συνέχεια,

Αντώνης Σαμαράς: Ουάσινγκτον, η τελευταία έξοδος

Τα «λουριά» σφίγγουν για την Ελλάδα και μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο ο κ Σαμαράς καλείται να επιλέξει μεταξύ μιας προδιαγεγραμμένης πορείας υπό Γερμανική ηγεμονία, όπου η Ελλάδα θα φέρει και επισήμως τη σφραγίδα του προτεκτοράτου και σε μια ανανεωμένη... old time classic συνταγή η οποία θα επαναφέρει τις ΗΠΑ σε θέση οδηγού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά τις προθέσεις των δύο Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής, φαίνεται να υπάρχουν αντίστοιχα δύο σχέδια.

Το ένα είναι γνωστό από τον Σεπτέμβριο του 1994, όταν δημοσιοποιήθηκαν οι προθέσεις του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας για μια «ισχυρή Ευρώπη του βορρά», με τη Γαλλία μέσα. Τότε οι υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες είχαν διαμαρτυρηθεί εντόνως, καμία ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει το «μοιραίο» στα χρόνια που ακολούθησαν, ίσα-ίσα έπεσαν στην «φάκα» σαν υπνωτισμένες.

Το δεύτερο σχέδιο είναι από εκείνα που όλοι τα γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν μιλά επίσημα και αναφέρομαι βέβαια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, που δεν θέλουν μια ισχυρή Ευρωζώνη και κατ' επέκταση τη Γερμανία να ηγεμονεύει.

Η πρώτη διεμβόλιση της Ευρωζώνης έγινε όταν ο Γ. Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και βέβαια έπεται και συνέχεια, αφού πλέον εκτός από γεωπολιτικούς λόγους, υπάρχουν και τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Μάλιστα, ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις σε Συρία και Αίγυπτο, όπου φαίνεται να χάνονται τα ερείσματα των ΗΠΑ και να ενισχύεται η Ρωσική επιρροή, η αντεπίθεση των ΗΠΑ δείχνει να είναι μονόδρομος. Άμεσος στόχος είναι να συσταθεί ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ υπό την «φιλική» εποπτεία των ΗΠΑ, κάτι που ήδη «τρέχει».

Το πρόβλημα είναι ότι για πετύχουν τα σχέδια τους θα πρέπει η Ελλάδα και η Κύπρος να αποδεσμευτούν από την Γερμανική επιρροή, βγαίνοντας από την Ευρωζώνη.

Στην πραγματικότητα δηλαδή ο Μπαράκ Ομπάμα καλοβλέπει ένα Grexit, αφού διαφορετικά κάθε παρέμβαση της Ουάσιγκτον θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Βερολίνο και... σιγά μην εγκριθεί!

Εδώ τίθενται τρία ερωτήματα:

1) Μπορεί ο κ Σαμαράς να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης κατά των Γερμανών, εκστομίζοντας ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στα νέα μέτρα;
Με βάση τα δεδομένα του ωροσκοπίου του, όχι μόνον μπορεί αλλά και... επιβάλλεται, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διασωθεί πολιτικά, εκφράζοντας παράλληλα και τη δυναμική του Ουρανού στον γενέθλιο χάρτη του (θυμίζω ότι αυτήν την περίοδο στο αστρικό Ηλιακό τόξο ο προοδευμένος Ήλιος και ο προοδευμένος Άρης είναι «επάνω« στον Ουρανό του). Μια τέτοια κίνηση θα τον ηρωοποιήσει και βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά (ούτε και η τελευταία φαντάζομαι) που θα «την κάνει γυριστή».

2) Ποιός θα πληρώσει το «μάρμαρο»;
Γεγονός είναι ότι σε αυτήν την φάση οι ΗΠΑ δεν δύνανται να «χρηματοδοτήσουν» ένα Grexit. Άρα πάμε για σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις που θα κρατήσουν τουλάχιστον για 1-2 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα οι ΗΠΑ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια στην περιοχή και να κτίσουν επάνω της -με το αζημίωτο φυσικά- τις νέες γεωπολιτικές και οικονομικές ισορροπίες.

3) Ποιός πολιτικός και ποιό κόμμα θα πάρει την ευθύνη της εξόδου από την Ευρωζώνη;
Ή αλλιώς ποιός θα πάρει τον μουτζούρη; Εννοείται ότι κανείς δεν τον θέλει, οπότε η πιθανότερη εκδοχή είναι να τον «φορτωθεί» κάποιος μη ενεργός πολιτικός στα πλαίσια μιας «κυβέρνησης σωτηρίας», η οποία είναι εύκολο να συσταθεί υπό τις ευλογίες του Δία στον Καρκίνο.

Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει κι ένας αστάθμητος παράγοντας, η Ρωσία, η οποία αυξάνει ολοένα την επιρροή της στην Μ Ανατολή και σίγουρα θα θελήσει να πάρει κι αυτή ένα κομμάτι από την πίτα.

Εδώ που τα λέμε κι εδώ που έχουμε φθάσει -να διαλέγουμε δηλαδή αφεντικά στη λογική του «το μη χείρον βέλτιστον»- η Ρωσία δείχνει να είναι η πιο ιδανική λύση για την Ελλάδα, πρώτον γιατί της είναι πιο εύκολο να διαθέσει κεφάλαια και δεύτερον για καθαρά... αστρολογικούς λόγους! Εννοώ την άμεση συμβατότητα που προκύπτει ανάμεσα σε ένα κράτος με τον Ήλιο στον Υδροχόο και τη Σελήνη στους Διδύμους (η Ελλάδα) και ένα άλλο με τον Ήλιο στους Διδύμους και τη Σελήνη στον Υδροχόο (η σύγχρονη Ρωσία).

Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, να ανατραπεί δηλαδή το δυτικό δόγμα που απαγορεύει στη Ρωσία να «βγει» στο Αιγαίο ή να έχουμε μια νέα Γιάλτα, με την Ελλάδα να χωρίζεται σε ζώνες οικονομικής επιρροής. Διαφορετικά, μαζί με την όποια «τρελή» συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, θα πρέπει αυτομάτως να... διακτινιστεί και ο Ρωσικός στόλος για να την υπερασπιστεί...

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα: Πότε είναι η «ώρα μηδέν» για το ευρώ;

Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013

Το μέλλον του Αντώνη Σαμαρά

Το μέλλον της Ρωσίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved