Ευρωζώνη: Ο Ευρωπαϊκός νότος στον προθάλαμο της εξόδου

Θα διασπασθεί η Ευρωζώνη;

Ευρωζώνη: Ο Ευρωπαϊκός νότος στον προθάλαμο της εξόδου


Όλοι πλέον μιλούν για ένα εξαιρετικά θερμό φθινόπωρο, ωστόσο το πρόβλημα δεν θα είναι μόνον δικό μας. Η Ευρωζώνη πνέει τα λοίσθια και στην καλύτερη γι' αυτήν περίπτωση θα διασπαστεί σε «καλή» και «κακή», όπως ακριβώς συνηθίζεται με τις τράπεζες. Και βέβαια, οι γνωρίζοντες θα φροντίσουν να καρπωθούν όσο γίνεται περισσότερα, πριν γίνει το μεγάλο μπαμ αλλά και μετά από αυτό...

Για την Ελλάδα και την Ε.Ε τα έχω γράψει από τον Φεβρουάριο, επ' ευκαιρία των γενεθλίων της χώρας μας (Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013) κι αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το άρθρο, σε κάποια σημεία του θα νομίσετε ότι έχει γραφτεί... αύριο!

Ανάλογα κρίσιμες είναι όμως και οι ενδείξεις στους χάρτες κάποιων άλλων χωρών, δηλαδή της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, καθιστώντας πολύ πιθανό ένα «ατύχημα», μετά αλλά ακόμη και πριν τις Γερμανικές εκλογές. Και για να μην σας κουράσω με πολλές λεπτομέρειες θα σταθώ μόνον στα βασικά.

Η Πορτογαλία είναι η πρώτη υποψήφια «ατυχήσασα» και μάλιστα πριν τα γενέθλια της που είναι στις αρχές Οκτωβρίου. Με βάση το ωροσκόπιο του 1910 (4/10, 11:00, Lisdon) ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού και πέρα από την «επιδρομή« του Ουρανού και του Πλούτωνα στον Ήλιο του 10ου οίκου (κυβέρνηση, καθεστώς), καλείται να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες μιας αστρολογικής συγκυρίας, η οποία σχετίζεται άμεσα με τα οικονομικά της και παραπέμπει σε μια βίαιη όσο και ανεξέλεγκτη «αναπροσαρμογή» των δεδομένων: Στο Ηλιακό τόξο, ο προοδευμένος Άρης βρίσκεται ακριβώς επάνω στην γενέθλια αντίθεση Ουρανού-Ποσειδώνα (Αιγόκερως-Καρκίνος) στον άξονα 2ου και 8ου οίκου.
Δύσκολα τα πράγματα για τους Λουζιτανούς, που φαίνεται πως δεν θα έχουν κάτι για να πιαστούν, όταν ξεσπάσει για τα καλά η κρίση.

Η Ισπανία πάλι (19/1/1479, 7:00, Madrid), η οποία υποφέρει κι αυτή σφόδρα στα οικονομικά της (ο προοδευμένος Πλούτωνας στους Ιχθύες και τον 2ο οίκο, πάνω στην γενέθλια αντίθεση Άρη-Κρόνου), καλείται να αντιμετωπίσει κι ένα επιπλέον δεδομένο που δυστυχώς μπορεί να την οδηγήσει σε καταστάσεις... Αιγύπτου! Στο secondary ο προοδευμένος Άρης βρίσκεται επάνω στην γενέθλια σύνοδο Ουρανού-Ποσειδώνα στον 10ο οίκο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια βίαιη κυβερνητική ανατροπή, συνδυασμένη με αιματηρές ταραχές.
Από την άλλη πλευρά βέβαια η χώρα διαθέτει ένα συγκριτικό αστρολογικό πλεονέκτημα, τον γενέθλιο Δία σε σύνοδο με το IC στον Ταύρο, κάτι που θα την βοηθήσει να ανακάμψει γρήγορα, ύστερα από την κρίση.

Έναν Δία στην «μηχανή» της έχει επίσης και η Ιταλία, σύμφωνα τουλάχιστον με τον χάρτη του 1871 (2/7, 12:30, Rome), που θέλει την χώρα Καρκίνο με σύνοδο Ήλιου-Δία. Ωστόσο η περίπτωση της είναι ιδιάζουσα, αφού στο όλο σχήμα συμμετέχουν ο Άρης από το Ζυγό και ο Κρόνος (συν την Σελήνη) από τον Αιγόκερω. Εκτιμώ λοιπόν ότι ναι μεν έχει «άκρες» αλλά ένα ενδεχόμενο «μπαμ» θα είναι πολύ πιο... θεαματικό!
Πάντως, μια λεπτομέρεια που μπερδεύει κάπως τα πράγματα είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μη οικονομική ζώνη (στον 3ο, 9ο και 12ο οίκο) επηρεάζοντας περισσότερο εργασιακά θέματα και ειδικούς τομείς (Υγεία, Μεταφορές κ.α).

Εδώ έρχεται να βάλει την... ουρά του ο Πλούτωνας που για την Ιταλία έχει «λόγο» στα οικονομικά της, αφού στο γενέθλιο ωροσκόπιο της βρίσκεται στον Ταύρο και τον 8ο οίκο. Αυτήν την περίοδο λοιπόν, ο πλανήτης βρίσκεται ως προοδευτικός (στο Ηλιακό τόξο) στην 8η μοίρα του Ζυγού, παραπέμποντας σε έναν μηδενισμό και μια επανεκκίνηση που μπορεί να σχετίζεται και με το εθνικό νόμισμα της χώρας.

Αρκετοί είναι εκείνοι που συζητούν το ενδεχόμενο μιας ένταξης των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου στη ζώνη του «νέου δολαρίου». Προσωπικά δεν μπορώ να αποκλείσω ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά από την άλλη πλευρά τα γεωπολιτικά συμφέροντα είναι τόσο μπερδεμένα και τα ανοικτά μέτωπα τόσα πολλά, που αφήνουν ανοικτά πολλά παράθυρα για οτιδήποτε. Όσον αφορά στην Ελλάδα είναι βέβαιο ότι πολλά θα κριθούν από την επίσκεψη του κ Σαμαρά στην Ουάσιγκτον. Κι επειδή... Κυριακή κοντή γιορτή θα τα ξαναπούμε λίαν συντόμως με μια ειδική αναφορά σε αυτό το κρίσιμο ταξίδι.

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα: Πότε είναι η «ώρα μηδέν» για το ευρώ;

Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved