Τουρκία: Με τα μάτια στραμμένα στο Καστελόριζο

Ο βασικός στόχος της γείτονος είναι το Καστελόριζο, η κατοχή του οποίου αλλάζει δραματικά τα όρια των ΑΟΖ στη Μεσόγειο

Τουρκία: Με τα μάτια στραμμένα στο Καστελόριζο

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε... Οι συνθήκες το έφεραν έτσι ώστε, εδώ και αιώνες, η ιστορία της Ελλάδας και της Τουρκίας να είναι αλληλένδετες, με κορυφαία επεισόδια αυτού του «εναγκαλισμού» την επανάσταση του 1821 και όσα την ακολούθησαν, τους Βαλκανικούς πολέμους, την Μικρασιατική καταστροφή και την Κυπριακή τραγωδία.

Η «φίλη και γείτων» χώρα ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού και σίγουρα ο Κρόνος θα της δημιουργήσει κάποιες δυσκολίες, που μπορεί να αφορούν κι εμάς, όπως έχω ήδη σημειώσει στο άρθρο μου «Ο Κρόνος στο Σκορπιό-Αλλαγή φρουράς».

«Στην Τουρκία, είναι πιθανή μια εσωτερική διαμάχη-αναταραχή, με αντικείμενο την δράση ή τις ενέργειες ομάδων-εθνοτήτων, η οποία θα λάβει ακραίες διαστάσεις και θα θέσει επιπλέον θέματα με τις γειτονικές της χώρες. Με βάση τα τρέχοντα θέματα, η υπόθεση μπορεί να αφορά κι εμάς με αιχμή την Κύπρο και την Θράκη...»

Ωστόσο, για να κάνει μια διέλευση από μόνη της «τη διαφορά», δρομολογώντας καταλυτικές εξελίξεις, χρειάζεται τη συνδρομή των ενδείξεων από άλλα συστήματα πρόβλεψης ή άλλων διελεύσεων. Και στην περίπτωση της Τουρκίας υπάρχουν άφθονες.

Σε συνάρτηση λοιπόν με τις πιέσεις του Κρόνου, πολύ πιο σοβαρές δείχνουν οι συνέπειες από την ενεργοποίηση του γενέθλιου τετραγώνου Άρη-Πλούτωνα (7η Ζυγού και 12η Καρκίνου) δύο πλανητών που φιλοξενούνται αντίστοιχα, στον 4ο και 1ο οίκο του ωροσκοπίου της, φωτογραφίζοντας εν πολλοίς και τη μοίρα της Τουρκίας να μαστίζεται από διαμάχες και ακρότητες εντός της επικράτειας της, με δράστες είτε τις κρατικές δυνάμεις, είτε τους πάσης φύσεως αντάρτες.

Ήδη ο Πλούτωνας «γυροφέρνει» αυτήν την ευαίσθητη περιοχή, ενώ σταδιακά θα μπει στο «κόλπο» και ο Ουρανός.

Όσον αφορά στις ενδείξεις στις προόδους, η επίκαιρη θέση της προοδευμένης Σελήνης επάνω ακριβώς στο γενέθλιο Άρη αλλά και του προοδευμένου Άρη (στο Ηλιακό τόξο) απέναντι από τον γενέθλιο Ωροσκόπο στον Καρκίνο, είναι από εκείνες τις ενδείξεις που πριμοδοτούν μια ακραία ένταση σε ποικίλα επίπεδα, η οποία μάλιστα πρόκειται να ξεσπάσει πολύ σύντομα, για να μην πω... αύριο!

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύχρονη Τουρκία έχει μπει στο 90ο έτος της ηλικίας της, με αποτέλεσμα οι προοδευμένοι πλανήτες της στο Ηλιακό τόξο να κάνουν όλοι τετράγωνο με τον εαυτό τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Ελλάδα η οποία βαδίζει πλέον προς το 183ο έτος της ηλικίας της, με όλους τους πλανήτες να σχηματίζουν αντίθεση με τον εαυτό τους. Πρόκειται αναμφίβολα για μια «σύμπτωση με νόημα», που φυσικά συνδέεται με παράλληλες εξελίξεις στις δύο χώρες...

turkey_dir

Προσπερνώντας την πιθανότητα μιας διακεκριμένης φυσικής καταστροφής –υπαρκτής αλλά χωρίς γεωπολιτικό ενδιαφέρον- είναι ουσιώδες να δούμε σε τι περιπέτειες μπορεί να μπλέξει η Τουρκία άμεσα αλλά και συνολικά μέσα στο 2013, αφού εντελώς ρεαλιστικά, οι μπελάδες για την Τουρκία ισοδυναμούν και με μερικούς... δικούς μας!

Η πρώτη και κύρια επισήμανση είναι ότι η χώρα μπορεί να εμπλακεί σε πόλεμο ή τουλάχιστον έναν εμφύλιο κινδυνεύοντας να χάσει ακόμη και τμήμα των εδαφών της. Μέρος αυτών των εξελίξεων έχει ήδη δρομολογηθεί (η αντιπαράθεση με τη Συρία και η «σκιά» της δημιουργίας ενός Κουρδικού κράτους στην επικράτεια της) αλλά από ότι φαίνεται ο κύκλος της έντασης δεν έχει κλείσει ακόμη.

Από εκεί και ύστερα, μέσα στην επόμενη διετία, ο Κρόνος αναμένεται να επηρεάσει την Οικονομία της Τουρκίας, με διαδοχικές «διορθωτικές» κινήσεις.

Ακόμη, η αντίθεση του Πλούτωνα με τον εαυτό του, μια κίνηση που θα ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά, δρομολογεί μια καθοριστική αλλαγή στον χαρακτήρα αλλά και το ρόλο της χώρας στην περιοχή.

Το ιστορικό αντίστοιχο που έχουμε από μια ανάλογη διέλευση του Πλούτωνα, είναι βέβαια εκείνο του 1974 και εκτιμώντας τα πράγματα σύμφωνα με τις συνήθεις πρακτικές της Τουρκίας αλλά και με τα φρέσκα δεδομένα των ΑΟΖ, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες της χώρας θα επιδιώξουν να εξάγουν την βια στη γειτονιά τους, ώστε να αποτρέψουν μια εσωτερική αποδόμηση και να δημιουργήσουν τετελεσμένα στις ΑΟΖ.

Εννοείται πως ο βασικός στόχος της γείτονος είναι το Καστελόριζο, η κατοχή του οποίου αλλάζει δραματικά τα όρια των ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Έτσι λοιπόν, η πιθανότητα δημιουργίας μιας τεχνητής κρίσης, που θα αποτελέσει αιτία κι αφορμή για να μπει το νησί μας σε «γκρίζο» καθεστώς, είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Και μπαίνοντας αναπόφευκτα στο πλάνο, η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με χρονικό σημείο-καμπή, εκείνο που ορίζεται από τον γενέθλιο Άρης της χώρας στον Τοξότη, δηλαδή την 15η μοίρα του ζωδίου.

Τον Απρίλιο του 2013, ο αστρικός Ουρανός στους Ιχθύες θα πιάσει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη μοίρα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας ανάφλεξης. Θα ακολουθήσουν ακόμη δύο «πειράγματα» του γενέθλιου Άρη της Ελλάδος, τον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο του 2014.

Παράλληλα, ο διελαύνων αστρικός Πλούτωνας, ο οποίος έχει πιάσει ήδη τρεις φορές την 15η μοίρα του Τοξότη (δύο την άνοιξη του 2012 και μια λίγο νωρίτερα, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της η κυβέρνηση Παπαδήμου), δουλεύοντας υπόγεια προς τη διαμόρφωση νέων ισορροπιών στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος, θα επανέλθει κι αυτός δύο φορές στην κρίσιμη αυτή θέση, τον Αϋγουστο και τον Νοέμβριο του 2013.

Μάλιστα, την 1η Νοεμβρίου, οι δύο αργοί πλανήτες θα κλείσουν με ακρίβεια το τετράγωνο τους στις 15 και 23΄ του «μεταβλητού σταυρού», θέτοντας εκτός των άλλων επί τάπητος το θέμα μιας ακόμη δραστικής αλλαγής στην διακυβέρνηση του τόπου.

Εδώ είναι αναγκαίο να σημειώσω ότι οι αστρικές διελεύσεις «δουλεύουν» συνήθως με εξαιρετική ακρίβεια, σε αντίθεση με τις τροπικές που πρακτικά ορίζουν μια ευρύτερη περίοδο εξελίξεων παρά συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Και όσον αφορά στην Τουρκία έχει βέβαια σημασία ότι το γενέθλιο Μεσουράνημα της είναι στις 16 και 20’ των Ιχθύων, πολύ κοντά στον γενέθλιο Ουρανό στις 13 και 54΄.

Πρόκειται δηλαδή για μια παράλληλη ενεργοποίηση μιας ζωδιακής περιοχής ευαίσθητης και για τις δύο χώρες, που αποτελεί εξ άλλου τμήμα της άρρηκτης σχέσης τους.

Άμεσα πάντως, φαίνεται ότι μπαίνουμε σε ένα καταλυτικό δίμηνο. Κατ’ αρχήν η Νέα Σελήνη του Μαρτίου, η οποία γίνεται στην 21η μοίρα των Ιχθύων, είναι σε θέση να δρομολογήσει εξελίξεις (μέχρι τις 10/4), ενώ την προσοχή μας αξίζει και ο Φεβρουάριος που φιλοξενεί την Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (εκεί έχουμε σύνοδο Άρη-Χείρωνα) αλλά και την «κρυφή» σύνοδος του τροπικού Άρη με τον αστρικό Ουρανό στα μέσα του μήνα.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved