Οι οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο

Πάει το 2012 και τα έτη 2013-2014 μέλλουν να είναι δύο ιδιαίτερα συνταρακτικές χρονιές.

Οι οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο

«Ο Θεός τυφλώνει τον ήρωα για να βλέπει το λάθος ως σωστό»

Οικονομικές δοκιμασίες, πολεμικές εντάσεις και γεωπολιτικές – κλιματολογικές αλλαγές έρχονται να συνθέσουν ένα πολυσύνθετο πάζλ, για δυνατού λύτες, με ατσάλινα νεύρα ενώ θα δοκιμασθούν τα νεύρα τόσο των κυβερνήσεων όσο και οι αντοχές των λαών.

Γνωρίζω καλά πως δεν συγκαταλέγομαι στους αισιόδοξους αρθρογράφους. Κυνικός, ίσως ρεαλιστής αλλά σας βεβαιώ ότι δίνω ένα καθημερινό αγώνα μεταξύ της συνείδησης και της πένας μου και υπερτερεί το πρώτο. Η Ελλάδα φως θα δει από το 2016 και οφείλω να το γνωστοποιήσω.

Κατά τη διετία 2013-2014 ο κόσμος θα αντιληφθεί πως οι πολιτικοί μα και η πολιτική είναι ουσιαστικά μαριονέτες. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πολιτικοί που είναι αυτοκέφαλοι, ανέντακτοι και αυτόφωτοι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα τους ενός χεριού. Οτιδήποτε πολιτικό θα κινείται «στα άκρα» θα παρουσιάζει άνοδο.

Men in grey suit

Οι άνθρωποι με τα γκρι – κουστούμια, οι μέχρι πρότινος χαρτογιακάδες (τεχνοκράτες-τραπεζίτες) είναι αυτοί που πλέον κάνουν κουμάντο. Το ευρώ ήταν ουσιαστικά ένα σχέδιο της Γερμανικής Λίγκας (χώρες του Βορρά) για να μαζέψει τον πλούτο των υπόλοιπων χωρών και να τον ανακατανείμουν με τόκο! Εν συνεχεία σιγά – σιγά στη θέση των πολιτικών ήρθε ο κ Προβόπουλος, ο κ Παπαδήμος και ο professore Mario Monti. Αυτά όμως είναι μόνο η αρχή. Σταδιακά, οι πολιτικοί θα έχουν την ίδια χρήση που έχουν και οι χαρτοπετσέτες…

Ανάπτυξη τρόπου σκέψης

Είναι γεγονός, αναμφισβήτητο θα έλεγα, πως όλοι οι άνθρωποι ζούμε και κινούμαστε μέσα στα όρια, τις συνθήκες και τα πλαίσια που διαμορφώνονται μα και μεταβάλλονται συνεχώς. Αυτές οι μεταβολές, κατά το αστρολογικό μοντέλο, υποδεικνύονται από τις πλανητικές όψεις (κλασσική Αστρολογία) ή από τις εξισώσεις (Κοσμοβιολογία και Uranian) και ουσιαστικά δίνουν τις κοσμικές τάσεις συνθέτοντας τον κοσμικό ρυθμό, η μελέτη του οποίου θα δώσει την αποκρυπτογράφηση του συμπαντικού σχεδίου.

Το σχέδιο

Η χρονιά ξεκινά με το Widderpunkt να σχηματίζει την εξίσωση: Ζευς/Απόλλων=Ποσειδώνας/Απόλλων=Πλούτωνας/Κιόυπιντο=Ερμής/Ποσειδώνας=Κρόνος/ΚρόνοςΥποθετικός=Ωροσκόπος/Βουλκάνους=Κρόνος/Πλούτωνας.

Ερμηνεία: Πρακτικές έρευνες και πειράματα, εξαπάτηση του πλήθους, δωροδοκίες, η αρχή και το τέλος, αναλήθεια και αβεβαιότητα, απώλειες που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις, μετανάστες, ανώτεροι που ενεργούν βίαια και εμπόδια στην ανάπτυξη.

Προσθέτοντας το Widderpunkt σε εξίσωση τύπου Α/Β=Γ προκύπτουν τα ακόλουθα: Συσσώρευση προβλημάτων που αναζητούν λύση, άτομα που είναι διατεθειμένα να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, διάψευση μελλοντικών ευοίωνων προβλέψεων αφού θα υπάρχει αλλαγή των κοινωνικών δομών. Επιπροσθέτως, μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον πόρους και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί και κάποιοι που κάνουν επίδειξη δυνάμεως με αβέβαια αποτελέσματα.

Ο Κρόνος, ο μεγάλος κριτής συναντά τόσο στο annual του 2013 όσο και από διέλευση το 2014 το μεσοδιάστημα Μηδενική Κριού/Άδης (κακοτυχία, ένδεια, καταστροφές) προοιωνίζοντας φτώχεια, αποσύνθεση, προβλήματα με πρόσφυγες-μετανάστες-αλλοδαπούς. Ο Κρόνος μέσα από τον Σκορπιό επιπλέον δείχνει αλλαγές συνόρων και γεωπολιτικών συσχετισμών λόγω ζητημάτων υπεδάφους ή προϊόντων που βγαίνουν από αυτό.

Zeus ruled new world order

Έχω τονίσει και σε παλαιότερα άρθρα μου πως ο Ζευς συμβολίζει τη νέα τάξη πραγμάτων. Ο Ζευς της Uranian έχει θεμελιώδη και ουσιαστικές διαφορές με το Δία της κλασσικής. Τον Δία τον έχουμε συνδέσει με ευεργεσίες, χρήματα, απολαύσεις, ηθική και τύχη ενώ ο Ζευς σχετίζεται με τα όπλα, τα πυρομαχικά, το καθήκον και την αναπαραγωγική ικανότητα. Ο Ζευς (ή Δίας) «γκρέμισε» τον πατέρα του, τον Κρόνο, θεσπίζοντας για τα δεδομένα της εποχής εκείνης την τότε Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο Ζευς είναι στην παρούσα φάση η απάντηση του σύμπαντος στην ανθρώπινη αλαζονεία και υπεροψία. Ο Ζευς συναντά άξονες οι εξισώσεις των οποίων δίνουν ως ερμηνεία : Μαζική καταστροφή και δυστυχία εξαιτίας μίσους και πολεμικής διάθεσης. Απόπειρες υφαρπαγής πόρων και εξουσίας με πονηράδα ή βία. Έτσι θα έχουμε προσπάθειες απαξίωσης θεσμών, όπως ο στρατός ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιμιλιταριστικά κινήματα και καταρρεύσεις κτηρίων. Ο συνδυασμός της λαϊκής αβεβαιότητας με την πολιτική ανικανότητα συνθέτουν ένα άκρως εκρηκτικό κοκτέιλ. Όπως λέει και το τραγούδι « Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά».

Ουρανός στον Κριό « At my first signal unleash hell»

Όπως είχα τονίσει κατ επανάληψη σε προηγούμενα άρθρα για τον Ουρανό στον Κριό η θέση αυτή εξ ορισμού βγάζει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για πολέμους και επαναστάσεις. Η επανάσταση είναι το παιδί της Δημοκρατίας. Ο εκκεντρικός Ουρανός είναι ένας πλανήτης που σχετίζεται με τις επαναστάσεις και τις ανατροπές, τον κουμμουνισμό αλλά και τον φασισμό. Ο Ουρανός κατά τη γνώμη μου είναι ο Ιανός της Αστρολογίας αφού εμπεριέχοντας έννοιες αντιφατικές όπως δημοκρατία, φασισμός, κουμμουνισμός μιλά για τις δυο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο Ουρανός συναντά τον Πλούτωνα ενώ εν συνεχεία θα συναντήσει τον Ζευς (Μάιο του 2014).

Όσοι ασχολείστε με την κλασσική αστρολογία θα έχετε ακούσει και διαβάσει βέβαια για το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης τους σύμφωνα με την Uranian είναι: Μανία της φύσης και άρξετε πυρ όπως και ξαφνικά τελεσίγραφα, προετοιμασία ή επέκταση ενός πολέμου.

Κρόνος Υποθετικός «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει»

Ο στίχος αυτός είναι από τραγούδι του ιδιαίτερου και ανατρεπτικού καλλιτέχνη Μανώλη Ρασούλη που προμηνύει την ανατροπή μια κατάστασης. Ο Υποθετικός Κρόνος σχετίζεται με την εξουσία και σε επαφή με τα μεσοδιαστήματα Πλούτωνας/Άδης και Έρμής/Ουρανός δείχνει προβλήματα με τις γυναίκες, αναξιοπαθούντα πρόσωπα, αμφισβήτηση και αναψηλάφηση. Σχετίζεται με τα άπλυτα της πολιτικής ζωής που βγαίνουν στη φόρα και έχει δρομολογήσει τις ανακατατάξεις σε Ιταλία, Αίγυπτο και φυσικά Ελλάδα. Κατά συνέπεια εντός της επερχόμενης διετίας θα έχουμε παράλογους χειρισμούς από τις κυβερνήσεις αλλά και ελλείψεις πρώτων υλών. Ζητήματα με ηγέτες του στρατού θα ανακύψουν αφού η πολιτική θα χάνει μέρα με την μέρα την ισχύ και την πειθώ της και κάποιος άλλος θα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Βουλκάνους «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει ραγδαία»

Ο Βουλκάνους οπουδήποτε και αν βρεθεί φέρνει αύξηση του μεγέθους και δυστυχώς στις εξισώσεις που εμπλέκεται το 2013-2014 προμηνύει εγκλήματα κατά της ζωής, μεταμόρφωση, προβλήματα με θέματα εργασία, απώλειες, κλοπές και θέματα που σχετίζονται με το υποσυνείδητο. Η ανθρωπότητα παρούσα σε ένα συγκλονιστικό γεγονός, μια γενικότερη παρακμή. Επιπλέον, το κράτος γίνεται αυταρχικό, αυστηρή επιβολή μέτρων και ποινών και σε θέματα εργασίας, ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης. Κατά συνέπεια ο Βουλκάνους θα μεγεθύνει τα προβλήματα και θα επιταχύνει την αποσύνθεση.

Άδης «Τέρμα το διάλειμμα»

Ο Άδης είναι ο υποθετικός της Uranian που μιλά για διάσπαση και αποσύνθεση που θα αφήσει πίσω της σημάδια. Όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ο επόμενος…

Άδμητος «We have better chance to survive if we stay together»

Ο Άδμητος συμβολίζει την σταθερότητα. Στο διάβα του συναντά Βουλκάνους/Ποσάιντον, Πλούτωνα/Ζευς και Απόλλων/Ποσάιντον δηλώνοντας εργασία σε συνεχώς πιο δύσκολες συνθήκες και επαφές σε ένα κύκλο ομοϊδεατών. Αυτό που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η συνάντηση με το μεσοδιάστημα Ποσειδώνας/Πλούτωνας που δείχνει κοινωνικό μετασχηματισμό μέσω της διάλυσης.

Εν κατακλείδι η διετία 2013-2014 θα σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν θα λείψουν οι αντιπαραθέσεις και ειδικά σε θέματα συνόρων και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων του υπεδάφους. Αυτό που με ανησυχεί είναι πως μπορεί να υπάρξει κάποια πολεμική σύρραξη που θα γενικευτεί…

Αυτό είναι το τέλος του Ά μέρους. Θα επανέλθουμε σύντομα με την συνέχεια που αναφέρεται στο οικονομικό κραχ των Ηνωμένων πολιτειών και την κατάρρευση του Τουρκικού «οικονομικού θαύματος».

Διαβάστε επίσης:

Ελλάς 2013 – Η ώρα των μεγάλων ανατροπών

Τι προβλέπει για την Ελλάδα η Uranian αστρολογία το 2013;

2013: Προβλέψεις πολλών... αστέρων

Οι γραπτές ετήσιες προβλέψεις για το 2013 αλλά και οι video-προβλέψεις όλων των συνεργατών του Astrology.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved