Cine Αστρολογία: Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί;

Οι ηλικιωμένοι έχουν συναισθήματα, χιούμορ και αγωνιστικό πνεύμα -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν.

Cine Αστρολογία: Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί;

Μια ταινία ιδανική για Υδροχόους, Τοξότες, Λέοντες, Διδύμους, Καρκίνους, αλλά και όσες ή όσους έχουν ενεργό Χείρωνα στους χάρτες τους. Όπου το «ενεργός» σημαίνει είτε ότι σχηματίζει όψεις με τα Φώτα, είτε βρίσκεται σε κάποιον από τους τέσσερις γωνιακούς οίκους (1ο, 4ο, 7ο, 10ο).

Η ταινία (Et si on vinait tous ensemble?)

Πέντε απόμαχοι της ζωής αποφασίζουν να μην αφήσουν τα κοκαλάκια τους σε κάποιο οίκο ευγηρίας αλλά να ζήσουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι, μακριά από τη μιζέρια και αναβιώνοντας πάνω-κάτω το κοινοβιακό πνεύμα των 60s.

Οι ηλικιωμένοι έχουν συναισθήματα, χιούμορ και αγωνιστικό πνεύμα -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν. Αυτό είναι το μήνυμα μιας δροσερής κι ευχάριστης κωμωδίας, η οποία -γιατί όχι- βάζει ιδέες στα μυαλά των πρεσβυτέρων και προσφέρει μια εναλλακτική θεώρηση στους νεώτερους, για το πως θα μπορούσε να είναι η ζωή τους μετά από πολλά-πολλά χρόνια.

Η αστρολογική ακτινογραφία των συντελεστών

Για τον σκηνοθέτη Stephane Robelin, δυστυχώς δεν υπάρχουν στοιχεία.

Το καστ της ταινίας αποτελείται από πέντε διαπρεπείς βετεράνους της μεγάλης οθόνης κι έναν της νεότερης γενιάς, οι οποίοι στο σύνολο τους ανήκουν σε ζώδια του Αέρα ή της Φωτιάς, με τον άξονα Λέοντα-Υδροχόου να πρωτοστατεί, αποδίδοντας άριστα το κλίμα μιας ζωής με αξιοπρέπεια, στυλ, χιούμορ και πειράγματα.

Η Ανν (Jeraldine Chaplin), συνταξιούχος ψυχίατρος, είναι Λέων, με Ωροσκόπο στον Κριό και Σελήνη στον Τοξότη.

Ο σύζυγος της Ζαν (Guy Bedos), ένας ρομαντικός επαναστάτης, είναι Δίδυμος με Ωροσκόπο Υδροχόο και Σελήνη στο Λέοντα.

Ο Αλμπέρ (Pierre Richard), ένας ήπιων τόνων γεράκος, ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα, ενώ η Αμερικανίδα σύζυγος του Τζιν (Jane Fonda) είναι Τοξότης με Ωροσκόπο στον Αιγόκερω και Σελήνη -που αλλού;- στο Λέοντα.

Ο Κλοντ (Claud Rich) είναι ένας «άτακτος» λάτρης του ποδόγυρου, κάτι μάλλον φυσιολογικό σε σχέση με τη σύνοδο της Αφροδίτης του με τον Ουρανό στον Κριό. Κατά τα άλλα, τόσο ο Ήλιος, όσο και η Σελήνη του βρίσκονται στον... Υδροχόο.

Τέλος, ο νεαρός Ντερκ (Daniel Bruhl) εθνολόγος που καταγράφει τη συμπεριφορά των πέντε «αιρετικών», ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων.

Ιδιαίτερο ρόλο στους χάρτες των πρωταγωνιστών φαίνεται να παίζει και ο Χείρωνας, ο οποίος μεταξύ άλλων συνδέεται και με τα άτομα της τρίτης ηλικίας ή τους εν γένει βετεράνους. Είναι ίσως χαρακτηριστικό πως στις τρεις περιπτώσεις όπου έχουμε τα πλήρη στοιχεία γέννησης των πρωταγωνιστών, έχει κάποιου είδους σχέση με τον 5ο οίκο της δημιουργικότητας και της παρέας (κάτι που θα μπορούσε να αποδοθεί ως «η χαρά της ζωής μετά τα -ηντα»), ενώ τρεις στους πέντε επί της οθόνης «τρελόγερους» τον έχουν στους Διδύμους, ένα ζώδιο που φημίζεται για τη νεανικότητα του.

Σε συμβατικές ή «κρυφές» όψεις κυρίως με την Σελήνη, τον Άρη και τη Δήμητρα δίνει το μέτρο μιας δίψας για ζωή που παραμένει ζωντανή παρά τα υπαρκτά προβλήματα της «τρίτης ηλικίας».

Όσο για τον Ντερκ, ως επιστήμων-καταγραφέας της ζωής των «απόμαχων», έχει μια «κρυφή» σύνοδο ακριβείας του Χείρωνα με την Έριδα, ίσως τον πιο «επιστημονικό» πλανήτη του ζωδιακού, μαζί με τον Ουρανό.

*Αν μετά το σινεμά έχετε διάθεση για διάβασμα, ρίξτε μια ματιά εδώ.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved