Αφροδίτη στην Παρθένο: Καν’ τις δέκα τις σακούλες με το γκότζι μπέρι κυρ Στέφανε!

Στις 9 Οκτωβρίου η Αφροδίτη αλλάζει αστραπιαία πρόσωπο. Από τα μεγαλεία του Λέοντα, ταπεινή και χαμηλοβλεπούσα, περνάει στην Παρθένο. Θα παραμείνει εκεί έως τις 8 Νοεμβρίου.

Θανάσης Ματσώτας
Αφροδίτη στην Παρθένο: Καν’ τις δέκα τις σακούλες με το γκότζι μπέρι κυρ Στέφανε!

Στο διάστημα που θα παραμείνει η Αφροδίτη στην Παρθένο, θα κάνει μια ενδιαφέρουσα πορεία που στο μεγαλύτερο μέρος της θα διευκολύνει αρκετούς. Κυρίως όμως θα επηρεάσει Παρθένους και Ιχθύς ενώ αμέσως μετά Διδύμους και Τοξότες. Δεν θα αφήσει όμως παραπονεμένους και τους υπόλοιπους, ιδιαίτερα Ταύρους και Αιγόκερους.

Παραδοσιακά είναι μια ταπεινή και καταφρονεμένη θέση της Αφροδίτης. Λένε γι' αυτήν πως είναι ψυχρή, ρουτινιάρικη, αμυντική. Πολλές φορές έρχεται σε αμηχανία, αδυνατώντας να κατανοήσει, να αποδεχτεί ή απλά να νιώσει βαθύτερα συναισθήματα. Κριτικάρει και αναλύει συνεχώς τις καταστάσεις και είναι δύσκολο να εμπλακεί συναισθηματικά. Αν όμως το κάνει, παραδίνεται και είναι δύσκολο να ξεφύγει. Καθυστερεί να κάνει σχέσεις, αλλά όταν κάνει, δυσκολεύεται να ξεχάσει. Δυσκολεύεται επίσης να βιώσει ολοκληρωτικά μια σχέση. Προτιμά να δείχνει την αγάπη της πρακτικά. Λειτουργεί με σκοπιμότητα, αλλά είναι αφελής, κάτι που δυσκολεύει τη σχέση. Αν όμως υπερλειτουργεί, μπορεί να συμπεριφερθεί συμφεροντολογικά. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μπορεί ενίοτε να μπερδεύει το σεξ με το παρκάρισμα, αλλά ως φιλότιμη και φιλομαθής, μαθαίνει γρήγορα…

Όλα αυτά ισχύουν σε κάποιο βαθμό, αλλά από την άλλη, προέρχονται από μια οπτική γωνία που έχει συνηθίσει να κατανοεί την Αφροδίτη μέσα από κοινωνικά στερεότυπα για το πώς αυτή θα έπρεπε να είναι. Στερεότυπα που έχουν να κάνουν με την ομορφιά, τη θηλυκότητα, τον έρωτα. Και εκεί όμως τους διαψεύδει και παίρνει το αίμα της πίσω. Γιατί το έχει και αυτό το «πακέτο» που ξεκινάει με τη Σοφία Λόρεν, τη Μπριζίτ Μπαρντό και τη Σκλεναρίκοβα, συνεχίζει με Ρόμπερτ Ρέτνφορντ, Ρότζερ Μουρ, Αλέν Ντελόν και δεν τελειώνει αυτή η λίστα της εξοντωτικής ομορφιάς της Αφροδίτης στην Παρθένο!

Όμως έχει και ένα άλλο επίπεδο και ίσως από εκεί προκύπτουν τα όποια προβλήματα και οι παρανοήσεις. Αυτή η Αφροδίτη στην ανώτερη έκφρασή της, απεικονίζει την αγνή θηλυκή μορφή όπως συμβολίζεται από τη Μεγάλη Μητέρα, την Ίσιδα, την Παρθένο Μαρία, την Αλκμήνη, τη Δανάη, τη Σεμέλη, τη Χέρθα, τη Φρίγκα, την Κλουλαμνάν και τον συμβολισμό της Παρθενογένεσης που τις συνοδεύει, όπως επίσης τη Δήμητρα και την Περσεφόνη!
Είναι το θαύμα της αθωότητας! Ο καθαγιασμός της ύλης!
Αυτό άλλωστε είναι και το σύμβολο του ζωδίου της Παρθένου.
Το θέμα με τους πλανήτες που βρίσκονται σε θέση «αδυναμίας» ή «πτώσης», όπως η Αφροδίτη στην Παρθένο, είναι πως εκφράζουν πολύ λεπτές ενέργειες που όταν κατέρχονται στο υλικό πεδίο, δυσκολεύονται να εκφραστούν, πολύ δε περισσότερο να κατανοηθούν.

Στην πορεία της, λοιπόν, στην Παρθένο, θα έχεις την ευκαιρία να οργανώσεις τις ανάγκες σου. Να βάλεις τα οικονομικά σου σε μια σειρά… Τι έκανες το προηγούμενο διάστημα με την Αφροδίτη στον Λέοντα; Τώρα κάνεις το αντίθετο! Τζακούζι, σαμπάνιες, χαβιάρι, τέλος!
Τραγουδάς χαρωπά «η πιο καλή γκαρσόνα είμαι εγώ» και σπεύδεις πρόθυμα να τους φροντίσεις όλους.
Και εσένα ποιος θα σε φροντίσει; Μα εσύ φυσικά και μάλιστα με αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης με τα στοιχειώδη, τα απολύτως απαραίτητα που δεν μπορούν ποτέ να λείπουν από μια σοβαρή κουζίνα: μπόλικο γκότζι μπέρι, γάλα από φουντούκι, βιολογικό φασκόμηλο και πόσιμο κολλαγόνο!
Και άμα αυτά δεν φτάνουν να αποδώσουν τα standards της ομορφιάς σου, τον ξέρεις το δρόμο για την αισθητικό και τη χρήση του μη πόσιμου κολλαγόνου…
Επίσης, να θυμάσαι: άλλο να είσαι επιλεκτικός και άλλο στριμμένος. Άλλο να λες τη γνώμη σου και άλλο να επικρίνεις. Αντί να κριτικάρεις τα αρνητικά, να επιβραβεύεις τα θετικά και να προτείνεις λύσεις.

Η Αφροδίτη, στην πορεία της στην Παρθένο, θα έχει ενδιαφέρουσες επαφές.

  • Με το «καλημέρα», δηλαδή την αμέσως επόμενη μέρα της εισόδου της, βλέπει απέναντί της τον Κρόνο, αλλά από αυτήν τη θέση μπορεί να τον διαχειριστεί αποτελεσματικά. Για να μην σε πάρει από κάτω, φρόντισε να ξεμπερδέψεις από βρώμικες δουλειές που κάποιος πρέπει να τις κάνει και μάντεψε ποιος είναι αυτός…
  • Έτσι, όχι μόνο θα γλυτώσεις τη «μαυρίλα» αλλά θα είσαι και πανέτοιμος για την επόμενη φάση που έρχεται στις 22 Οκτωβρίου με το τρίγωνο του Δία. Αυτό δεν θα σου φέρει τον ουρανό με τ’ άστρα αλλά δεν θα μείνεις και παραπονεμένος γιατί το σύμπαν ξέρει τι πραγματικά χρειάζεσαι! Και θα περάσεις καλά, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.
  • Το ίδιο και το τρίγωνο με τον Ουρανό την τελευταία μέρα του μήνα. Μην περιμένεις τον ξαφνικό έρωτα να έρθει με τα τυχερά νούμερα του τζόκερ στα χέρια. Θα βρεις όμως εσύ τους τρόπους να φτιάξεις την τύχη σου και να έχεις και την έκπληξη που δεν θα είναι μόνο για εντυπωσιασμό αλλά θα έχει και ουσία! Μη σου πω και διάρκεια και πάρουν τα μυαλά σου αέρα…
  • Στις 4 Νοεμβρίου όμως η κατάσταση μπερδεύεται. Ο Ποσειδώνας απέναντι από την Αφροδίτη σου ρίχνει ένα συναισθηματικό ταρακούνημα που αν το πάρεις στα σοβαρά, τότε δεν θα σε πάρουν οι άλλοι αλλά ούτε κι εσύ τον εαυτό σου αφού δεν θα ξέρεις πού πατάς και πού πηγαίνεις.
    Ευτυχώς για σένα, αυτό δεν κρατάει πολύ.
  • Στις 6 Νοεμβρίου με την Αφροδίτη πάλι σε τρίγωνο, αυτήν τη φορά με τον Πλούτωνα, ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και πώς θα το αποκτήσεις!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved