Πανσέληνος στον Κριό: Να είσαι ασυγκράτητος, χωρίς να βιάζεσαι

Πραγματοποιείται στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:58 στις 6ο του Κριού ακριβώς

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος στον Κριό: Να είσαι ασυγκράτητος, χωρίς να βιάζεσαι

Θα επηρεάσει κυρίως όσους ανήκουν στον Παρορμητικό σταυρό, δηλαδή Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν γεννηθεί περίπου στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου ή έχουν Ωροσκόπο, Σελήνη ή Μεσουράνημα κοντά στην 6η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Στην κύρια αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει αυτούς που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου και στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή στους Διδύμους, την Παρθένο, τον Τοξότη και τους Ιχθύς.

Η Πανσέληνος αυτή θα είναι ακόμη περισσότερο σημαντική αν ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες και ταυτόχρονα έχεις γεννηθεί σε κάποια από τις παρακάτω χρονιές: 1936, 1941, 1942, 1946, 1960, 1961, 1964, 1980, 1983 και 2002.

Στη δεύτερη αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει πάλι τον Παρορμητικό σταυρό, αλλά μόνον αυτούς που έχουν γεννηθεί στα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου.

«Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους», «εδώ και τώρα», «σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες, ανάκλιντρα»! Τι έγινε ρε παιδιά, ήρθε η επανάσταση και σ’ έπιασε στον ύπνο; Όχι! Απλά η Σελήνη στον Κριό δεν κρατιέται! Και τι είναι αυτή η Σελήνη θα μου πεις; Αναρχοκομμουνίστρια; Όχι, αλλά μπορώ να σε καλύψω και σ’ αυτήν την περίπτωση. Όπως είπε και ο Βλαδίμηρος ο Ίλιτς ο Ουλιάνοφ, «ο κομμουνισμός είναι σοσιαλισμός που βιάζεται». Σαν την Πανσέληνο στον Κριό ένα πράμα…

Σε όποια διάσταση και να την δεις, αυτή η Σελήνη δεν έχει άδικο στη δεδομένη στιγμή. Σου θυμίζει πως χωρίς την αίσθηση του επείγοντος, η επιθυμία χάνει την αξία της!

Και για να σε πάω και στην καπιταλιστική version, φέρε στο μυαλό σου τα συναισθήματα που έχεις μπροστά σε μια βιτρίνα με τα Prada παπούτσια των ονείρων σου και τη στιγμή που μπουκάρεις στο μαγαζί σαν να μην υπάρχει αύριο. Που για την πιστωτική σου κάρτα, σίγουρα δεν υπάρχει… Γιατί είναι και αυτή η ξιπασμένη η Αφροδίτη στον Λέοντα που έχει λυσσάξει φέτος το καλοκαίρι να κάνει τετράγωνα με τον Ουρανό. Αυτή σε κυριεύει, οπότε και στον διάβολο που τα φορούσε, θα του έκοβες τα πόδια για να τα πάρεις!

Αυτό το φεγγάρι σου θυμίζει πως πρέπει να προκάμεις. Ο χρόνος κυλά γρηγορότερα, όσο μεγαλώνεις. Τώρα, αισθάνεσαι πως πρέπει να κάνεις τα πράγματα πιο γρήγορα από παλιά, από τότε που ήθελες τον κόσμο και τον ήθελες τώρα… Όλα αυτά, βάλε τα όπου νομίζεις, στα επαγγελματικά, στα ερωτικά, στα οικονομικά και πράξε ανάλογα.

Ωραία όλα αυτά θα μου πεις, αλλά ο Ήλιος και ο Άρης από τον Ζυγό έχουν άλλη άποψη και εσύ αμφιταλαντεύεσαι. Όση αυτοπεποίθηση και αν εκπέμπεις, η ανασφάλεια στη ροκανίζει και κανείς δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να σε στηρίξει, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Μάλλον εσύ πρέπει να τους ξεσηκώσεις. Άσε που δεν ξέρεις και τι να διαλέξεις…

Πώς το διαχειρίζεσαι; Τι πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να προσέχεις; Θα σου δώσω τις βασικές αρχές και τους κανόνες «ναυσιπλοΐας» γι αυτήν την Πανσέληνο.

Αρχή πρώτη: Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ξεκίνα και μετά θα αποφασίσεις, αν θα ξεκινήσεις! Όσο σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο μπερδεύεσαι. Να θυμάσαι πως μετανιώνεις μόνο για ό,τι ήθελες πολύ, αλλά δεν τόλμησες να το κάνεις!

Αρχή δεύτερη: Όταν αποφασίσεις να κάνεις κάτι, ρίξε όλες σου τις δυνάμεις και πήγαινέ το μέχρι το τέρμα. Αλλιώς μην το κάνεις καθόλου. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι, μπαίνουν οι αμφιβολίες που φέρνουν τα πισωγυρίσματα και τελικά σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Τα εμπόδια που θα ξεφυτρώσουν και η αντίσταση που θα συναντήσεις θα σε κάνουν να εγκαταλείψεις γρήγορα και άδοξα.

Αρχή Τρίτη: Είσαι το επίκεντρο. Ο πρωταγωνιστής! «Me, myself and I» θα τραγουδάς. Οι δικές σου ανάγκες γεννούν τις δικές σου ιδέες και τελικά, δική σου θα πρέπει να είναι και η πρωτοβουλία! Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να δώσεις χώρο στους άλλους; Όχι! Θα δώσεις, αλλά εσύ θα ηγηθείς, θα κάνεις το κουμάντο. Και το κυριότερο, θα το κάνεις με τις δικές σου αρχές, τα δικά σου κριτήρια, τον δικό σου τρόπο! Μην ενδώσεις σε συμβουλές, απειλές ή εξαρτήσεις.

Αρχή τέταρτη: Να είσαι ασυγκράτητος, χωρίς να βιάζεσαι και χωρίς να σε κυριεύει ο θυμός. Και να θυμάσαι: ειλικρίνεια και αυθορμητισμός δεν είναι να λες κατευθείαν ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι. Είναι κάτι που κατακτιέται με μεγάλη προσπάθεια και γενναιότητα επίσης. Ο ευνοϊκός σχηματισμός «Μεγάλου τριγώνου» μεταξύ του Ερμή από την Παρθένο με Δία, Ουρανό και Πλούτωνα, σου δίνει έμπνευση, πολλαπλές επιλογές και εύστοχη δράση.

Αν λοιπόν ακολουθήσεις ευλαβικά τις συμβουλές μου, θα μπορέσεις στο τέλος να τραγουδήσεις με περίσσια ικανοποίηση ωσάν άλλος Franky, «I did it my way ρε»!

Ενδιαφέρουσα, ξεσηκωτική και πολλά υποσχόμενη είναι λοιπόν αυτή η Πανσέληνος σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά και σε κοινωνικό, είναι επίσης ενδιαφέρουσα, ειδικά για την Ελλάδα και την Τουρκία. Η 6η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων που πραγματοποιείται, όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, δίνει πάντα σημαντικές εξελίξεις. Γιατί εκεί βρίσκεται και ενεργοποιείται το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα της χώρας, που σχετίζεται με την οικονομία, τη διαπλοκή, τις πολιτικές ζυμώσεις, τα σκάνδαλα. Αλλά και το σημαντικό γενέθλιο τετράγωνο Άρη-Ωροσκόπου της γείτονος είναι στις ίδιες μοίρες. Επίσης, οι αστροχαρτογραφικές κάθετες της Πανσελήνου περνούν πάνω από το Αιγαίο και τα παράλια της Τουρκίας. Και ο Άρης όμως εμφανίζεται αρκετά δυναμικός στις 22ο του Ζυγού, πάνω στον γενέθλιο αστρικό Ήλιο της Ελλάδας. Παρατηρούμε πολλά συνεχόμενα Νέα Φεγγάρια και Πανσελήνους που ενεργοποιούν τους χάρτες των δύο χωρών, αλλά και τις εξελίξεις μεταξύ τους που τρέχουν παράλληλα και θα κορυφωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, όχι με ευοίωνες προοπτικές.

Αλλαγές στην φορολογία και τα εργασιακά… μαγειρεύονται προς άμεση εφαρμογή, έρχεται εισροή κεφαλαίων που μάλλον θα πληρώσουμε ακριβά στο μέλλον, ενώ το πολιτικό τοπίο αλλάζει άρδην, παρασέρνοντας προς την κορυφή κάποιους, προς τον πάτο κάποιους άλλους, πρόσωπα, κόμματα, πολιτικές ομάδες και αλλάζοντας εντυπωσιακά συσχετισμούς δυνάμεων!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved