Πανσέληνος στους Ιχθύς: "Τα όνειρά σου μην τα λες..."

Στις 31 Αυγούστου και ώρα 4:35 πραγματοποιείται η Πανσέληνος στις 7ο25΄των Ιχθύων.

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος στους Ιχθύς: "Τα όνειρά σου μην τα λες..."

Οι Ιχθύες και η Παρθένος είναι τα πρώτα ζώδια που επηρεάζει και ακολουθούν οι Δίδυμοι και ο Τοξότης. Κυρίως αφορά αυτούς που έχουν γεννηθεί από τα μέσα ως το τέλος του πρώτου δεκαημέρου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 8η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Στην πρώτη αστρική της εκδοχή επηρεάζει τον Σταθερό σταυρό και πιο συγκεκριμένα εκείνους που έχουν γεννηθεί από την αρχή έως το μέσον του δεύτερου δεκαημέρου του Λέοντα, του Υδροχόου, του Ταύρου και του Σκορπιού.
Ενώ για τα Μεταβλητά ζώδια η Πανσέληνος αυτή έχει έναν περιοριστικό χαρακτήρα, παραδόξως για τα Σταθερά, ισχύει το ακριβώς αντίθετο! Οπότε αν ανήκεις σε αυτήν την ομάδα, συνεχίζεις να «παρτάρεις» σε ξέφρενους ρυθμούς. Τώρα, αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό, αποτελεί μια άλλη συζήτηση. Σίγουρα όμως δεν είναι περιοριστικό.
Κι αυτό γιατί ενώ νομίζεις πως όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά του κεκατσικωμένου Κρόνου πάνω στη Σελήνη, εκεί ανακαλύπτεις πως στην αστρική της εκδοχή η Πανσέληνος πέφτει πάνω στην Αφροδίτη σε ταυ-τετράγωνο με το Δία. Και έτσι, εκεί που περίμενες να σε φάει η Κρόνια μαρμάγκα, έρχεται τώρα ο κεχαριτωμένος Δίας να σου μεταδώσει τη χάρη του. Ευλόγησον!

Αν σε αφορούν όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα είσαι γεννημένος τις χρονιές 1935, 1938, 1952, 1966, 1971, 1974, 1979, 1989, 1990, 1993, 1998 και 2009, τότε αυτή η Πανσέληνος είναι ακόμη πιο σημαντική για σένα!

Στη δεύτερη αστρική της εκδοχή επηρεάζει αυτούς που έχουν γεννηθεί στις τρεις τελευταίες μέρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω.

Στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων λοιπόν όπου σχηματίζεται αυτή η Πανσέληνος, αντιπαρατίθενται η φαντασία με την πρακτικότητα, το συναίσθημα με τον ρεαλισμό. Κοινό πεδίο η προσφορά. Η παρουσία όμως του Κρόνου δίπλα στη Σελήνη, έρχεται να συμπιέσει τα συναισθήματα, να περιορίσει τη φαντασία και ουσιαστικά να γείρει την πλάστιγγα προς την πλευρά της Παρθένου. Αυτό το πετυχαίνει μέσα από εξωτερικά εμπόδια που βρίσκεις μπροστά σου, αλλά ακόμη και αν δεν υπάρχουν αυτά, μια απροσδιόριστη μελαγχολική διάθεση σε κυριεύει. Νταούνιασμα για να γίνω πιο κατανοητός.

Πώς το αντιμετωπίζεις; Με την παλιά σοφή μέθοδο: «τα κεφάλια μέσα»! Σταματάς να αγναντεύεις το υπερπέραν και εστιάζεσαι στις ανάγκες του υπερδώθε με ευλάβεια και συνέπεια. Αναλαμβάνεις τρέχουσες υποχρεώσεις και δεν «ξανοίγεσαι».
Εννοείται πως όλο αυτό δεν σημαίνει παραίτηση!
Γιατί το πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτήν την Πανσέληνο είναι η «κρυφή» παρουσία του Άρη που στην αστρική του εκδοχή, έρχεται πάνω στον τροπικό Ήλιο! Ναι, αυτό έχει τα προβλήματά του, όπως οι εντάσεις που μπορεί να φέρει, μικροασθένειες ή μικροατυχήματα. Ωστόσο σε βάζει σε δραστηριότητα που είναι το καλύτερο αντίδοτο στη φαντασία. Δεν εννοώ τη δημιουργική φαντασία αλλά τη φαντασίωση.
Αν όμως θέλεις σώνει και καλά να πάρεις πρωτοβουλίες, τότε προσπάθησε να εισχωρήσεις στο κοινό πεδίο που προανέφερα, την προσφορά. Εκεί όμως με την πλάστιγγα να γέρνει προς το ζώδιο της Σελήνης και του Κρόνου, δηλαδή τους Ιχθύς. Αυτό σημαίνει πως δεν περιμένεις ανταλλάγματα ούτε τώρα ούτε στην αιωνιότητα.
Και για να το δυσκολέψω περισσότερο, μπορείς να πας ένα βήμα παραπέρα. Η σύνοδος Σελήνης-Κρόνου στους Ιχθύς μιλά για μια θυσία που πρέπει να κάνεις. Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να θυσιάσεις σύμφωνα με αυτήν την Πανσέληνο; Το πρώτο το ανέφερα ήδη: την ανεξέλεγκτη φαντασία. Αυτή βέβαια θα τη θυσιάσεις υποχρεωτικά, το θέμα είναι να μην την κλαις κι από πάνω. «Τα όνειρά σου μην τα λες γιατί μια μέρα κρύα, μπορεί και οι Φροϋδιστές να ‘ρθουν στην εξουσία» που έλεγε και ο Διονύσης…
Το δεύτερο όμως είναι η πραγματικότητα! Η δική σου πραγματικότητα. Δηλαδή η τάση να παίρνεις στα σοβαρά όλα αυτά που ταυτόχρονα καλείσαι με συνέπεια και ευλάβεια να διεκπεραιώσεις… Και εδώ ανοίγει ένας νέος δρόμος για τη φαντασία…

Σε κοσμικό επίπεδο η Πανσέληνος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα για δύο λόγους: Πρώτον γιατί στην αστρική της εκδοχή σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο της χώρας στον Υδροχόο. Δεύτερον γιατί ο αστρικός Πλούτωνας σχηματίζει «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Άρη στις σημαντικότατες για την Ελλάδα πρώτες μοίρες των Παρορμητικών ζωδίων που όποτε ενεργοποιούνται φέρνουν σημαντικές εξελίξεις! Όλα αυτά μεταφράζονται σε δύσκολο πολιτικοκοινωνικό σκηνικό με διασπάσεις, διαγραφές, οσμή νέου σκανδάλου ή διαπλοκής, κυρίως αλλά όχι μόνο οικονομικού χαρακτήρα, με αντίκτυπο σε μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος και στην οικονομία της χώρας. Η Ελλάδα παρόλο που συγκαταλέγεται στα Σταθερά ζώδια, αποτελεί εξαίρεση στα όσα έγραψα παραπάνω γι αυτά, αν βγάλουμε από το πλάνο τις αθλητικές επιτυχίες… και τα πάρτι…
Αστροχαρτογραφικά, οι περιοχές που μπορεί να έχουν προβλήματα, είναι οι κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ, η Αγγλία, το Ιράν, η ανατολική Αυστραλία, αλλά όπως ανέφερα και στο άρθρο για τον Άρη στην Παρθένο, η Νιγηρία, ο Νίγηρας, η Αλγερία και η Γαλλία που εμπλέκονται στις εξελίξεις στην Αφρική.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved