Πραξικόπημα-«μαριονέτα» της Wagner στη Ρωσία-Τι λένε τα άστρα

Ήταν πραγματικό ή προσχεδιασμένο; Θα έχει συνέχεια;

Θανάσης Ματσώτας
Πραξικόπημα-«μαριονέτα» της Wagner στη Ρωσία-Τι λένε τα άστρα

Ήταν πραγματικό ή προσχεδιασμένο; Θα έχει συνέχεια; Μπορεί να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον και πότε; Αυτά είναι τα σημαντικότερα ερωτήματα που θα προσπαθήσω να απαντήσω με αμιγώς αστρολογικά κριτήρια.

Συζητιέται συχνά στους αστρολογικούς κύκλους το ερώτημα, αν το γενέθλιο ωροσκόπιο του Βλάντιμιρ Πούτιν είναι αληθινό. Ένας πρόεδρος της Ρωσίας που μάλιστα ήταν στέλεχος της KGB και μετέπειτα αρχηγός της FSB, της νεότερης υπηρεσίας πληροφοριών, κάλλιστα θα μπορούσε να αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες της γέννησής του. Ωστόσο, ο χάρτης που κυκλοφορεί ευρέως και μάλιστα με ακριβή στοιχεία φαίνεται να είναι σωστός! Καταρχάς, περιγράφει πολύ παραστατικά τον χαρακτήρα του και κατά δεύτερον, ανταποκρίνεται στα γνωστά γεγονότα της ζωής του.

Ήταν λοιπόν μια σκηνοθετημένη απόπειρα πραξικοπήματος από τον ίδιο τον Πούτιν όπως πολλοί υποστηρίζουν;

Ξεκάθαρα όχι!

Το τετράγωνο του Άρη από τον Λέοντα με τον Ουρανό από τον Υδροχόο, μια όψη ιδιαίτερα εκρηκτική που σχεδόν πάντα συνοδεύεται από φαινόμενα βίας, πτώσεις αεροσκαφών και άλλα παρόμοια, πραγματοποιήθηκε στην 22η μοίρα αυτών των ζωδίων. Σε αυτήν ακριβώς τη μοίρα βρίσκεται το Μεσουράνημα του Πούτιν, ένας σημαντικότατος αστρολογικός δείκτης αντίστοιχης αξίας με τον Ωροσκόπο, που σχετίζεται με το αξίωμα του Ρώσου προέδρου αλλά και γενικότερα με τη δημόσια εικόνα του. Αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί από τη μία αποτελεί σημαντική ένδειξη πως ο γενέθλιος χάρτης του είναι σωστός και δεύτερον πως πρόκειται σαφώς για ξαφνική επιθετική ενέργεια εναντίον του και όχι για στημένο σενάριο από τον ίδιο!

Επίσης, ο Πριγκόζιν που μόλις τον Σεπτέμβριο του 2022 παραδέχτηκε επίσημα πως είναι το αφεντικό της Wagner, δεν δίσταζε εδώ και αρκετούς μήνες να βρίσκεται σε σύγκρουση με κάποιους Ρώσους στρατηγούς και να το δηλώνει δημόσια.

Στην απόπειρα αυτή αποσταθεροποίησης, ο Πούτιν αντιδρώντας γρήγορα, επιστράτευσε τη διπλωματική πλευρά του Ήλιου του στον Ζυγό και της Σελήνης του στους Διδύμους. Έτσι προσπάθησε σχεδόν αναίμακτα, γιατί υπήρξαν και καταρρίψεις κάποιων ελικοπτέρων, να τερματίσει το επεισόδιο, πιθανότατα αποκομίζοντας και κάποια οφέλη ή την ευκαιρία για να δρομολογήσει κάποιες δύσκολες αλλαγές.

Το έντονο στοιχείο του Σκορπιού και του Πλούτωνα στον χάρτη του, όπως άλλωστε και στον χάρτη του πρώην συνεργάτη και νυν αντιπάλου, του δίνει υπομονή, επιμονή και ιδιαίτερο ταλέντο στην παρασκηνιακή σκηνοθεσία. Και φυσικά δεν ξεχνά, οπότε την κατάλληλη στιγμή θα επανέλθει. Το ωροσκόπιο του Πριγκοζίν δεν φαίνεται καλό και χειροτερεύει το 2024…

Ο Πριγκοζίν έχει σύνοδο Άρη-Ουρανού στον Λέοντα στον γενέθλιο χάρτη του, που δημιουργεί νευρικές αντιδράσεις και ξαφνικές εκρήξεις και που προφανώς αυτή ενεργοποιήθηκε από το τετράγωνο των δύο πλανητών. Εξίσου όμως ευέλικτος με τον πρόεδρο της Ρωσίας, ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων άλλωστε και με ταλέντο και αυτός στις «Πουτινιές», άλλαξε εύκολα τακτική όταν είδε πως δεν τον έπαιρνε για κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, η γενέθλια σύνοδος Άρη-Ουρανού (ανάμεσα σε άλλα στοιχεία) και η ενεργοποίησή της από το τετράγωνο των δύο πλανητών δείχνει πως όλο το σκηνικό προέκυψε εντελώς ξαφνικά και αψυχολόγητα. Ήταν προϊόν συσσώρευσης δυσαρέσκειας από τον Πριγκοζίν προς τον Πούτιν, αλλά ξεκάθαρα, χωρίς -εξαρχής- ανάμειξη ή σχεδιασμό της δύσης. Πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο εσωτερικό της χώρας. Δεν αποκλείεται ο Πριγκοζίν να έχει συνενόχους στην κυβέρνηση ή στο Ρωσικό στράτευμα αλλά όχι αρκετούς ή αρκετά ισχυρούς! Πιστεύω πως θα έχουμε πολλές αποκαλύψεις στο επόμενο διάστημα.

Πάντως φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια από τα πραξικοπήματα λείπει η τεχνογνωσία. Αν κρίνουμε και από αυτό που επιχειρήθηκε πριν λίγα χρόνια εναντίον του Ερντογάν, φαίνονται να γίνονται «στο πόδι» και τελείως ερασιτεχνικά!

Το επόμενο ερώτημα είναι, αν ο Πούτιν κινδυνεύει γιατί ο συμβιβασμός αυτός είχε οφέλη αλλά και απώλειες, κυρίως για το γόητρο και την επιρροή του Ρώσου προέδρου.

Η Νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου, άρα η περίοδος μέχρι περίπου τα μέσα Σεπτεμβρίου, φαίνεται ενδιαφέρουσα και θα δώσει εξελίξεις, αλλά δεν φαίνεται απειλητική για αυτόν.

Στις 12 Νοεμβρίου όμως, θα έχουμε αντίθεση Άρη-Ουρανού με τον Άρη από τον Σκορπιό αυτή τη φορά, ακριβώς στην ίδια μοίρα, την 22η, να ενεργοποιεί πάλι τον χάρτη του Πούτιν. Την επόμενη μέρα, η δύσκολη Νέα Σελήνη, επίσης, στον Σκορπιό, ενισχύει ακόμη περισσότερο την εκρηκτική ενέργεια των δύο πλανητών!

Το διάστημα λοιπόν, περίπου από 8 Νοεμβρίου έως και μέσα Δεκεμβρίου, αλλά ιδιαίτερα γύρω από τις μέρες που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου, θα έχουμε ένα παρόμοιο και αρκετά ισχυρότερο αστρολογικό σκηνικό.

Αυτό σημαίνει πως ο Πούτιν συνεχίζει να κινδυνεύει σε κάποιο βαθμό είτε από κάτι ανάλογο είτε από κάποιο προσωπικό του πρόβλημα, όπως ένα ατύχημα, ένα πρόβλημα υγείας κλπ. Πάλι όμως οι συνθήκες δεν φαίνονται ικανές να τον ανατρέψουν.

Επίσης, όλο αυτό το σκηνικό μπορεί εξίσου να τον κάνει να λειτουργήσει και επιθετικά. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως οι μοίρες που ενεργοποιούνται είναι ακόμη περισσότερο σημαντικές στους αστρολογικούς χάρτες του Ζελένσκι, της Ουκρανίας και του Κιέβου. Αυτό θα το αναλύσω περισσότερο σε μελλοντικό άρθρο για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved