Ηλιακή έκλειψη στον Κριό: «Μέχρι την τελική νίκη»

Στις 20 Απριλίου, 7:13 το πρωί, η πρώτη έκλειψη στον Κριό -έστω και στην τελευταία μοίρα- έρχεται για να μας απαλλάξει, επιτέλους, από τον άξονα Σκορπιού-Ταύρου που μας έχει στριμώξει ανελέητα, ιδίως την προηγούμενη χρονιά. Είναι όμως έτσι ή άδικα ελπίζουμε;

Θανάσης Ματσώτας
Ηλιακή έκλειψη στον Κριό: «Μέχρι την τελική νίκη»

Καταρχάς, έχουμε και άλλες εκλείψεις στον άξονα αυτόν, άρα δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα. Κατά δεύτερον, η συμμετοχή του Πλούτωνα σε τετράγωνο με τα Φώτα, που είναι και η βασικότερη όψη στον χάρτη αυτής της ηλιακής έκλειψης, βάζει ξανά το θέμα του Σκορπιού από… την πίσω πόρτα!
Εδώ έχουμε και την πρώτη αντίφαση που έρχεται συνδυαστικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη για να μας προβληματίσουν.

  • Τα Φώτα από τον Κριό απαιτούν και αναζητούν δράση εδώ και τώρα! Πρέπει επιτέλους να πάρουμε πρωτοβουλίες! Να χαράξουμε τη μοίρα μας. Να μπορέσουμε να αναφωνήσουμε ωσάν άλλος Franky, «I did it my way» επιτέλους! Ειδικά, μετά από τόσες χρονιές έντονης κοινωνικής καταπίεσης, μέσα από διαδοχικές σφαλιάρες από το βαρύ χέρι των Κρονοπλουτωναίων και ανελέητων εκλείψεων με Ουρανοκρόνια χαριστική βολή!
    Ωστόσο, ο Πλούτωνας, ο πλανήτης του μοιραίου, έχει άλλη άποψη και απαιτεί την καταβολή «φόρου» και μάλιστα σημαντικού, για να συναινέσει στην πολυπόθητη απελευθέρωση.
  • Μια φωνή μας λέει «πάμε και όπου βγει» σε μια στιγμή που το προσωπικό μας σύστημα «τηλεδιοίκησης» είναι εκτός λειτουργίας. Είμαστε διατεθειμένοι να μηδενίσουμε το κοντέρ; Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη επανεκκίνηση; Αυτά είναι τα ερωτήματα και οι Πλουτώνιες απαιτήσεις. Αν δεν είμαστε καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να τα παίξουμε όλα για όλα και να το πάμε μέχρι το τέρμα, τότε καλό θα ήταν να μην επιχειρήσουμε να ξεμυτίσουμε από το μαντρί.
  • Η δεύτερη αντίφαση έρχεται με τη σύνοδο Ερμή-Ουρανού στον Ταύρο. Εδώ διακυβεύεται η σταθερότητα και οτιδήποτε αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία που πίσω της μπορούμε να οχυρωθούμε και να αναζητήσουμε ασφάλεια. Έχει χαθεί κάθε σημείο αναφοράς. Το μόνο σταθερά εγγυημένο είναι η αστάθεια! Ταυτόχρονα θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να βρούμε κάτι νέο για να πιστέψουμε σε αυτό!
    Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και το τετράγωνο του Άρη από τον Καρκίνο με τον Χείρωνα, κουβαλώντας στα βαριά σεντούκια του χρόνου τις αμαρτίες του παρελθόντος σε compact συσκευασία, όλα σε ένα: Το κέικ madeleine του Μαρσέλ Προυστ να ανασύρει μέσω των αισθήσεων μονομιάς τις παιδικές μνήμες, αναζητώντας τον χαμένο χρόνο. Μόνο που τώρα οι μνήμες αυτές φαντάζουν απειλητικές, τραυματικές, γεμάτες απωθημένα. Σαν τις μούντζες που καραδοκούμε να ρίξουμε στους άλλους οδηγούς με την πρώτη ευκαιρία, αγωνιώντας να ξορκίσουμε το δικό μας λάθος!
    Αρχέγονες μνήμες ξυπνούν με τις αιτίες να είναι χαμένες βαθιά πίσω στον χρόνο. Στη βία του πατέρα, στην εγκατάλειψη της μάνας, στην απαξιωτική δασκάλα ή έστω στη χυλόπιτα από την ντίβα της τάξης στο δημοτικό. Γιατί, λίγο το έχετε αυτό; Και όλα αυτά έρχονται και ξανάρχονται με άλλες αφορμές.
  • Σε κοινωνικό επίπεδο, με φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας ή κακοποίησης γυναικών και άλλα παρόμοια, που μερικά από αυτά μπορεί να έχουν γίνει κάποια χρόνια πίσω αλλά τώρα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Δημοσιογράφοι που «εκπλήσσονται» καθώς διαπιστώνουν τον επικίνδυνο κατήφορο που έχει πάρει η πολιτική και κοινωνική ζωή. Διαφορές που παίρνουν έκταση και σχετίζονται με εθνικιστικές ιδέες ή οργανώσεις όπως επίσης θαλάσσια σύνορα. «Παραδοσιακές» ή και φονταμενταλιστικές απόψεις και φανατικές διαμάχες γύρω από αυτές. Θέματα ακινήτων και ξεσπιτώματα με οποιαδήποτε αιτία, γίνονται αρένα κοινωνικών αντιπαραθέσεων. Επίσης κάποια αρχαιολογική ανακάλυψη γίνεται αφορμή επιστημονικών αντιπαραθέσεων. Άρης και Χείρωνας βάζουν, λοιπόν, το χεράκι τους για να μας δείξουν, με τον πατροπαράδοτο τρόπο, πως το μαντρί θέλει τα πρόβατά του, αλλά όταν η βαλβίδα ασφαλείας έχει χαλάσει, τότε όλα τα παραπάνω είναι έκφραση μιας κοινωνίας που με μικρές εκρήξεις προσπαθεί να αναβάλλει ή να εκτονώσει την μεγάλη έκρηξη, την καθοριστική! Και οι πρώτες ενδείξεις έρχονται από το σπίτι και την οικογένεια, δηλαδή τον πυρήνα της κοινωνίας.
    Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, το όλο σκηνικό έχει να κάνει με την αναμέτρηση του παλιού με τη διάθεση για κάτι καινούριο που όμως φαντάζει πολύ μικρή για να μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα γιγαντιαίο μόρφωμα με τεράστιες ρίζες παντού στο παρελθόν! Και κυρίως πρέπει να ξεριζώσει και να σκοτώσει οριστικά το παλιό. Που όμως είναι μέσα μας και δικό μας!
  • Η κατά μέτωπο λοιπόν επίθεση δεν έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Ένας αποφασιστικός «ανταρτοπόλεμος» όμως, όπου είμαστε διατεθειμένοι να λύσουμε οριστικά τους λογαριασμούς με το προσωπικό μας παρελθόν μέσα από μικρές αλλά στοχευμένες και αποφασιστικές μάχες, είναι μια σοφή στρατηγική! Είναι μια μάχη καταδικασμένη να την χάσουμε. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, ο χαμένος κερδίζει τα πάντα! Και αυτό γιατί πρώτα έχει νικήσει τον φόβο της ήττας. Και είναι αυτός ο φόβος που μας εμποδίζει να αγγίξουμε, να αφομοιώσουμε και τελικά να αποδεχτούμε τα τραύματα του παρελθόντος. Το ξεπέρασμα του φόβου όμως, το αρχικό βάπτισμα του πυρός, μας κάνει να επιστρέφουμε σε κάθε επόμενη μάχη.
    Hasta la victoria siempre! «Μέχρι την τελική νίκη», που έγραψε και ο ηγέτης του ανταρτοπόλεμου Che, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή και μείνει στην ιστορία!
    Η έκλειψη αυτή θα επηρεάσει κυρίως όσους έχουν γεννηθεί τις τρεις τελευταίες μέρες των ζώδιων του Παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους. Ακόμη πιο σημαντική θα είναι για όσοι από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1933, 1951, 1957, 1976, 1987, 1990, 2004 και 2009.
    Η επιρροή μιας έκλειψης ασφαλώς δεν εξαντλείται στις ημέρες γύρω από την πραγματοποίησή της. Η πρώτη λοιπόν περίοδος ενεργοποίησής της είναι σχετικά κοντά και πιο συγκεκριμένα στο διάστημα μεταξύ 17 και 21 Μαΐου.
    Στην αστρική της εκδοχή έχουμε ενεργοποίηση των πρώτων μοιρών των Παρορμητικών ζωδίων, πάλι μέσω του τετραγώνου των Φώτων με τον Πλούτωνα. Αυτή η ενεργοποίηση πάντα συνοδεύεται από δυνατές κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα που δεν εξαντλούνται μόνο στις βουλευτικές εκλογές. Αλλά και το σύνολο του αστρικού χάρτη της έκλειψης «κουμπώνει» με τον χάρτη της χώρας. Αυτό θα οδηγήσει σε έντονο πολιτικό παρασκήνιο με βαθιά διαπλοκή που θα κρατήσει μέχρι το Φθινόπωρο. Τα πιθανά σενάρια κρύβουν δύσκολα προβλέψιμες εξελίξεις με δυνατές εκπλήξεις που θα έχουν και νομικές προεκτάσεις. Ωστόσο κάπου εκεί χρονικά θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Τα αποτελέσματα ωστόσο των υπόγειων συμφωνιών για πολλά σημαντικά θέματα, θα αρχίσουμε να τα εντοπίζουμε πολύ αργότερα. Εκτός από τα θέματα που έθιξα παραπάνω για την επιρροή του τετραγώνου Άρη-Χείρωνα σε κοινωνικό επίπεδο και ασφαλώς αφορούν πρωτίστως στην Ελληνική πραγματικότητα, έχουμε και τα συγκοινωνούντα δοχεία διεθνούς οικονομίας, τραπεζικού συστήματος και ακινήτων. Και εκεί οι έντονες διακυμάνσεις με φόντο την ανοδική πορεία των επιτοκίων, κάνουν δύσκολη τη διαχείριση, με την κερδοσκοπία να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο διεθνώς!
  • Τέλος, εξετάζοντας αστροχαρτογρφικά την έκλειψη, παρατηρούμε πως το Μεσουράνημα του Πλούτωνα που περνά από την Ουκρανία και την Τουρκία, δεν αφήνει πολλά περιθώρια εκτόνωσης στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην καθεμιά για διαφορετικούς λόγους. Συνεχίζοντας πάνω από την Αίγυπτο, την βάζει πιο ενεργά στο «κάδρο» των εξελίξεων στο Σουδάν όπου ο Πλούτωνας έχει ήδη δείξει τα «δόντια» του!
    Κατά τα άλλα, η διασταύρωση των γραμμών του Άρη και του Χείρωνα στα σύνορα Περού-Κολομβίας και πάνω από την Ινδονησία, βάζουν αυτές τις χώρες (ειδικά την πρώτη) σε κατάσταση μίνι συναγερμού.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved