Μια Ελλάδα 182 ετών - Οι χρησμοί για το 2012

3/2/1830 Ένα κράτος «γεννιέται» - 3/2/2012 το ίδιο κράτος «στην εντατική»

Παπασταύρου Λίντα
Μια Ελλάδα 182 ετών - Οι χρησμοί για το 2012

Εξιστορεί και χρησμοδοτεί ο Karl Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

Μετά το τέλος της επαναστάσεως του 1821 η Ιστορία καταγράφει ένα Έθνος περήφανο αλλά εξαθλιωμένο, με τα μεγάλα τζάκια της εποχής να θέλουν τα προνόμια και τα officia για τον εαυτό τους. Όντας στο γεωγραφικό σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης –Ασίας και Αφρικής, η Ελλάδα ήταν μια χώρα ευκαιριών για τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής που είχαν πλέον την δυνατότητα να «στηρίξουν» ένα νέο κράτος στην περιοχή, εφαρμόζοντας στην πράξη όλες τις αρχές της αποικιοκρατίας.

Έτσι στο Λονδίνο στις 3/2/1830 (νέο ημερολόγιο) ιδρύθηκε το Ελληνικό κράτος. Μια σπιθαμή αλλά σίγουρα ποτισμένη με αίμα αγωνιστών όπου με την πάροδο του χρόνου θα ερχόντουσαν διάφοροι παρίες όπου θα ζούσαν παρασιτικά σαν τα τσιμπούρια. Σύμφωνα με αυτό, το Σύμφωνο-Συνθήκη του Λονδίνου, η ελληνική επικράτεια θα περιλάμβανε τα εδάφη που βρίσκονταν νότια της γραμμής που ενώνει τους ποταμούς Αχελώο και Σπερχειό (συνοριακή γραμμή Αχελώου-Σπερχειού).

Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας, που έχοντας εμπειρία ως Πρωθυπουργός της Ιονίου Πολιτείας, του Αρχιστράτηγου της Λευκάδας, του επικεφαλής της Αντικατασκοπείας της ρωσικής Στρατιάς (που αντιμετώπισε τον Ναπολέοντα), και τη μεγάλη πείρα του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, φάνταζε μια εξαιρετική λύση. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος υπήρξε ουσιαστικά ο θεμελιωτής του Ελβετικού Κράτους, αφού πήρε τα Καντόνια τα ένωσε και έτσι η Ελβετία πήρε την σημερινή της μορφή.

Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσει την εσωτερική αλλά και την εξωτερική δυσπιστία, βάζει λεφτά από την περιουσία του (αν ζούσε τώρα θα ήταν στάνταρ φυλακή γιατί θα χαλούσε την πιάτσα) για να φτιάξει έργα στην Ελλάδα.

Ο Καποδίστριας όμως δολοφονήθηκε το 1831 πηγαίνοντας στην εκκλησία. Και δημιουργεί, αν μη τι άλλο απορίες το γεγονός πως ο φάκελος στα Βρετανικά αρχεία που περιέχει τα σχετικά με τη δολοφονία του έγγραφα, παραμένει άκρως απόρρητος, ενώ η ελληνική επίσημη ιστορία επαναλαμβάνει άκριτα τις παραβλέψεις της «επίσημης ανάκρισης» του 1831. Μήπως τελικά οι Μαυρομιχαλαίοι απλά «χρεώθηκαν» την δολοφονία;

Από εκείνο το σημείο πάντως ξεκινά η Ελληνική περιπέτεια…

Το Ελληνικό Κράτος ιδρύθηκε. Τι ώρα παρακαλώ;

Ένας από τους λόγους που δεν χρησιμοποιώ αυτό τον χάρτη και προτιμώ εκείνον της Μεταπολίτευσης, είναι γιατί παρουσιάζει έντονη αμφισβήτηση ως προς την ώρα. Άλλοι λένε ωροσκόπο Δίδυμοι, άλλοι Ταύρο, άλλοι Σκορπιό και ορισμένοι Παρθένο. Η Uranian όμως ως πιο μαθηματικό μοντέλο ας δούμε τι λέει.

Η Ελλάδα έχει 4 πιστωτικά γεγονότα (χρεωκοπίες) στο ενεργητικό της (πάμε για το 5ο ) αλλά μπορούμε να δούμε τα τρία γιατί το ένα είναι το 1827 δηλαδή πριν την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

1843: Αρχικά, οι Μεγάλες Δυνάμεις δίνουν δάνειο 60 εκ γαλλικά φράγκα με τον ερχομό του Όθωνα αλλά στην πραγματικότητα του δινουν cash πολύ λιγότερα. Η τρίτη δόση δεν δίνεται και τελικά πάμε σε πτώχευση. Το 1841 ο Βρετανός πρεσβευτής στην Ελλάδα sir Edmund Lyons δηλώνει: «Μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα είναι παραλογισμός. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει είτε Ρωσική είτε Αγγλική. Και αφού δεν πρέπει να γίνει ρωσική είναι ανάγκη να γίνει Αγγλική». Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο οι ξένοι ιμπεριαλιστές αντιμετώπιζαν την ελληνική ανεξαρτησία και έμελε να περιγράψει το ιδιότυπο ημι-αποικιακό καθεστώς των επόμενων δεκαετιών. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Τότε είχε Sarc Hades= Δίας/Kronos= Πλούτωνας/Kronos= Κρόνος/Ποσειδώνας: Αλλαγές που προκαλούνται από προδοσία. Για να ολοκληρώσουν ένα έργο με μικρές δαπάνες. Λιτότητα. Τύφος, φτώχεια και εξασθένιση

Και ακόμη SARC MC = ASC/Ποσειδώνας= Kronos/Vulcanus= Ερμης/Vulcanus: Ψευδείς πράξεις και ψευδείς εικόνες κάνουν μια ομάδα ανθρώπων να πάσχουν. Κάποια άτομα από αφέλεια (δική τους ) ή από εσκεμμένο δόλο (*των άλλων) τελικά χάνουν κάτι από τα υπάρχοντα τους. Δίνοντας δικτατορικές διαταγές. Για να ασκήσει τη δύναμη του κράτους. Αποφασίζω και Διατάσσω .

1893: Ο Χ Τρικούπης το 1893 λίγο πριν τα Χριστούγεννα ρίχνει το κανόνι. «Κύριοι δυστυχώς επτωχεύσαμεν»! Τότε είχαμε τρανζιτ Hades = WI/Άρης= βόρειος Δεσμός/ Admetos= ASC/Ποσειδωνας:

Προβλήματα με την εργασία. Ελαττωματική εργασία. Τα αντικείμενα που είναι διαλογής. Το να υποστούν μια έλλειψη αγαθών σε κάποιες στιγμές της ζωής. Η έλλειψη, ένδεια, ασθένεια αλλά και η ξεροκεφαλιά που δημιουργεί εμπόδια. Αναλαμβάνοντας ευθύνες .

1932: Αφού το 1929 γίνεται το κραχ στην Αμερική οι εξαγωγές καπνού πάνε στον πάτο. Η Ελλάδα για να μείνει στον κανόνα του χρυσού συνδέεται με το Αμερικανικό δολάριο. Το δολάριο καταρρακώνεται ο Βενιζέλος κάνει μια υποτίμηση της δραχμής. Την πρωτομαγιά του 1932 ανακοινώνει στη βουλή την πτώχευση της Ελλάδας και την στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους.

Τότε είχαμε SARC Hades= Βόρειος Δεσμός/ Άρης= MC/Admetos= Ήλιος/Ποσειδώνας:

Δυσαρέσκεια κατά τη διάρκεια της απασχόλησης. Μια δυσάρεστη εμπειρία μέσα από μια κακή πράξη. Για να είναι και για να παραμείνει φτωχός. Εντούτοις, αδιάφορος στην ένδεια ή την κακοτυχία. Αποδεχόμενος μια δύσκολη μοίρα. Πάρα πολύ ευαίσθητος στις σοβαρές επιδημίες.

Παράλληλα ο Kronos = MC = Cupido/Hades=ASC/Admetos:

Ο «Μεγάλος», το «αφεντικό». Το να υπερβεί μα και να απορρίψει κανείς οτιδήποτε δεν είναι ελίτ. Οι Αρχές του Κράτους (όχι αστυνομία και στρατός διότι αυτές ως Αρχές έχουν κατασταλτικό και επεμβατικό χαρακτήρα και είναι άλλη εξίσωση), το να ανεξαρτητοποιηθεί κάποιος. Η τοποθέτηση σε μια δημόσια –κρατική ή κυβερνητική θέση. Εγωιστής. Ατομιστής. Για να είναι μέρος μιας τραγωδίας. Σπίτια για τα παιδιά. Ορφανοτροφεία. Δεμένος με μια κατάσταση. Οι άλλοι νοιώθουν μια αίσθηση κατωτερότητας. Το κεφάλαιο. Έδρα της κυβέρνησης. Κόντρα με τον προϊστάμενο, τον ανώτερο ή την ιδία την κυβέρνηση.

BACK TO THE FUTURE

Η ερμηνεία για το σήμερα θα είναι σε 3 μέρη και ισχύει από τα φετινά γενέθλια της χώρας μέχρι τα επόμενα.

SARC MC= Hades/Zeus=Wi/Ήλιος= Αφροδίτη/Δίας= Ερμής /Άρης= Αφροδίτη/Πλούτωνα = Apollon/Admetos= Κρόνος:

Εμπρησμός, εριστικός λόγος. Μίσος. Παράλυση. Ένα μη θετικά σκεπτόμενο άτομο. Μίσος και εχθρότητα με μεγάλη διάρκεια. Απώλειες και καταστροφές μέσω της πυρκαγιάς, του εμπρησμού ή του πολέμου. Τα γηρατειά. Η καταστολή των σωματικών δυνάμεων. Αποδοχή πρότασης. Η λεκτική αντιπαράθεση. Σοβαρή συζήτηση. Μια συνομιλία που θα «σε χαλάσει» ψυχολογικά. Φιλονικία με συνέπεια το χωρισμό. Έλλειψη φιλοδοξίας. Δυσαρέσκεια, δυσκολία να ικανοποιήσει μα και να ικανοποιηθεί.

SARC Hades= Σελήνη/Poseidon = Ουρανός/Hades= Αφροδίτη/Poseidon = Άρης/Apollon= Ήλιος/Βόρειος Δεσμός = MC/ASC= Vulcanus= WI/Βόρειος Δεσμός = Ποσειδώνας/Kronos= Ερμής/Ποσειδώνας:

Άτομα που είναι ανίκανα να αντιληφθούν ή να συλλάβουν τα πνευματικά πράγματα. Ένα άτομο με μυαλό εκτός τόπου και χρόνου. Μεγάλη καταστροφή και αγριότητα. Θρησκείες της αρχαιότητας. Ζητήματα εξάλειψης θρησκευτικών συμβόλων. Επιστημονική δραστηριότητα σε ιστορικά θέματα. Εμπόριο στις αντίκες. Αρχαία κείμενα (πρωτότυπα). Ξαφνικά γεγονότα κάνουν την εμφάνιση τους. Σχέσεις με τρίτους αποτελούν πηγή δοκιμασίας μιας κι οι τρίτοι λειτουργούν υπόγεια εις βάρος μου. Το να αρρωστήσει κάποιος σοβαρά. Απειλή με ποινή φυλάκισης. Η ένωση των δυνάμεων για ένα κοινό σκοπό. Μια εταιρία ή ένας ηγέτης που καταστρέφεται από την κακοτυχία. Καταστροφή στην κυβέρνηση. Δυνατή εξαπάτηση μέσω μιας αναρμόδιας ηγεσίας. Διπλωματία μιας μεγάλης δύναμης.

SARC Πλούτωνας = ASC/Ήλιος= Πλούτωνας/Zeus = Ουρανός/Vulcanus = Kronos /Admetos = Σελήνη/Vulcanus = Asc/Κρόνος:

Για να αποτύχει μαζί με άλλους. Αλλαγές που επιχειρούνται αλλά δεν έχουν την εξέλιξη που αναζητούμε. Η δημιουργία μιας νέας κατάστασης. Το να προσπαθήσω περισσότερο. Μια δυνατή εξέλιξη και μια αλλαγή εμφανίζονται με αιφνιδιασμό. Η αρχή και η ανάπτυξη μιας αποκλειστικής θέσης. Τα ισχυρά γεγονότα αναπτύσσονται. Η ανάπτυξη είναι θυελλώδης και θορυβώδης. Κάποιοι άλλοι προετοιμάζονται για να αναλάβουν τη δύναμη της εξουσίας. Οι μεγάλες αλλαγές σε ένα έθνος σχετικά με τη δύναμη που έχει στα χέρια του. Ανοχή και ασέβεια προς το πρόσωπο μου και καταστολή των δικαιωμάτων. Τρίτα άτομα συμβάλλουν σε έναν χωρισμό. Αργός χωρισμός από άλλους. Αποτραβιέμαι σιγά-σιγά.

Zeus= Αρης/Kronos = Ηλιος/Kronos = Σελήνη/Δίας= Σελήνη/Πλουτωνας = Hades/Zeus= Wi/Ηλιος= Αφροδίτη/Apollon = Ερμη/Άρη:

Εκτελεστική, στρατιωτική δύναμη του κράτους, παραδείγματος χάριν: ηγέτης του στρατού. Οι αυταρχικές ενέργειες. Προαποφασισμένοι χωρισμοί. Η ευλογία της μητρότητας μιας επώνυμης δημιουργεί μέγα σκάνδαλο. Για να εισαγάγει μια νέα υπηρεσία. Κάτι νέο. Νέες υποχρεώσεις. Η Απεργία. Έκρηξη οργής και μίσους. Πολεμικές βαρβαρότητες. Τεχνάσματα αντιπερισπασμού και Προπαγάνδας. Ακριβώς διατυπωμένες σκέψεις. Θυμός που οδηγεί στη βία. Ακριβολόγος.

SARC Kronos = Ερμης /kronos = Δίας/Poseidon = Poseidon/Πλουτωνας= Ερμης = MC/Apollon = Ποσειωνας/Cupido= Ουρανός = Σελήνη/Ουρανός:

Η δύναμη της έρευνας του κράτους. Μεγάλες ιδέες. Επίσημες επιστολές. Απόφαση δικαστηρίου. Σωστή και νέα επιτυχής ηγεσία μέσω της καλής κρίσης. Μια αυταρχική τοποθέτηση σε διανοητικά και συναισθηματικά θέματα. Ένας αναγνωρισμένος ηγέτης. Ένα ηγετικό μυαλό. Μιλώντας σε κόσμο για επιστημονικά θέματα. Ακολουθώ τις πολιτικές επιστήμες. Ο Αρχηγός - το πρότυπο για πολλούς ανθρώπους. Ένας που απολαμβάνει την εκτίμηση των άλλων. Ξαφνική διάλυση μιας συνεργασίας υπό επαναστατικές απόψεις ή μια τάση για ανεξαρτητοποίηση ενός εκ των συμβαλλομένων πλευρών. Ξαφνικά γεγονότα.

Τέλος Α΄ μέρους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved