Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 2/2

Ιδρύεται το Μπουένος Άιρες, οι Γερμανοί παραδίδονται στους Ρώσους στο Στάλινγκραντ, γεννήθηκε η Σακίρα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 2/2

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

΄

2 Φεβρουαρίου 1536 - Ιδρύεται το Μπουένος Άιρες


Garay2
Ο θαλασσοπόρος Juan Diaz de Solís από την Ισπανία ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στο Ρίο ντε λα Πλάτα το 1516. Η αποστολή του όμως ήταν αρκετά σύντομη καθώς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από την τοπική φυλή Charrúa εκεί που τώρα βρίσκεται η Ουρουγουάη. Η πόλη του Μπουένος Άιρες για πρώτη φορά ιδρύθηκε Ciudad de Nuestra Señora Santa María del Buen Ayre (που σημαίνει Πόλη της Αγίας μας Παναγίας του Ούριου Άνεμου Fair Winds) μετά από την ονομασία Παναγία της Bonaria ( Προστάτιδα της Σαρδηνίας), στις 2 Φεβρουαρίου 1536 από μια ισπανική αποστολή με επικεφαλής τον Pedro de Mendoza. Ο οικισμός που ιδρύθηκε από τον Mendoza βρισκόταν εκεί που είναι σήμερα το San Telmo, συνοικία του Μπουένος Άιρες, νότια του κέντρου της πόλης. Οι επιθέσεις όμως από τους ιθαγενείς ανάγκασαν τους εποίκους να φύγουν και το 1541 ο χώρος εγκαταλείφθηκε. Ένας δεύτερος (και μόνιμος) οικισμός ιδρύθηκε το 1580 από τον Juan de Garay, ο οποίος έφτασε, καταβαίνοντας με πλοίο, τον ποταμό Παρανά της Ασουνσιόν (τώρα η πρωτεύουσα της Παραγουάης). Ονόμασε τον οικισμό «Santisima Trinidad» και το λιμάνι της έγινε «Puerto de Santa María de los Buenos Aires».











Αστρολογικά: Σύμφωνα με τον αστρολόγο Marc Penfield, η ώρα γέννησης της πόλης ήταν στις 15:20 AST και στο ωροσκόπιο της (Υδροχόος με Ωροσκόπο στους Διδύμους και Σελήνη στον Καρκίνο) σίγουρα ξεχωρίζει η αντίθεση του Άρη στον Καρκίνο με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, η οποία όντας στον άξονα 1ου-7ου οίκου έκανε την πρωτεύουσα της Αργεντινής, συνώνυμη με το πάθος -ερωτικό ή πολιτικό. Και ...ποιητική αδεία, η όψη των δύο πλανητών μπορεί να αποδοθεί ως ένα αέναο κοσμικό tango, που σφράγισε την πόλη ιδιαίτερα στην αστρική της εκδοχή: Ο Άρης στους Διδύμους και η Αφροδίτη στον Τοξότη, πάνω στον άξονα Ωροσκόπου-Δύσης!

Συνήγορος στο συναίσθημα που εκπέμπει το Μπουένος Άιρες είναι και η Σελήνη στον Καρκίνο στον 1ο οίκο, η οποία είναι επιπλέον «φορτωμένη» με τις αλλαγές και τα παράξενα του Ουρανού στο ίδιο ζώδιο (ως αστρικός, σε σύνοδο με την Σελήνη) αλλά και την καλλιτεχνική στόφα του Ποσειδώνα (σε τετράγωνο από τον Κριό).

Από αυτήν την άποψη, δίκαια η πόλη δίκαια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτεύουσα των Τεχνών -συμπεριλαμβανόμενης της Αστρολογίας- αφού διαθέτει και τα επιπλέον μπόνους της «κρυφής» συνόδου ανάμεσα στον Δία και τον αστρικό Ποσειδώνα στους Ιχθύες.

Τέλος, οι πολλές «κρυφές» όψεις του Ήλιου (σύνοδοι με Δία, Κρόνο, Πλούτωνα) είναι μάλλον τυπικές των χαρακτηριστικών αλλά και των προβλημάτων μιας μεγαλούπολης: Ανάπτυξη, συνδυασμένη με «κόμπους» και αναγκαιότητες αλλά πάνω απ’ όλα η «αδηφάγα» πλευρά μιας επιβλητικής Πλουτώνιας επιρροής.

buenos_aires

2 Φεβρουαρίου 1943 - Οι Γερμανοί παραδίδονται στους Ρώσους στο Στάλινγκραντ

Bundesarchiv_Bild_183-W0506-316_Russland_Kampf_um_Stalingrad_Siegesflagge

Η Μάχη του Στάλινγκραντ ήταν μια σημαντική μάχη του Β Παγκοσμίου Πολέμου στην οποία ναζιστική Γερμανία με τους συμμάχους της πολέμησε τη Σοβιετική Ένωση για τον έλεγχο της πόλης του Στάλινγκραντ (νυν Βόλγκογκραντ) στη νοτιοδυτική Ρωσία. Η μάχη διήρκησε από τις 23 Αυγούστου 1942 έως και 2 Φεβρουαρίου του 1943. Ήταν η μεγαλύτερη μάχη στο Ανατολικό Μέτωπο και σημαδεύτηκε από βία και αδιαφορία για τις στρατιωτικές και πολιτικές απώλειες. Είναι από τις πιο αιματηρές μάχες στην ιστορία του πολέμου, με τις απώλειες να ανέρχονται σε σχεδόν τα δύο εκατομμύρια. Οι βαριές απώλειες του γερμανικού στρατού έφεραν και την κρίσιμη καμπή του πολέμου. Μετά από τη μάχη του Στάλινγκραντ, οι Γερμανοί ποτέ δεν κατάφεραν να ανακτήσουν πλήρως τις δυνάμεις τους. Η γερμανική επίθεση για την κατάληψη του Στάλινγκραντ άρχισε στα τέλη του καλοκαιριού 1942 με εντατικούς βομβαρδισμούς από τη Luftwaffe η οποία μετέτρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης σε ερείπια. Η γερμανική επίθεση συνεχίστηκε από κτήριο σε κτήριο και παρά τον έλεγχο πάνω από το 90% της πόλης κατά καιρούς η Βέρμαχτ δεν μπόρεσε να αποσπάσει το τελευταίο τμήμα της δυτικής όχθης του ποταμού Βόλγα. Δεδομένου του ρωσικού χειμώνα ο 6ο στρατός αποδυναμώθηκε γρήγορα από το κρύο, την πείνα και τις εν εξελίξει σοβιετικές επιθέσεις. Τελικά, η αποτυχία του νέου εφοδιασμού από αέρα προκάλεσε την τελική κατάρρευση. Στις 2 Φεβρουαρίου του 1943, η Γερμανική αντίσταση στο Στάλινγκραντ είχε σταματήσει και όσοι επέζησαν από τον 6ο Στρατό, γύρω στα 91.000 άτομα των δυνάμεων του Άξονα παραδόθηκαν στον Κόκκινο Στρατό.

Αστρολογικά: Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κατά κράτος στρατιωτική ήττα του Γ΄ Ράιχ είχε ξεκινήσει στις 19 Νοεμβρίου του 1942, όταν οι Ρώσοι με σύμμαχο τους τον βαρύτατο χειμώνα, εξαπέλυσαν την αντεπίθεση τους στην κατά 90% κυριευμένη από τους Ναζί, πόλη.

Τότε ο Άρης στον Σκορπιό σχημάτισε ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον αστρικό Ουρανό, υποδηλώνοντας μια μέχρις εσχάτων μάχη αποφασιστικής σημασίας.

Τα βαθύτερα αίτια της Γερμανικής ήττας μπορεί να εντοπιστούν στην αλλαγή της ζωδιακής θέσης του Ουρανού και του Κρόνου, οι οποίοι το 1942 «μετακόμισαν» από τον Ταύρο στους Διδύμους, αλλάζοντας έτσι τον ρυθμό των εξελίξεων και πιθανότατα τους ευνοημένους μιας πολεμικής σύρραξης.

Κάτι τέτοιο διαφαίνεται και στον χάρτη της ημέρας για τις 2 Φεβρουαρίου, όπου ο Ήλιος σχημάτιζε δύο «κρυφά» τετράγωνα με τον αστρικό Ουρανό και τον αστρικό Κρόνο στον Ταύρο. Ήττα και ανατροπή ήταν το «μήνυμα» αυτών των όψεων και η οριστική απάντηση στο ερώτημα «για ποιόν;» ήρθε από την Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου.

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Στάλινγκραντ αλλά και της Μόσχας, ο Δίας ήταν στον 1ο οίκο (στον Καρκίνο) σε αντίθεση με τα Φώτα, σαλπίζοντας την νίκη για τους αμυνόμενους Ρώσους, ενώ εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα του χάρτη για το Βερολίνο: Ο Πλούτωνας στην ακμή του 4ου οίκου και ο Άρης στον 7ο σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο «πιστοποίησαν» με την συνδρομή και των υπόλοιπων δεδομένων, ένα επώδυνο τέλος των φιλοδοξιών του Χϊτλερ.

2 Φεβρουαρίου 1977 - Γεννιέται η Σακίρα

Shakira

Η Shakira Izabel Mebarak Ripoll γεννήθηκε στις 10:00, στην Barranquilla της Κολομβίας και μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη αστρολογική της παρουσίαση στο άρθρο που συνέγραψαν για το astrology ο Karl Heinz Ottinger και ο Γιάννης Ριζόπουλος.

https://www.astrology.gr/celebrities/item/1874-shakira-gorgona-kai-magkas

Η μόνη αναγκαία προσθήκη στο συγκεκριμένο άρθρο είναι ο έρωτας της Σακίρα με τον μέσο της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ, γεννημένο επίσης στις 2 Φεβρουαρίου αλλά του 1987.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved