Εθνικό vertigo - Η υπόθεση των Ιμίων

Το 1996 σε συνέχεια της Τουρκικής προκλητικότητας από το 1995, είχαμε ένα «θερμό επεισόδιο» στα Ίμια που εξελίχθηκε σε ελληνική τραγωδία

Παπασταύρου Λίντα
Εθνικό vertigo - Η υπόθεση των Ιμίων

Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Πιττακός ο Μυτιληναίος

Η Ελλάδα ανέκαθεν είχε ανθρώπους με αγάπη προς την πατρίδα τους και κυρίως ηγέτες που ήξεραν πως θα εμπνεύσουν τον λαό τους. Αυτό, στην πορεία άλλαξε κι οι πολίτες της παραμείναν πιστοί (οι περισσότεροι) αλλά έφερε στην εξουσία άτομα που μάλλον ήταν πολίτες... άλλης χώρας.

Έτσι, το 1996 σε συνέχεια της Τουρκικής προκλητικότητας από το 1995, είχαμε ένα «θερμό επεισόδιο» που εξελίχθηκε σε ελληνική τραγωδία. Η Ελληνική κυβέρνηση έκανε πίσω με την σημαία-κωλόπανο (κατά δήλωση κάποιων), με τις ευχαριστίες προς τους Αμερικάνους από το βήμα της Βουλής (δική τους επίσης δήλωση) και με αντικειμενικές απώλειες 3 παλικάρια, ένα ελικόπτερο, μια εθνική αξιοπρέπεια και δημιουργία «γκρίζων ζωνών» (αμφισβητούμενες περιοχές κατά το Διεθνές Δίκαιο).

Και βέβαια να μην ξεχνάμε πως Αμερικανός αξιωματούχος είπε ευθαρσώς πως «αν κινηθείτε απειλητικά προς την Τουρκία σε 10 λεπτά δεν θα υπάρχει το Πολεμικό σας Ναυτικό». Αυτά τα ολίγα προς γνώση και συμμόρφωση για το ποιοι είναι οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας.

Ἡ νίκη

Παιδιά μου ὁ πόλεμος,
γιὰ σᾶς περνάει θριαμβευτής·
τῶν ἄδικων ὁ πόλεμος
δὲν εἶν᾿ ἐκδικητής
εἶναι ὁ θυμὸς τῆς ἄνοιξης
καὶ τῆς δημιουργίας;

Κι᾿ ἂν εἶναι, καὶ στὸν πόλεμο
μέσα ἡ ζωὴ θυσία,
ὁ τάφος εἶναι πέρασμα
πρὸς τὴν Ἀθανασία!

Κ. Παλαμάς

Ιστορική και Uranian ερμηνεία

Κατ’ αρχήν οι Τούρκοι στρατηγοί εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ύπαρξη πολιτικού κενού. Η κυβέρνηση Σημίτη ήταν ουσιαστικά μακράν η χειρότερη κυβέρνηση των 150 και πλέον χρόνων της Ιστορίας του Ελληνικού Κράτους. Μια κυβέρνηση όπου η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας γνώριζε τα καμώματα των Ελλήνων. Το σημαντικότερο ήταν πως η απουσία του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν εχέγγυο πως δεν θα άνοιγε μύτη. Είχαν δυσάρεστες εμπειρίες από την αντίστοιχη κρίση του 1987. Η τότε αποφασιστικότητα της Ελλάδας ήταν απίστευτη αφού ο τότε υπουργός εξωτερικών επιτυγχάνει υψίστης Στρατηγικής σημασίας συμμαχία με την Βουλγαρία ενώ το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει σήμα να μην κάνει πίσω. Οι Τούρκοι, ως μεγάλη δύναμη, κλειστήκαν στα στενά της Σμύρνης και αύξησαν της περιπολίες για να μην μπουν μέσα τα πλοία του ΠΝ. Φήμες που λένε πως ελληνικά Mirage πέταξαν σε σχηματισμό επάνω από την Κων/πολη είναι , εξ όσων γνωρίζω, πέρα για πέρα αληθείς.

Το μοιραίο εκείνο πρωινό απογειώνεται ένα Augusta Bell (ΠΝ-21) που σημειωτέον ΔΕΝ είναι παντός καιρού. Χαρακτηριστικά ο Δημήτριος Σπυρίδων (αρχηγός ΑΣΔΕΝ) είπε χαρακτηριστικά: «Ποιος μ….. σήκωσε το ελικόπτερο». Ενώ πετά στις 04.49 σε επικοινωνία με την φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ λέει: «Έχω ένδειξη master caution (γενική ηλεκτρονική βλάβη), emergency (κίνδυνος)». Ο τότε Υπουργός Εθνικής Αμύνης (ο Γεράσιμος Αρσένης) λέει πως ο πιλότος έπαθε vertigo (δηλαδή απώλεια προσανατολισμού, μπερδεύοντας τον ουρανό με την θάλασσα) και κατέπεσε. Μόνο και μόνο μια τέτοια «βιαστική» ερμηνεία δηλώνει πως «κάτι βρωμάει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» που έλεγε και ο Shakespeare. Και όπως φαίνεται άλλοι ήταν εκείνοι που έπαθαν vertigo.

Μετά κατά την ανέλκυση του ελικοπτέρου βρέθηκαν κάτι ύποπτες τρύπες. Μέχρι που οι εικόνες που μεταδόθηκαν, έδειξαν πως το ελικόπτερο ήταν «γαζωμένο» από σφαίρες!

Τότε, και πάλι η κυβερνητική ηγεσία μαζί με τους εργολάβους της μαζικής ενημέρωσης προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα λέγοντας οτι δήθεν επρόκειτο για υποδοχείς μπουλονιών τα οποία έσπασαν κατά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο νερό.

Ένα από τα Δελφικά παραγγέλματα ήταν το «Επί νεκρών μη γελά» δηλαδή να μην περιγελάς τους νεκρούς ενώ ένα δεύτερο εξίσου μείζονος σημασίας ήταν το «Επαινεί Αρετήν» που σημαίνει να επαινείς την αρετή. Και στις δυο περιπτώσεις η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να νοιώθει ντροπή!

Οι εξισώσεις

Από το Annual χάρτη της Ελλάδας (χάρτης της Μεταπολίτευσης) προκύπτουν Ετήσιος ωροσκόπος 1996 (Annual)= Κρόνος/Zeus=Ερμής/Zeus=Κρόνος/Cupido: Μηχανές χαλασμένες. Καταστροφή από πυρκαγιά. Οι σύντροφοι στον πόλεμο στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Αντισυμβατικότητα.

Ενώ, ο ετήσιος Ωροσκόπος έδινε : MC (Annual)= Wi/Ήλιος = Κρόνος/Poseidon= Ποσειδώνας /Hades (Radix): Ένας μεγάλος κίνδυνος. Πνιγμός.

Παράλληλα, ο Kronos που σχετίζεται με αυτούς που είναι άτομα εξουσίας Kronos = ASC/Ποσειδώνας= Κρόνος /Ουρανός:

Μη δεχόμενος την εξουσία που την θεωρώ φαιδρή. Έχοντας την αίσθηση πως το κράτος με εξαπατά. Ο ηγέτης σε μια απάτη. Αυτό που λέμε ο ιθύνων νους. Επέμβαση από τη δύναμη του κράτους. Χωρισμός μέσω του κράτους. Απώλειες εδάφους ή απώλειες της κυβέρνησης.

Ενώ ο Zeus που σχετίζεται με ΟΛΑ τα ένοπλα γεγονότα, μάχες κλπ Zeus (Annual)= Wi/Σελήνη = Wi/Πλούτωνας = Άρης /Admetos= Zeus/Poseidon (Radix = γενέθλιο):

Η Παλλαϊκή Άμυνα. Όπλα που απευθύνονται στην μάζα. Αεριωθούμενοι πύραυλοι. Βιολογικά όπλα. Θέληση για να δημιουργήσω νέα τετελεσμένα που αποτελούν τα αίτια μιας καταστροφής. Η απόδειξη. Ο Μάρτυρας ενός δικαστηρίου.

Η ενεργοποίηση των Transit

Την ημέρα εκείνη είχαμε προοδευμένο SO/NE =ZE (transit): Ήττα. Συντριβή. Ανεπιτυχείς επιχειρήσεις.

Παράλληλα ο τράνζιτ Ποσειδώνας = Kronos (γενέθλιος) = WI/Vulcanus = Αφροδίτη/Vulcanus= Βόρειος Δεσμός/ Ποσειδώνας:

Μια μεγάλη εξαπάτηση. Η αναθεώρηση –η ακύρωση διαταγμάτων και νόμων. Ικανότητα του να μην γίνομαι αντιληπτός. Ο κατάσκοπος. Άτομα που έχουν μια περίεργη δραστηριότητα. Άτομα που δεν τα «μετράει» το μάτι σου. Προσποιούμενος κάτι. Κρυφές επαφές και εξαπατήσεις.

Και ακόμη, ο Admetos (transit) = Ουρανός = Ποσειδώνας/Kronos= Άρης/Admetos:

Ακινητοποίηση και καταστολή. Αποτυχία μέσω της φτωχής διαχείρισης. Ξαφνική επέμβαση μιας κυβερνητικής δύναμης χωρίς επιτυχία. Ο τεμαχισμός και τα συντρίμμια. Τρόμος. Ξαφνική εχθρότητα.

Η αλληλουχία της Νέας Σελήνης ως προς τον χάρτη της Πανσελήνου

Η Νέα Σελήνη ως προς τον χάρτη της Ελλάδας: Νέα Σελήνη= Αφροδίτη/Κρόνος = Βόρειος Δεσμός / Cupido = Κρόνος = MC/ZEUS (radix)= Ποσειδώνας /Πλούτωνας= Σελήνη/Ποσειδώνας:

Χωρισμός. Απώλεια μέσα στην οικογένεια. Το να απολέσει κάποιος πνευματικά ή δημιουργικά ή κυριαρχικά δικαιώματα από πατέντες- συγγράμματα- συμβόλαια κλπ. Μια ανάπτυξη που οδηγεί αργά στην καταστροφή. Αϋπνία. Πτώση από τον αέρα.

Ενώ η Νέα Σελήνη ως προς τον χάρτη της Πανσελήνου: Ουρανός/Hades = Ερμής/Kronos = MC/Ερμής:

Ξαφνικός θάνατος, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας. Μεγάλη καταστροφή και αγριότητα. Η ώρα της δολοφονίας. Διαδεδομένος θάνατος. Σκοτεινές πράξεις. Τυμβωρύχος. Παίρνοντας ένα μυστικό μαζί μου. Μεγάλες ιδέες στο κοινό. Ένα κυβερνητικό κεφάλι ομιλεί για ένα σώμα!

Η γενναιότητα και ο πατριωτισμός αυτών που χάθηκαν (Γιαλοψός, Καραθανάσης, Βλαχάκος) περιγράφεται μόνον μέσα από την φράση του Απολλώνιου του Τυανέα που λέγει: «Ξεκινάει από την γη και φτάνει στα άστρα».

Τέλος, για την στάση των πολιτικών της εποχής εκείνης τα λέει όλα ο αγαπημένος μου ποιητής, ο Ανδρέας Κάλβος στο απόσπασμα του ποιήματος Ωδή Ενάτη-Εις τον Προδότην:


Eγύρισε ταις πλάταις του·
φεύγει, φεύγει ο προδότης·
αλαμπή σέρνει τ' άρματα
φαρμακερά, το στήθος του
έγινεν άδης.

Tον σταυρόν και τους Έλληνας
άφησ' οπίσω, εξάπλωσεν
αδελφικώς την χείρα του
'ς τους τούρκους, κ' επροσκύνησε
βάρβαρον νόμον.

Tον συντροφεύει ολόμαυρον
μέγα εναέριον σύγνεφον·
κρέμεται ακόμα ατίνακτον
αστροπελέκι επάνω του,
κ' άγρυπνος μοίρα.

IMIA_MC
NEA_SELINI_IMIA
IMIA_ASC
IMIA_ZEUS
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved