Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/1

Η βύθιση του Wilhelm Gustloff, η δολοφονία του Γκάντι

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

΄

30 Ιανουαρίου 1945 - Η ολέθρια βύθιση του Wilhelm Gustloff

Bundesarchiv_Bild_183-H27992_Lazarettschiff_-Wilhelm_Gustloff-_in_Danzig

Το πλοίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Blohm & Voss και πήρε το όνομά του από τον Wilhelm Gustloff, του Γερμανού ηγέτη του Ελβετικού Ναζιστικού Κόμματος που δολοφονήθηκε από έναν οργισμένο Εβραίο φοιτητή το 1936, τον David Frankfurter, εξαιτίας της αντισημιτικής του συμπεριφοράς και πράξεων. Επιτάχθηκε από το Kriegsmarine (γερμανικό ναυτικό) την 1η Σεπτεμβρίου 1939 και υπηρέτησε ως πλωτό νοσοκομείο το 1939 και 1940. Στις 20 Νοεμβρίου 1940 αφαιρέθηκε ο ιατρικός εξοπλισμός και τα χρώματα του νοσοκομείου (λευκό με μια πράσινη ρίγα) και βάφτηκε γκρι όπως όλα τα πλοία του ναυτικού. Το Gustloff μετατράπηκε έπειτα σε πλωτό στρατώνα για το ναυτικό προσωπικό στο λιμάνι της Gdynia που βρισκόταν στη -υπό ναζιστική κατοχή- Πολωνία (μετονομάστηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής Gotenhafen), κοντά στο Γκντανσκ. Το τελευταίο του ταξίδι ήταν κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Hannibal τον Ιανουάριο του1945, όταν βυθίστηκε, ενώ συμμετείχε στην εκκένωση των αμάχων, το στρατιωτικό προσωπικό και τους Ναζί αξιωματούχους που είχαν περικυκλωθεί από τον Κόκκινο Στρατό στην Ανατολική Πρωσία. Το Gustloff χτυπήθηκε με τρεις τορπίλες από ένα Ρώσικο υποβρύχιο S-13 στη Βαλτική Θάλασσα που ήταν υπό τις εντολές του Alexander Marinesko τη νύχτα της 30ης Ιανουαρίου 1945 και βυθίστηκε σε λιγότερο από 45 λεπτά. Εκτιμάται ότι 9.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι αν είναι ακριβή αυτά τα στοιχεία τότε αυτό είναι το μεγαλύτερο σε απώλειες ναυάγιο που έχει καταγραφεί στην ιστορία της ναυτιλίας.

Αστρολογικά: Το πιο πολύνεκρο ναυάγιο της Ιστορίας έγινε υπό το «καθεστώς» ενός τετραγώνου ανάμεσα στον Ποσειδώνα (στο Ζυγό) και τον Κρόνο (στον Καρκίνο), με αρκετούς ακόμη πλανητικούς δείκτες να στοιχειοθετούν τα χαρακτηριστικά μιας διακεκριμένης τραγωδίας: Ο Ήλιος σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, με τον Άρη να είναι πάνω στην αστρική εκδοχή της αντίθεσης στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, «πιστοποίησαν» τον θανατηφόρο κίνδυνο ενός τορπιλισμού (Άρης-Πλούτωνας), ενώ η Δήμητρα στον Σκορπιό βρέθηκε για μια ακόμη φορά αναμεμειγμένη σε μια καταστροφή τεραστίων διαστάσεων.

Η πρώτη τορπίλη εκτοξεύθηκε από το ρωσικό υποβρύχιο στις 21:16 με τον Ωροσκόπο να βρίσκεται στον Ζυγό, το Μεσουράνημα στον Καρκίνο και τις αστρικές γωνιακές ακμές «κλειδωμένες» πάνω στον τροπικό Ουρανό (στον 9ο οίκο και τους Διδύμους). Και το πλοίο βυθίστηκε γύρω στις 22:15, με το Μεσουράνημα να «πέφτει» πάνω στην «κρυφή» αντίθεση του τροπικού Άρη με τον αστρικό Πλούτωνα.

Εκείνο που «λείπει» προς το παρόν είναι μια όψη ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα, αφού αυτού του είδους οι όψεις είναι οι πλέον αντιπροσωπευτικές ενός ναυαγίου.

Όμως, στον χάρτη της Ηλιακής έκλειψης που προηγήθηκε στις 14/1/45 μπορεί να δει κανείς όλη την μακάβρια πλανητική «συνωμοσία» που οδήγησε πάνω από 9.000 ψυχές σε έναν υγρό τάφο, με τον Άρη να ανταποκρίνεται στο θλιβερό του «καθήκον».

Wilhelm_Gustloff_sink_sol_ecl

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Βαλτικής, όπου συνέβη το μοιραίο, ο Άρης σχημάτιζε ένα τ-τετράγωνο εξαιρετικής ακρίβειας με τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο, ενώ στο σχήμα συμμετείχαν τόσο το αστρικό Μεσουράνημα, όσο και η αστρική Δήμητρα (σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα).

Μάλιστα το συγκεκριμένο τ-τετράγωνο έγινε «σταυρός» με την προσθήκη της Έριδος στην 5η μοίρα του Κριού, ενός ουράνιου σώματος που ναι μεν δεν συνδέεται με καταστροφές κλπ αλλά έχοντας έναν «ιατρικό» χαρακτήρα φαίνεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση έβαλε στο μάτι του κυκλώνα των κοσμικών δυνάμεων ένα πλωτό νοσοκομείο.

30 Ιανουαρίου 1948 - Η δολοφονία του Γκάντι

800px-Gandhi_Memorial

Στις 30 Ιανουαρίου 1948, ο Γκάντι δολοφονήθηκε ενώ περπατούσε σε μια πλατφόρμα ενώ πήγαινε να προσευχηθεί. Ο δολοφόνος του, Nathuram Godse, ανήκε στην εξτρεμιστική Ινδική ομάδα Mahasabha, που θεωρούσε υπεύθυνο τον Γκάντι για την αποδυνάμωση της Ινδίας με το να συνεχίζει τις πληρωμές προς το Πακιστάν και με τον συνεργό του, Narayan Apte αργότερα δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν στις 15 Νοεμβρίου 1949. Το μνημείο του Γκάντι (ή Samadhi) στο Raj Ghat, στο Νέο Δελχί, φέρει την επιγραφή "Ο Ram" που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "Θεέ μου" γιατί ευρέως πιστεύεται ότι αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Γκάντι αφού πυροβολήθηκε. Ο Γκάντι θρηνήθηκε σε εθνικό επίπεδο, ενώ πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα πήραν μέρος στην 5 μιλίων νεκρική πομπή που έκανε πάνω από 5 ώρες για να φτάσει στο Raj Ghat από το σπίτι του στη Birla όπου δολοφονήθηκε. Όλες οι ινδικές επιχειρήσεις βρίσκονταν στο Λονδίνο παρέμειναν κλειστές λόγω πένθους ενώ οι Ινδοί από όλη τη Βρετανία συγκεντρώθηκαν στο India House του Λονδίνου. Οι στάχτες του Γκάντι μοιράστηκαν σε τεφροδόχους οι οποίες εστάλησαν σε ολόκληρη την Ινδία για επιμνημόσυνες δεήσεις.

Αστρολογικά: Η δολοφονία του μεγάλου ηγέτη έγινε με μια «κρυφή» σύνοδο Άρη-Πλούτωνα στον Λέοντα και έχει σημασία πως η συγκεκριμένη όψη υπήρχε και στον -εξαιρετικά δύσκολο- γενέθλιο χάρτη του.

Σε αυτόν, η αντίθεση των δύο πλανητών (ο Άρης στον Σκορπιό και ο Πλούτωνας στον Ταύρο) εμπλουτισμένη από τον Δία, την Αφροδίτη αλλά και την Σελήνη στον Λέοντα (σε τ-τετράγωνο), όπως και τον Ουρανό στον Καρκίνο, ως «διευκόλυνση» στις αντιθέσεις, έθεσε για τον ίδιο τον Γκάντι το «στοίχημα» της «μη βίας» σαν απάντηση στις ακραίες κοσμικές επιρροές. Ο Γκάντι αρνήθηκε ενσυνείδητα να υπηρετήσει μια βία που υπήρχε διάχυτη γύρω του, πέφτοντας τελικά θύμα της.

Παράλληλα, όλος αυτός ο πλανητικός σχηματισμός όρισε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, η οποία τελικά ήταν και η «σκηνή» της δολοφονίας του.

Ανεξάρτητα από τις επιμέρους ενδείξεις (προόδους και διελεύσεις σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη του Γκάντι), φαίνεται πως το χέρι του Nathuram Godse (Ταύρος, γεννημένος στις 19/10/1910) το «όπλισε» η Ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1947. Αν την τοποθετήσουμε πάνω στον γενέθλιο χάρτη του Γκάντι, φαίνεται άμεσα η ενεργοποίηση του κρίσιμου τ-τετραγώνου του Άρη-Σελήνης-Πλούτωνα, από τα Φώτα της έκλειψης, plus Άρη και Κρόνο.

gandhi_murder_sol_ecl

Επιπλέον υπήρχε και μια καταλυτική λεπτομέρεια, η «σύμπτωση» δηλαδή των αστρικών γωνιακών ακμών της έκλειψης με το όλο σχήμα (ο αστρικός Ωροσκόπος στις 18 του Λέοντα και το αστρικό Μεσουράνημα στις 17 του Ταύρου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved