Νέα Δημοκρατία - Γέρασε αλλά μυαλό δεν έβαλε

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να κυβερνήσει ξανά
Παπασταύρου Λίντα
Νέα Δημοκρατία - Γέρασε αλλά μυαλό δεν έβαλε

Από τον Karl Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να κυβερνήσει ξανά και φυσικά η υπόθεση θυμίζει κακοπαιγμένη φάρσα. Από τον Άννα στον Καϊάφα το πάμε και χρόνια τώρα έχει κολλήσει η βελόνα στα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα. Ευτυχώς τουλάχιστον που ποτέ η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει ευχαριστήσει τους Αμερικανούς ή την τρόικα!. Το βέβαιο είναι πάντως πως αν δεν αλλάξει συνολικά η νοοτροπία των στελεχών της ή ο προσανατολισμός του κόμματος, θα δούμε μια από τα ίδια.

Εάν οι εκλογές διεξαχθούν προ του Μαΐου 2012, θα είναι δύσκολο να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Επίσης, κάτι εξίσου σημαντικό: Φαίνεται πως επανέρχεται στην ενεργό δράση (μετά τα γενέθλια του 2012) ο Κώστας Καραμανλής.

Χρόνια πολλά μόνον με καλά ...μυαλά!

Το μεσημέρι της 4ης Οκτωβρίου του 1974 ο Κων/νος Καραμανλής ίδρυσε έναν νέο πολιτικό φορέα με τον τίτλο Νέα Δημοκρατία. Η ιδεολογική φόρμουλα που ασπάστηκε ως κόμμα είναι ο Νεοφιλελευθερισμός (Δεξιά). Αυτό βέβαια ας μην το δέσουμε σχοινί –κορδόνι γιατί και το ΠΑΣΟΚ έχει ασπαστεί τον Σοσιαλισμό αλλά τελικά απεδείχθη ποσό σοσιαλιστικό είναι. Η Νέα Δημοκρατία (για να πιάσουμε και τα της νεότερης ιστορίας) το 2004 ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας με τον Πρόεδρο της τον Κώστα Καραμανλή να αναλαμβάνει τις τύχες της Ελλάδας. Όμως ως κόμμα ,με τον κυβερνήτη του 3ου οίκου τον Ποσειδώνα στον 12ο και τον Δια στον 3ο οίκο σε αμοιβαία υποδοχή , το επικοινωνιακό κομμάτι δεν το έχει . Και όταν λέμε δεν το έχει εννοούμε καλές επαφές με κανάλια εφημερίδες και λοιπά. Ο τύπος είναι μόνιμα απέναντι της. Κατηγόρησαν και έριξαν μια κυβέρνηση τα κανάλια με μια μετεγγραφή του υιού Τσιτουριδη, με το Βατοπέδι, τον άδικο χαμό του Αλέξη και φυσικά τις πυρκαγιές και το dvd του Ζαχόπουλου. Μετά την ήττα στις εκλογές και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ με το άκρως υπεύθυνο «Λεφτά υπάρχουν» την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς. Η αντίπαλος του η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε εαυτόν της εκτός κόμματος μιας και ίδρυσε την Δημοκρατική Συμμαχία όπου τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως η τάση του κόμματος είναι αντίστοιχη με αυτή μπαταρίας 1.5Volt. Η αντιπολιτευτική γραμμή Σαμαρά δείχνει πιο υπεύθυνη μιας και δεν λέει σε όλα όχι για τα μάτια του κόσμου. Ας δούμε όμως 3 βασικούς γενέθλιους άξονες αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.

MC: Διοργανωτής. Εκτελώντας και υλοποιώντας σε πρακτικό βαθμό τα «θεωρητικά»σχέδια. Το να υπακούσει κάποιος σε κάποια εντολή. Γνωμοδότηση κάποιου. Μεγάλες προσπάθειες. Για να εκφράσει το θάρρος. Για να πάρει και να δώσει τη βία. Για να αναπτύξουν τις μεγάλες ενέργειες. Κατάλληλος για τις ισχυρές πράξεις. Έτοιμος για πάλη. H στάση και η υποκίνηση μιας προσπάθειας από άλλους. Ένας πνευματικός άνθρωπος. Η σωστή εναρμόνιση με τον τρόπο σκέψης της εκάστοτε εποχής.

ASC: Κατάχρηση ή εξαπάτηση. Η αλήθεια παρουσιάζεται στο φως. Για να λάβει σοβαρά υπόψη του κάποιον άρρωστο. Ένα ξαφνικό γεγονός μαζί με άλλους. Ο μεγάλος Ενθουσιασμός. Επαφές με πολύ κόσμο. Το να με γνωρίσει πολύς κόσμος. Θαυμασμός. Το να γίνεις μέλος σε μια συνεργασία. Επαφή με ανθρώπους που κάθονται πολύ όπως επί παραδείγματι ένας οδηγός σε όχημα.

Το μέλλον

SARCASC: Προσοχή στις λεπτομέρειες. Καλή επαφή με το κοινό. Επαφές με τους ηγέτες στρατού. Παίρνοντας ένα προβάδισμα, μια εύνοια έναντι των άλλων. Συναντήσεις όπου γίνονται εκτός του χώρου του σπιτιού. Γνωριμίες & φιλίες μέσα

από τον επαγγελματικό χώρο βοηθούν στην εξέλιξη στα επαγγελματικά. συνεταιρισμοί και ενώσεις ατόμων μεταξύ τους όπου έχουν ένα σκοπό.

SARCMC: Μια μεγάλη επιτυχία. Πολλά ταξίδια στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να σκεφτώ και να ενεργήσω σαφώς. Λαμβάνοντας μέρος στην ενός συνεταιρισμού. Εξαπάτηση. Θλίψη που προκαλεί μια ασθένεια ή από την εξέλιξη αυτής. Η αίσθηση της απόρριψης.

SARCKRONOS: Φτιάχνοντας ένα κράτος με ήθος και δικαιοσύνη. Η διαλεύκανση μιας συνομωσίας. Οδηγώντας ενόχους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Απώλεια στελέχους ιστορικού. Ο Σχεδιασμός ενός σημαντικού επιτεύγματος μαζί με την βοήθεια άλλων ενδεχομένως ανώτερων. Ένα μεγάλο έθνος που έχει χάσει την ανεξαρτησία του και ζει στο παρελθόν. Μια νέα αρχή. Κατοχή μέσω της κυβέρνησης ή των ανωτέρων. Θάνατος μιας μεγάλης προσωπικότητας. Μια απόφαση ή διαταγή που ξεφεύγει από τα όρια της επικρατείας του κράτους. Από έναν Διεθνή οργανισμό. Από τον Άρειο Πάγο. Απόφαση από οργανισμούς που σχετίζονται με την έννομη και εύρυθμη λειτουργία.


ND

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved