Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 21/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 21/9

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

bill1

21 Σεπτεμβρίου 1998: Ο Bill Clinton καταθέτει στο δικαστήριο για την σχέση του με την Monica Lewinsky

Ο Clinton αναγκάστηκε να υπερασπιστεί προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με την ακριβή φύση της σχέσης του με τη Monica και να απαντήσει στο αν είχε πει ψέματα ενόρκως. Στο σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε και που είναι γνωστό ως Monicagate", "Lewinskygate", "Tailgate", "Sexgate" και "Zippergate" ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αρνήθηκε ότι είχε σχέσεις με την γραμματέα Μόνικα αλλά δεν αποδέχτηκε ότι ήταν τελείως σεξουαλικές καθώς -όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του η οποία μεταδιδόταν και τηλεοπτικά- «δεν υπήρξε διείσδυση ή όποια άλλη σωματική επαφή» και ότι «η σεξουαλική πράξη περιλαμβάνει όλα αυτά αλλά όχι και το αποδεχτεί κάποιος στοματικό έρωτα»…

Αστρολογικά: Ο άτακτος Μπιλ με τον πλούσιο 1ο οίκο (Άρης, Δίας, Αφροδίτη και Ποσειδώνας στον Ζυγό), μετά τα ... γλέντια με την Μόνικα δοκιμάστηκε σκληρά από τις ενοχλητικές πιέσεις του διελαύνοντα Κρόνου πάνω στην γενέθλια Δήμητρα του στον Υδροχόο. Στο ωροσκόπιο του οι δύο πλανήτες σχηματίζουν αντίθεση στο άξονα 4ου-10ου, ορίζοντας τις προεδρικές ευθύνες αλλά και τις διαστάσεις ενός καίριου πλήγματος της δημοτικότητας του.

Το κακό ήταν πως για να «ρεφάρει» την ήττα, έξι μήνες αργότερα διέταξε τον βομβαρδισμό των «κακών» Σέρβων...

Galileo

21 Σεπτεμβρίου 2003: Συντρίβεται το διαστημικό σκάφος «Γαλιλαίος» μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα του Δία

Ο «Γαλιλαίος» εκτοξεύτηκε από τη NASA στις 18/10/1989 με αποστολή τη μελέτη του πλανήτη Δία και των Δορυφόρων του. Μετά από 14 χρόνια στο διάστημα και 8 γύρω από το Δίιο σύστημα το διαστημικό σκάφος στάλθηκε από τους ερευνητές προς την ατμόσφαιρα του Δία για να συντριβεί, αποφεύγοντας έτσι κάθε περίπτωση να μολύνει την επιφάνεια του πλανήτη ή των φεγγαριών του με βακτήρια που ενδέχεται να μετέφερε από τη Γη. Οι επιστήμονες ανησυχούσαν ιδιαίτερα για το δορυφόρο Ευρώπη που -εξαιτίας του «Γαλιλαίου»- υποψιάζονταν ότι κάτω από την επιφάνειά του υπάρχει ωκεανός με θαλασσινό νερό.

Αστρολογικά: Η ένδοξη συντριβή του «Γαλιλαίου» στην επιφάνεια του Δία (18:57 UT) έγινε με την σύνοδο Άρη-Ουρανού να δίνει το στίγμα μιας «αναταραχής στον αέρα», έστω κι αν αυτήν την φορά ήταν οι φανταστικοί κάτοικοι του γιγάντιου πλανήτη που έπρεπε να κρατήσουν ...ομπρέλα!

Η εκτόξευση του ερευνητικού σκάφους είχε γίνει στις 18/10/1989 (16:53 UT) από το διαστημικό λεωφορείο «Atlantis» και κάτω από έναν «γεμάτο» ουρανό, αφού εκείνη τη χρονιά είχαμε τις διαδοχικές αντιθέσεις του Δία με την «τρόικα» Κρόνου, Ουρανού και Ποσειδώνα στον Αιγόκερω. Προσωπικά, σε σχέση με τον «Γαλιλαίο» μου «κάνουν» περισσότερο οι αστρικές πλανητικές θέσεις των τεσσάρων πλανητών στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, όπως κι αν έχει όμως, το όλο εγχείρημα χαρακτηρίστηκε από τις «κρυφές» όψεις του Ήλιου με τον Ουρανό (τετράγωνο) και του Άρη με τον Πλούτωνα (σύνοδος), που δίνουν την εικόνα μιας επιστημονικής-εξερευνητικής αποστολής στα βάθη του Διαστήματος.

Earthquake

21 Σεπτεμβρίου 1999: Γίνεται ο σεισμός Chi-Chi

Τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 8.700 τραυματίστηκαν, 600. 000 έμειναν άστεγοι και 82.000 κτίσματα καταστράφηκαν από τον συγκεκριμένο σεισμό, εντάσεως 7,6 Ρίχτερ αλλά και τους ισχυρούς συνολικά 12,911 μετασεισμούς που γίνονταν επί ένα μήνα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην πόλη Chi-Chi (συναντάται κι ως Jiji), νοτιοδυτικά της Taipei. Οι ζημιές εκτιμάται ότι άγγιξαν τα 14 δις $.

Αστρολογικά: Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των καταστροφών που προκλήθηκαν μέσα στο 1999 από το «κρυφό» τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα. Στον χάρτη του σεισμού ξεχωρίζει η σύνοδος του Άρη με τον Πλούτωνα, που ως αστρική σχηματίζει ένα κοσμικό τ-τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ουρανό.

Φυσικά και η μεγάλη έκλειψη του Αυγούστου που προηγήθηκε της καταστροφής, δεν ήταν διόλου άμοιρη ευθυνών, αφού για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Ταϊβάν, στο ωροσκόπιο της οι τέσσερις βασικοί «πρωταγωνιστές» συν τα Φώτα σχημάτιζαν ένα επικίνδυνο «σταυρό» με τον Πλούτωνα και τον αστρικό Άρη να βρίσκονται πάνω στο αστικό Μεσουράνημα στον Σκορπιό.

Όσον αφορά τις γωνιακές ακμές στον χάρτη του σεισμού, που πρακτικά προσδιορίζουν την ώρα του συμβάντος, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά η συμμετοχή του Δία βγάζει ...μάτι. Σε ακριβές τετράγωνο με τον Ωροσκόπο στον Λέοντα προσδιόρισε την στιγμή που η έκλυση της ενέργειας έφθασε στο μάξιμουμ.

earthquake_taiwan

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved