Εκλογές 2015: Αντώνης Σαμαράς - Τα ακόμη πιο δύσκολα έρχονται

Αστρολογική εκτίμηση του Γιάννη Ριζόπουλου για τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία

Εκλογές 2015: Αντώνης Σαμαράς - Τα ακόμη πιο δύσκολα έρχονται

Αστρολογικά, η πτώση του κ Σαμαρά είναι δρομολογημένη. Και για να μην ισχυριστούν κάποιοι ότι «κομίζω γλαύκας εις Αθήνας», παραθέτω κατ' αρχήν μερικά αποσπάσματα από το άρθρο μου «Το μέλλον του κ Σαμαρά», το οποίο χρονολογείται από τον Μάιο του 2013, πολύ πριν δηλαδή από την όποια δημοσκοπική υπεροχή του Σύριζα:

«Μέχρι τον Μάιο του 2014, ο κ Σαμαράς, κατά κάποιο τρόπο διανύει τον... «μήνα του μέλιτος» με την εξουσία, μόνο που όπως όλοι γνωρίζουμε όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν».

Και βέβαια τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου, ήταν η πρώτη αποτύπωση αυτού του τέλους. Για τους γνωρίζοντες η συγκεκριμένη εκτίμηση είχε να κάνει με τις ενδείξεις της Ηλιακής επιστροφής του κ Σαμαρά, ωστόσο ένα και μόνο σύστημα πρόβλεψης δεν αρκεί συνήθως για να δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το παζλ συμπληρώθηκε από τις ενδείξεις του αστρικού Ηλιακού τόξου:

«Ο προοδευμένος Ήλιος στον Καρκίνο έχει «καθίσει» επάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Δία-Ουρανού του κ Σαμαρά (ο Δίας στην 6η μοίρα του Κριού και ο Ουρανός στην 7η μοίρα του Καρκίνου), αναπαράγοντας τα υπέρ και τα κατά του. Προφανώς το προηγηθέν τετράγωνο του προοδευμένου αστρικού Ήλιου με τον γενέθλιο Δία αναφέρεται στην ανάληψη της πρωθυπουργίας, το ερώτημα όμως είναι ποιά ακριβώς είναι η αλλαγή που επαγγέλλεται ο Ουρανός για τη συνέχεια;»

Αλλαγές που ήταν μεν δρομολογημένες, όχι όμως και προδιαγεγραμμένες όσον αφορά το ύφος τους. Εδώ ο κ Σαμαράς μπορούσε να διαλέξει...

«Μια απότομη ή απρόσμενη πτώση, έχει πολύ καλές πιθανότητες να συμβεί αν ο ίδιος ο κ Σαμαράς δεν αποφασίσει να δρομολογήσει συνταρακτικές αλλαγές, τόσο στο κόμμα του, όσο και στη χώρα».

Η εναλλακτική που είχε ήταν να ξανασηκώσει το λάβαρο της επανάστασης απέναντι στην πολιτική της κ Μέρκελ. Αλλά διάλεξε τον λάθος δρόμο, εφαρμόζοντας ακραίες πολιτικές, σαν μνημονιακός τζιχαντιστής.
Πράγματι εισήγαγε νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά από εκείνα για τα οποία δύσκολα υπερηφανεύεται κανείς. Τις κατά ριπάς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ακολούθησε η προσπάθεια εκκαθάρισης της «δεξιάς πολυκατοικίας» των βασικών δηλαδή ανταγωνιστών του, με μεθόδους μιας άλλης εποχής.
Όσο για τη χώρα και τους πολίτες της, υπό την πρωθυπουργία του τα 2/3 των Ελλήνων έφτασαν στα όρια της εξαθλίωσης.

Έτσι λοιπόν, όπως τελικά εκτίμησα κι εγώ με βάση τα αστρολογικά αλλά και τα πολιτικά δεδομένα έφτασε στο τέλος του δρόμου:

Η εκτίμηση μου λοιπόν είναι ότι μετά τη «Χολυγουντιανή» ιστορία αγάπης του κ Σαμαρά με την εξουσία, θα ακολουθήσει τάχιστα το «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Στην μάχη των Ευρωεκλογών του Μαΐου, ευκαιρίας δοθείσης επαναδιατύπωσα την πρόβλεψη μου:

«Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται πλέον σε μια φάση όπου το ένα σοκ μπορεί να διαδέχεται το άλλο ξεκινώντας από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και φθάνοντας –εδώ είναι ίσως η ουσία, για την ώρα- σε μια δραστική εσωκομματική αμφισβήτηση. Η ευλογία και η κατάρα του γενέθλιου τετραγώνου Δία-Ουρανού, τον ακολουθεί πιστά, πότε ανεβάζοντας τον στα ουράνια και πότε ρίχνοντας τον στα πολιτικά Τάρταρα».

Φτάνοντας στο 2015 και τις εκλογές του Ιανουαρίου, είναι πια ο προοδευμένος Ερμής που στο Ηλιακό τόξο είναι «καρφωμένος» επάνω στον γενέθλιο Ουρανό, υποδεικνύοντας με τη σειρά του μια... αλλαγή αρμοδιοτήτων.
Παράλληλα, ο Κρόνος στις πρώτες μοίρες του Τοξότη, απέναντι από τον γενέθλιο 'Ήλιο αλλά και τον Άρη του κ Σαμαρά, επισημαίνει την «ώρα της κρίσης». Μια κρίση που ο ίδιος διαχειρίζεται άκομψα είτε με τις απειλές και τους «τσαμπουκάδες» που συνάδουν με την γενέθλια σύνοδο Ήλιου-Άρη στους Διδύμους, είτε με μια όψιμη παροχολογία που γίνεται ελάχιστα πιστευτή ύστερα από τα τόσα ψέματα και τους άστοχους χειρισμούς που προηγήθηκαν. Ο κ Σαμαράς χωρίς πολιτική αιδώ έφτασε να διατείνεται ότι επαγγέλλεται την αλήθεια αλλά η... αλήθεια είναι ότι ο ίδιος «τερμάτισε» την δεινότητα του ζωδίου του στις κυβιστήσεις κι έχει ελαχιστοποιήσει πλέον την αξιοπιστία του.

Και βλέποντας πια αυτά που έρχονται, είναι φανερό ότι για τον κ Σαμαρά οι δύσκολες ημέρες μόλις... άρχισαν!
Μέχρι τον προσεχή Μάιο βέβαια, με βάση τις ενδείξεις της τρέχουσας Ηλιακής επιστροφής, έχει κάποια περιθώρια ελιγμών (μέχρι και νέο κόμμα μπορεί να φτιάξει), από εκεί και ύστερα όμως τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται.
Μάλιστα η περιοριστική επιρροή του Κρόνου θα τον ακολουθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, δρομολογώντας όχι απλά μια εκλογική ήττα αλλά την αποπομπή του από το πολιτικό σκηνικό, συν κάποιες νομικές περιπέτειες. Κι όλα αυτά τελικά μπορεί να κλονίσουν σοβαρά την υγεία του, γι αυτό θα τον συμβούλευα προσωπικά να συμφιλιωθεί εγκαίρως με την ιδέα της αποκαθήλωσής του από την εξουσία. Την (δεύτερη) ευκαιρία του την είχε, έκανε ό, τι έκανε, ας πάρει σειρά και κάποιος άλλος...

Διάβασε επίσης:

Εκλογές 2015: Αστρολογικό exit poll

Εκλογές 2015: Όλες οι προβλέψεις του astrology.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved