Εκλογές 2015: Αλέξης Τσίπρας - Ο εκφραστής μιας νέας εποχής

Αστρολογική εκτίμηση του Γιάννη Ριζόπουλου για τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Αλέξης Τσίπρας - Ο εκφραστής μιας νέας εποχής


Η ανοδική του πορεία ήταν τάχιστη. Μόλις εννιά χρόνια πέρασαν από τότε που ο «τριάντα και κάτι» πολιτικός έκλεψε τις εντυπώσεις λαμβάνοντας κάτι περισσότερο από το 10% ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Το 2012 εκμεταλλευόμενος την σύμπραξη Δία και Ουρανού στο Ηλιακό τόξο του αλλά και την πολλά υποσχόμενη Δήμητρα του, συγκέντρωσε επάνω του όλα τα φλας, ως η εν δυνάμει απειλή του συστήματος. Και τώρα, σαραντάρης πια, ετοιμάζεται για να «εκπορθήσει» το μέγαρο Μαξίμου.

Με ανάλογο τίτλο συνόδεψα και την πιο πρόσφατη αναφορά μου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών του Μαΐου:

«Αλέξης Τσίπρας: Ολοταχώς για το... Μαξίμου!»

Κι όσον αφορά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου δεν έχω παρά να επαναλάβω τα όσα έγραψα για τον κ Τσίπρα τον περασμένο Μάιο.

«Με την συνδρομή των αστρολογικών δεδομένων, μπορώ να είμαι σαφής:
Όταν ένας πολιτικός έχει Δία στον 10ο οίκο και ο προοδευμένος Ήλιος του σχηματίζει αντίθεση με τον προοδευμένο Δία, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιήσει τους στόχους του.
Η όψη έχει διάρκεια επιρροής έναν χρόνο περίπου και συνδυάζεται με την σύνοδο Ήλιου-Δία που θα έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα επόμενα γενέθλια του (28/7/2014), η εύνοια της οποίας θα τον ακολουθεί μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο.
Συμπέρασμα: Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι το πιθανότερο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας και μάλιστα κάτω από σχετικά ευνοϊκές συγκυρίες».

Κι εδώ που έχουμε φτάσει, όπως δείχνουν πλέον οι δημοσκοπήσεις το ζητούμενο δεν είναι το αν θα κερδίσει τις εκλογές αλλά η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα την κερδίσει;

Η απάντηση είναι ναι αλλά πότε;
Πρακτικά δεν υπάρχει ασφαλής αστρολογικός τρόπος για να απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα σε σχέση με τον χρόνο που θα συμβεί, ειδικά αν πρόκειται να έχουμε κι άλλες εκλογές μέσα στη χρονιά (εκτιμώ πως ναι). Τουλάχιστον η δική μου αστρο-πολιτική προσέγγιση είναι σε ετήσια βάση και το μόνο συγκεκριμένο που μπορώ να γράψω είναι ότι ακόμη κι αν δεν πετύχει τώρα την αυτοδυναμία, μέχρι το φθινόπωρο θα την έχει!

Αν η τρέχουσα Ηλιακή επιστροφή του κ Τσίπρα είναι «αβανταδόρικη», η επόμενη είναι... σούπερ! Και με δεδομένο το εκλογικό «άρωμα» που έχει για την Ελλάδα η Ηλιακή έκλειψη της 13ης Σεπτεμβρίου του 2015, θα μπορούσε να ζητήσει –και να πάρει- μια διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή, εξαργυρώνοντας την μέχρι τότε θετική του πορεία, συμπιέζοντας... αφόρητα τα ποσοστά του ΚΚΕ και ξεκαθαρίζοντας συνάμα το πολιτικό τοπίο από κόμματα που θα έχουν κλείσει πλέον τον κύκλο τους.
Αναφέρομαι κυρίως στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη του κ Βενιζέλου αλλά και στο Ποτάμι του κ Θεοδωράκη, που φαίνεται να έχουν μια κάθετα πτωτική πορεία μέσα στο 2015.
Θα προλάβουν άραγε να το... πιστοποιήσουν στις προσεχείς εκλογές, τόσο ώστε να μείνουν εκτός Βουλής; Με βάση τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο αλλά δεν είναι διόλου απίθανο με αστρολογικά κριτήρια. Ουσιαστικά η «εξαέρωση» των ποσοστών αυτών των δύο κομμάτων κάτω από το 3% είναι σε αυτή τη φάση και η ελπίδα του κ Τσίπρα για να πετύχει άμεσα την αυτοδυναμία.

Γιατί από την άλλη πλευρά, αντίστροφη και ανοδική είναι η διαφαινόμενη πορεία των ΑΝΕΛ, του ΚΙΔΗΣΟ αλλά και του ΛΑΟΣ, με το ερώτημα ωστόσο να παραμένει: Θα μπουν στην Βουλή σε αυτές τις εκλογές ή μήπως στις αμέσως επόμενες; Βρίσκω πολύ πιθανό το πρώτο αλλά αν δεν προλάβουν να... φύγουν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, δημιουργείται το ενδεχόμενο να φιλοξενούνται στην επόμενη Βουλή εννέα κόμματα, ανεβάζοντας σε... δυσθεώρητα ύψη τον πήχη των αναγκαίων ποσοστών μιας αυτοδυναμίας.

Εδώ θα έλεγα, κάθε εμπόδιο για καλό...

Κλείνοντας, οφείλω να απαντήσω και σε ένα ακόμη βασικό ερώτημα: Ποια θα είναι η τύχη μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ Τσίπρας θα ρίξει την χώρα στα βράχια, όπως λένε οι αντίπαλοι του ή θα καταφέρει να πετύχει αυτό που μέχρι χθες έδειχνε ακατόρθωτο;

Αν και συνήθως σε ανάλογα διλήμματα, η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση, προσωπικά κλίνω προς το δεύτερο.

Ο κ Τσίπρας έχει «άστρο» και είναι βέβαιο ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλον ηγέτη, δύσκολα θα κατακτούσε το κυβερνητικό Έβερεστ. Όπως έχω πει και στην συζήτηση μου με τον φίλτατο Karl Heinz Ottinger, ο «Αλέξης» είναι τυχερό παιδί και στην συγκεκριμένη περίπτωση η καλοτυχία του μπορεί να εντοπιστεί στις παράλληλες αλλαγές που συντελούνται και θα συντελεστούν στην Ευρώπη και τον κόσμο μέσα στο 2015. Τρικλοποδιές –και δη οικονομικού χαρακτήρα- θα υπάρξουν πολλές (μια αναμένεται ταυτόχρονα με τις εκλογές) αλλά έχει τον τρόπο να τις γυρίζει υπέρ του. Το καλό timing με τις εξελίξεις είναι το βασικό του πλεονέκτημα, οπότε δικαιούμαστε να ελπίζουμε.

Εξ άλλου από ό, τι φαίνεται έχει μπροστά του αρκετό πολιτικό χρόνο (μίνιμουμ μια πενταετία) για να αναγορευτεί σε κορυφαία προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος, με απλό και σχετικά εύκολο τρόπο: Πετυχαίνοντας αυτά τα «αυτονόητα», που ισχύουν εδώ και πολύ καιρό στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα.

Διάβασε επίσης:

Εκλογές 2015: Αστρολογικό exit poll

Εκλογές 2015: Όλες οι προβλέψεις του astrology.gr

και μια παλιότερη ανάλυση του αστρολογικού του προφίλ:

Το άστρο του Αλέξη Τσίπρα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved