Ελλάδα 2014: Η οικονομία και η κοινωνία στα άκρα

Προβλέψεις του 2014 για την Ελλάδα με βάση το γενέθλιο χάρτη της

Ελλάδα 2014: Η οικονομία και η κοινωνία στα άκρα

Μετά την επί της ουσίας προσέγγιση του Α' μέρους, μπορούμε να δούμε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία.

Η πολιτική ζωή
Στο secondary, η προοδευμένη Σελήνη κινείται στους Ιχθύες και τον 11ο γενέθλιο οίκο, πριμοδοτώντας πολιτικές ζυμώσεις και την δημιουργία νέων πολιτικών φορέων, με τον Μάρτιο να είναι ο πιο «δημιουργικός» μήνας.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια το τετράγωνο της με τον γενέθλιο Άρη (κλείνει με ακρίβεια τον Αύγουστο), που μπορεί να συμβάλλει σε μια έξαρση διεκδικήσεων και βίας ή σε μια όξυνση στις διεθνείς σχέσεις μας (της Τουρκίας... προεξέχουσας). Από αυτήν την άποψη το καλοκαίρι προβλέπεται εξαιρετικά θερμό.

Όσον αφορά στις εκλογές, με βάση τα δεδομένα από τις Νέες Σελήνες της χρονιάς, φαίνεται ότι ο Μάιος είναι ο πιο «εκλογικός» μήνας και δεν αποκλείεται τελικά να έχουμε τριπλές εκλογές, όπως ήδη «ψιθυρίζεται». Ωστόσο, μια Νέα Σελήνη είναι μεν ικανή αλλά όχι αναγκαία συνθήκη για να «δέσει» το σενάριο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Εδώ παρεμβαίνουν κι άλλοι δείκτες που θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική αλλαγή.
Μια τέτοια ένδειξη προκύπτει από το αστρικό Ηλιακό τόξο, όπου ο προοδευμένος Ερμής «κλειδώνει» την αντίθεση του με τον γενέθλιο Ουρανό, επισημαίνοντας τόσο μια δραστική κυβερνητική αλλαγή, όσο και μια εντυπωσιακή στροφή στην Ελληνική εξωτερική πολιτική.
Μέχρι το καλοκαίρι πάντως, ο Δίας στον Καρκίνο πριμοδοτεί περισσότερο σχήματα «Εθνικής ενότητας», ένα σενάριο που έχει συζητηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό, επαληθεύοντας την σχετική αναφορά μου στο περυσινό ειδικό άρθρο για τον Δία στον Καρκίνο. Από τον Αύγουστο και μετά πάντως ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθίσταται όλο και πιο δύσκολο.

Η οικονομία και η κοινωνία στα άκρα

Εκτός από τα κοινωνικοπολιτικά, μεγάλο αστρολογικό πάρτι γίνεται και στα οικονομικά.
Κατ' αρχήν, οι ενδείξεις της Ηλιακής επιστροφής παραπέμπουν σε ένα ακόμη μεγάλο φαγοπότι, με διακεκριμένες μετακινήσεις κεφαλαίων, υπέρ των ισχυρών και σε βάρος των αδυνάτων. Η αντίθεση του Δία με τον Πλούτωνα στον άξονα 8ου-2ου οίκου παραπέμπει ευθέως στην διαπλοκή όπως επίσης στην γνωστή κακοδαιμονία της χώρας να βρίσκει μεν και να δανείζεται κεφάλαια, τα οποία όμως κάπου «χάνονται».
Ανάλογο είναι το πλαίσιο για κάθε τομέα της οικονομίας και κάθε φορά που ο κόσμος «παραμυθιάζεται» με την προοπτική ενός σημαντικού κέρδους (πχ στο χρηματιστήριο), η διάψευση του είναι σκληρή. Ας το κρατήσουμε αυτό στην μνήμη μας, γιατί συμβαδίζει με το οικονομικό ιστορικό του Ελληνικού κράτους από καταβολής του, για να μην πω και προ της σύστασης του.
Εδώ το μόνο ενθαρρυντικό είναι το «ενεργειακό ισοδύναμο» του δίπολου Δία-Πλούτωνα, που προέκυψε τα τελευταία χρόνια κι αναφέρομαι βέβαια στην αξιοποίηση των Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων. Μακάρι οι δύο πλανήτες να... αφοσιωθούν σε αυτό το έργο, κομίζοντας μεγάλα κέρδη για όλους μας, τελικά όμως εκτιμώ ότι και σε αυτήν την περίπτωση η δουλειά θα είναι «στημένη».
Να σημειώσω πάντως ότι ο Δίας είναι εξαιρετικά ενεργός στον ετήσιο χάρτη (ως αστρικός, κάνει αντίθεση με τον Ωροσκόπο) κι αν περνούσε μόνον από το χέρι του περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας δεν θα υπήρχε, τουναντίον στο τέλος της χρονιάς θα ήταν πια ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα βγήκε οριστικά από την κρίση.
Αλλά υπάρχει το... αλλά!

Όσον αφορά στην Ηλιακή επιστροφή, το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο στον Σκορπιό δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η όψη συνδέει τον 2ο οίκο των οικονομικών με τον 12ο των «κρυφών εχθρών» ή αν προτιμάτε της «αιχμαλωσίας» και τυπικά έχουμε να κάνουμε με μια άμεση ένδειξη οικονομικής ανέχειας-χρεοκοπίας. Μάλιστα ο Κρόνος κάνει σύνοδο με τον αστρικό Ωροσκόπο, κάτι που ενδυναμώνει αποφασιστικά την επιρροή του.
Ένα πιο «ήπιο» σενάριο έχει να κάνει με το «κούρεμα» των καταθέσεων, όπως κι αν έχει όμως, τους ασφυκτικούς περιορισμούς δεν τους γλιτώνουμε, ούτε βέβαια την ανεργία που μπορεί να ανέβει κι άλλο.

Από την άλλη, όπως έχω ξαναγράψει, ο Κρόνος δεν είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας τύχει, αφού ναι μεν μας θέτει σε ένα υποτελές αποικιακό καθεστώς αλλά μας διατηρεί ζωντανούς, έστω και με σωληνάκια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το 2014 και το 2015 εντοπίζεται στην γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος, που έχει έναν διπλό ρόλο. Ως Σελήνη αναφέρεται στον λαό, ενώ ως Σελήνη στον γενέθλιο 2ο οίκο «πιάνει» και τα οικονομικά θέματα. Και αυτή η γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στους Διδύμους μέσα στην επόμενη διετία θα «υποδεχθεί» τον αστρικό Ουρανό και τον αστρικό Πλούτωνα, οι οποίοι κάποια στιγμή θα «κλειδώσουν» επάνω της το τετράγωνο τους.
Εδώ το απλό «κούρεμα» αρχίζει να μοιάζει με ανέκδοτο, αφού έχουμε να κάνουμε με κορυφαίες ανατροπές κι έναν μεγαλοπρεπέστατο μηδενισμό των πάντων.

Αναζητώντας ένα χρονικό σημείο αναφοράς είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι το πρώτο τετράγωνο του διελαύνοντα αστρικού Ουρανού προς την γενέθλια Σελήνη γίνεται στις αρχές Ιουνίου, αμέσως μετά τις εκλογές δηλαδή. Ακολουθούν ακόμη δύο τετράγωνα, ένα τον Σεπτέμβριο και ένα τρίτο και... φαρμακερό τον Μάρτιο του 2015, αφού θα σιγοντάρει πλέον και ο αστρικός Πλούτωνας από τον Τοξότη.

Παίρνοντας υπόψη μας και τις καταλυτικές ενδείξεις από το Ηλιακό τόξο (επανάληψη όλων των γενέθλιων όψεων της Ελλάδος) φαίνεται ότι το «ταρακούνημα» θα είναι μεγάλο, με την αλλαγή νομίσματος να «παίζει» πολύ δυνατά.

Κι εδώ πρέπει να θυμίσω αυτά που έγραψα στο πρώτο μέρος του άρθρου για τις γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή μας και το πώς θα μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι η προσέγγιση με την Ρωσία φαντάζει σαν η πιο ιδανική λύση, αφού πέρα από τα επιμέρους πλεονεκτήματα θα «επιβεβαιώσει» την μεγάλη ανατροπή με έναν ελεγχόμενο τρόπο.
Όταν βλέπουμε να έρχονται «μοιραίες» αλλαγές, ο καλύτερος τρόπος για να τις αντιμετωπίσουμε είναι να τις δρομολογήσουμε εμείς. Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, θεωρώντας ότι θα αποφύγουμε το «μοιραίο», είναι κάτι που μας καθιστά αυτομάτως θύματα.
Κι όλα αυτά βέβαια άπτονται και των Εθνικών θεμάτων, όπου τουλάχιστον από την πλευρά του αστρικού Ποσειδώνα στον Υδροχόο (βαίνει προς σύνοδο με τον γενέθλιο τροπικό Ήλιο της Ελλάδος), προοιωνίζονται παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων αλλά και μια γενικευμένη διέγερση ιδανικών, που τόσο έχουμε ανάγκη σε αυτήν την φάση.

Με ορίζοντα το 2015, στην «εξίσωση» ελέω Σελήνης μπαίνει και η επαναστατική διάθεση του λαού ή/και κάποιων ακραίων ομάδων και από αυτήν την άποψη η χώρα κινδυνεύει να περάσει σε μια εμφυλιοπολεμική κατάσταση. Τα φαινόμενα τρομοκρατίας ή χειραγώγησης θα ενταθούν κι εδώ είναι που μπαίνουμε στο πλάνο όλοι εμείς, που καλούμαστε πρωτίστως να διατηρήσουμε όσο γίνεται την ενότητα μας. Υποτίθεται ότι τα παθήματα από το 1922 και το 1944 θα έπρεπε να μας έχουν γίνει μαθήματα αλλά αυτό θα φανεί στην πράξη.

Μετακινήσεις πληθυσμών
Ένα ακόμη υπαρκτό σενάριο έχει να κάνει με ραγδαίες μεταβολές στην πληθυσμιακή σύνθεση της πατρίδας μας, κάτι που έχει τριπλή ανάγνωση.

Η εισροή νέων προσφύγων από γειτονικές δοκιμαζόμενες χώρες είναι στο... πρόγραμμα, τις ίδιες πιθανότητες όμως συγκεντρώνει κι ένα εσωτερικό «ξεκαθάρισμα» μη γηγενών πληθυσμών, θα έλεγα όχι με τον πιο... ευγενικό τρόπο.
Παράλληλα, επειδή η λέξη κλειδί είναι η «μετανάστευση», μέσα στην επόμενη διετία ίσως δούμε να φουντώνουν τέτοια φαινόμενα, με πολλούς Έλληνες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Το δίπολο Άρη-Έριδας
Επιστρέφοντας στα δεδομένα της Ηλιακής επιστροφής, σας οφείλω μια αξιολόγηση της αντίθεσης Άρη-Έριδας, που ως χώρα θα την «κουβαλάμε» μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015.
Οι βασικοί τομείς που θίγονται από την συγκεκριμένη όψη είναι πρώτον, η Δημόσια Υγεία (σοβαρές επιδημίες και αναταραχή στον ιατρικό κλάδο), δεύτερον οι παραγωγικές μονάδες (εκρήξεις, ατυχήματα, καταστροφές) και τρίτον οι Ένοπλες Δυνάμεις, που θα δοκιμαστούν από βίαια περιστατικά αλλά θα κληθούν επίσης να παίξουν τον φυσικό τους ρόλο.

Η αντίθεση των δύο πλανητών θα επαναληφθεί ακόμη τρεις φορές μέσα στο 2014, προσδιορίζοντας αντίστοιχες πιθανές περιόδους ενεργοποίησης των σχετικών φαινομένων. Ως συμβατική στα τέλη Μαρτίου και στο πρώτο μισό του Ιουλίου, ενώ ως «κρυφή» (ο αστρικός Άρης με την τροπική Έριδα) θα γίνει με ακρίβεια στις 24 Αυγούστου.
Στην συνέχεια βέβαια ακολουθούν κι άλλες όψεις με προεξέχουσες εκείνες της 16ης Οκτωβρίου (τρίγωνο) και 25ης Νοεμβρίου (τετράγωνο).
Από πλευράς μας εκείνο που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο είναι τα θέματα υγείας, αφού στα υπόλοιπα μάλλον... δεν μας πέφτει λόγος!

Ο ρόλος του Χείρωνα
Σχετικά ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του Χείρωνα, που στον ετήσιο χάρτη βρίσκεται στον 3ο οίκο της επικοινωνίας και των πληροφοριών. Η «κρυφή» αντίθεση του με το αστρικό Μεσουράνημα στην Παρθένο, τον καθιστά και αυτόν πρωταγωνιστή, ιδίως σε θέματα αναμόχλευσης του παρελθόντος. Σε πρώτη φάση λοιπόν, έγγραφα και πληροφορίες θα έρθουν στο φως, αποκαλύπτοντας πολλά για τις προθέσεις και την δράση διαφόρων παραγόντων.

Επιπλέον, η εμπλοκή του Χείρωνα στην αντίθεση Δία-Πλούτωνα, φέρνει τόσο καλά όσο και άσχημα νέα.
Κατ' αρχήν, η σχέση του Κένταυρουμε το παρελθόν και τις αρχαιότητες αναμένεται να ευοδωθεί μέσα από μια πολύ μεγάλη –θα έλεγα μοναδική- αρχαιολογική ανακάλυψη.
Επίσης η σχέση του με τα ακίνητα, θέτει λενα ουσιαστικό ζήτημα «κινητικότητας» σε σχέση με αυτά. Οι κερδοσκοπική χροιά του δίπολου Δία-Πλούτωνα θα βρει εδώ ένα ιδανικό πεδίο εφαρμογής,αλλάζοντας τα πάντα στην αγορά των ακινήτων. Βεβαίως «παίζουν» και οι πλειστηριασμοί σε μεγάλη κλίμακα, όπως και οι «συγχωνεύσεις» ιδιοκτησιών. Εδώ θα υπάρξουν και κάποιοι ιδιώτες που μπορεί να ωφεληθούν αλλά σίγουρα το «χοντρό» παιχνίδι δεν τους συμπεριλαμβάνει...
Υπάρχει τέλος κι ένα σοβαρό θέμα με τους σεισμούς. Ήδη έχουμε πάρει μια γεύση αλλά φοβάμαι ότι οι επόμενες μήνες κρύβουν κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Το σχήμα Χείρων, Δίας Πλούτωνας κρύβει πίσω του μια «μεγάλη ανοικοδόμηση», όπως όμως αναφέρω συχνά για τον Πλούτωνα, το προαπαιτούμενο της αναγέννησης είναι η καταστροφή.

hellas 2014 solar r trop sid

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved