Η «αρπαγή» της Κύπρου

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα είναι φανερό ότι οι βλέψεις της κ Μέρκελ και των ομοίων της, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που αστρολογικά έχει προβλεφθεί εδώ και καιρό και είναι δρομολογημένο για την περίοδο 2013-14

Η «αρπαγή» της Κύπρου

Τα όσα «ωραία» διαδραματίζονται στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες εντείνουν τους προβληματισμούς τόσο για την ίδια την Κύπρο, όσο και τον πραγματικό χαρακτήρα της κατ' όνομα Ευρωπαϊκής αλλά πλέον Γερμανικής Ένωσης.

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα είναι φανερό ότι οι βλέψεις της κ Μέρκελ και των ομοίων της, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που αστρολογικά έχει προβλεφθεί εδώ και καιρό και είναι δρομολογημένο για την περίοδο 2013-14: Στην διάλυση της Ευρωζώνης, τουλάχιστον με τον τρόπο που είναι διαμορφωμένη σήμερα και σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση, που τελικά θα πλήξει καίρια τους ίδιους τους εμπνευστές της Pax Germanica. Με άλλα λόγια η Γερμανική κυβέρνηση έχοντας ένα σοβαρό απωθημένο μεγαλείου που ποτέ δεν εκπληρώθηκε, «πάει γυρεύοντας» να χάσει και τον Γ΄ Παγκόσμιο, έστω κι αν πρόκειται για οικονομικό πόλεμο. Είναι αυτό που λέει ο λαός «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε την γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».

Και βέβαια οι υπόλοιποι πληρώνουμε αδρά αυτήν την διαχρονική εμμονή του Γερμανικού επεκτατισμού, που στον γενέθλιο χάρτη της ενωμένης -πλέον- Γερμανίας αποτυπώνεται πρώτα και κύρια στην παρουσία του Δία στο Λέοντα και τον 1ο οίκο.
Εδώ, αποτυπώνεται η βεβαιότητα, ότι μπροστά στα συμφέροντα και την πλεονεξία της, η Γερμανία είναι αδίστακτη και δεν υπολογίζει ούτε τα ιερά, ούτε τα όσια του συστήματος που την ανέθρεψε. Αυτό εξ άλλου είναι και το βασικό μήνυμα της πρότασης για αρπαγή των «διασφαλισμένων» καταθέσεων, ενός -μέχρι χθες- θέματος ταμπού της οικονομικής πολιτικής.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια

Το τελευταίο θύμα αυτής της νοοτροπίας είναι βέβαια η Κύπρος, που επιπλέον διεκδικούσε με... θρασύτητα το ρόλο ενός Νότιου οικονομικού κέντρου, έξω από τον έλεγχο του Βορρά. Έτσι, οι Δυτικοί «σύμμαχοι», πάνε να πετύχουν με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια, μόνο που εδώ το θέμα είναι πολυσύνθετο, αφού στο δράμα εμπλέκονται όλες σχεδόν οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής μας, μαζί με την Τουρκία και το Ισραήλ και τελικά από «τοπικό», μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε παγκόσμιο. Φαίνεται πως οι «φωστήρες» της Γ.Ε και του ΔΝΤ υποτίμησαν αυτήν την παράμετρο, σπέρνοντας ένα κατ' αυτούς «αεράκι», που η συγκομιδή του ενδέχεται να είναι εξαιρετικά θυελλώδης, χωρίς μάλιστα να πετύχουν κανέναν από τους βασικούς στόχους τους.
Κατ' αρχήν, όπως θα δούμε, αστρολογικά η Κύπρος μπορεί να είναι ευάλωτη σε πάσης φύσεως «Αττίλες» αλλά σε σχέση με τα οικονομικά συμφέροντα της είναι από... άλλο πλανήτη! Όποιοι λοιπόν προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ρόλο της, απλά ματαιοπονούν.

Ύστερα, είναι και τα γεωπολιτικά «παιχνίδια», που στην συγκεκριμένη φάση είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνα για τους εμπνευστές τους. Και εξηγούμαι:
Πέρα από τους Γερμανούς, οι Αγγλοσάξονες ήταν και είναι αναφανδόν υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από τη Μεσόγειο και από αυτήν την άποψη το πλήγμα προς την Κυπριακή οικονομία και την Κύπρο η οποία «γλυκοκοιτάζει» προς τη Μόσχα, είναι «προληπτικό» ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
Από την άλλη πλευρά όμως και σύμφωνα με τα αστρο-ιστορικά δεδομένα, η διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της Ρωσίας και το πιθανότερο είναι πως τέτοιου είδους κινήσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της, την πιέζουν δηλαδή να διασφαλίσει τα συμφέροντα της, επεμβαίνοντας άμεσα σε ένα ζήτημα που διαφορετικά θα το έβλεπε πιο «χαλαρά».
Ή νομίζετε ότι ο Πούτιν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια, βλέποντας να χάνει τα ερείσματα του στην Μεσόγειο;
Η εκτίμηση μου λοιπόν είναι ότι αυτή η αμετροεπής «μπαμπεσιά» των Δυτικών θα έχει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν, είτε αυτό γίνει φέτος, είτε μετά από λίγα χρόνια.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην Κύπρο και το τι μέλλει γενέσθαι, για να καταλήξουμε σε μια όσο το δυνατόν πιο ασφαλή πρόβλεψη θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το γενέθλιο ωροσκόπιο της.

Το ωροσκόπιο της Κύπρου

Η Κύπρος ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα κάτι που για τους γνωρίζοντες, εξηγεί πολύ καλά τις «ανάποδες» που πήραν οι Κύπριοι πολιτικοί αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κύπρου που υπέγραψε τη συμφωνία, όταν ο κ Σόιμπλε του πέταξε κατάμουτρα πως «η Κύπρος δεν είναι συστημική», ότι δηλαδή ο ρόλος της είναι αμελητέος και γι' αυτό είναι «αναλώσιμη». Καλός ο εκβιασμός αλλά δεν τα λες αυτά σε εκπρόσωπο Λεοντικού καθεστώτος. Η χώρα δεν είναι Ελλάδα, να σκύβει το κεφάλι μπροστά στις προσβολές και την υποτίμηση.

Παράλληλα, η Κύπρος έχοντας τον Ωροσκόπο και τη Σελήνη της στους Διδύμους, βιώνει μια διττή πραγματικότητα, η οποία έχει αποτυπωθεί με τραγικό τρόπο στην διχοτόμηση του νησιού αλλά και στην πολιτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της.
Ίσως είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα που να έχει ταυτόχρονα και διαχρονικά «άκρες» στη Δύση, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και ποιός ξέρει που ακόμη, χωρίς ποτέ να γίνεται σαφές ποιόν από τους τρεις δρόμους θα ακολουθήσει τελικά.
Και βέβαια, πέρα από τον δεδομένο και κορυφαίο γεωστρατηγικό ρόλο της, η πρόσφατη ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων την καθιστούν εξαιρετικά ελκυστική «νύφη» αλλά παράλληλα και στόχο των απανταχού συμφερόντων.

Στο ωροσκόπιο της Κυπριακής Δημοκρατίας (16/8/1960, ώρα 00:00, στη Λευκωσία) οι πλανήτες που έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις είναι ο Δίας, ο Πλούτωνας αλλά και ο Ουρανός. Οι δύο πρώτοι φιλοξενούνται σε γωνιακό οίκο (ο Δίας στον 7ο και ο Πλούτωνας στον 4ο), ενώ ο τρίτος της παρέας πέρα από την αντίθεση του με το Μεσουράνημα, που πρακτικά τον χρίζει επίσης ως γωνιακό πλανήτη, σχηματίζει και σημαντικές όψεις με τον Ήλιο (σύνοδος), τη Δήμητρα (αντίθεση) και το Δία (τρίγωνο). Ο ενισχυμένος ρόλος του έχει διαφανεί στις ποικίλες και ανεπιθύμητες πραξικοπηματικές ενέργειες που χαρακτηρίζουν την ιστορία της Κύπρου, από την πολιτική, μέχρι την οικονομία.

cyprus

Ερμηνευτικά, αυτή η πολυσύνθετη αστρολογική πραγματικότητα, έχει τα υπέρ και τα κατά της.
Η ενισχυμένη θέση του Δία είναι πραγματικά βάλσαμο σε αυτό το ωροσκόπιο, που κατά τα άλλα μαστίζεται από την μηδενιστική και υπονομευτική δράση του Πλούτωνα (σε σύνοδο με την Αφροδίτη και σε τετράγωνα με τον Άρη και τη Σελήνη), με τον Άρη μάλιστα να βρίσκεται στον 12ο οίκο του παρασκηνίου και της προδοσίας.
Πρακτικά, ο Δίας συνεισφέρει όσο μπορεί με τα πλεονεκτήματα του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποτρέψει ή να «γυρίσει» ένα μέρος της δραστικής επιρροής του Πλούτωνα, ο οποίος ως πιο «φορτικός» ενεργειακά, είναι και ο βασικός «υπαίτιος» των όσων συνέβησαν στο μαρτυρικό νησί από το 1974 και εντεύθεν.

Όπως συμβαίνει και σε ένα ατομικό ωροσκόπιο, ο Δίας στις καλές του μπορεί να «συνεργαστεί» με τον Πλούτωνα σε οικονομικά θέματα, μεταστρέφοντας ακόμη και την μεγαλύτερη καταστροφή σε υπεροπλία. Στην περίπτωση ενός κοσμικού ωροσκοπίου αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να σχετίζεται με την εισροή κεφαλαίων, από... όπου κι αν προέρχονται και την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.
Δεν μπορεί όμως να τον υπερβεί ή να τον «νικήσει» ως προς τις καταστροφικές διαστάσεις του σε άλλους τομείς, που δεν άπτονται άμεσα των οικονομικών. Αντίθετα μάλιστα, πολύ συχνά τις διογκώνει.
Και βέβαια τι να την κάνεις τη διεθνή υποστήριξη και τα ψηφίσματα, όταν βιώνεις τον ξεριζωμό την αγριότητα και το πένθος, έχοντας μια πατρίδα σκισμένη στα δύο;

Από την άλλη, ο «ευεργέτης» πλανήτης τα καταφέρνει μια χαρά με τον «αιώνιο αντίπαλο του», τον Κρόνο. Υπό άλλες συνθήκες, η παρουσία του Κρόνου στον 8ο οίκο των οικονομικών, θα σήμαινε μια γενικευμένη οικονομική δυστοκία για την Κυπριακή Δημοκρατία, όμως ο Δίας ως γωνιακός έχει τον τρόπο να μεταστρέψει το «σύνδρομο στέρησης» του πλανήτη των περιορισμών σε μια μεγαλειώδη αποταμίευση και τελικά σε μια οικονομική ισχύ προερχόμενη από ένα είδος «συλλογικής ανασφάλειας».
Όπως συμβαίνει με κάθε Κρόνο, ο τομέας που φιλοξενείται είναι βασικής προτεραιότητας αλλά από εκεί κι ύστερα το αν η πίεση που ασκεί θα εξελιχθεί σε στέρηση ή σε ισχύ, εξαρτάται από το σύνολο του ωροσκοπίου.

Αυτήν την περίοδο βέβαια, η Κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε κρίση και με μια πρώτη ματιά η επίκαιρη διέλευση του Πλούτωνα από τον γενέθλιο Κρόνο στον 8ο οίκο φαίνεται πως είναι ο βασικός δείκτης μιας οικονομικής αναδιάρθρωσης.
Όμως σπάνια μια και μόνη ένδειξη αρκεί για να δώσει εξελίξεις πρώτου μεγέθους. Την ίδια στιγμή, στο Ηλιακό τόξο, ο προοδευμένος Ουρανός και η προοδευμένη Δήμητρα σχηματίζουν ένα τ-τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο, τονίζοντας τις πιθανότητες ενός οικονομικού (και πολιτικού, λόγω της φύσης των δύο πλανητών) σοκ.
Υπάρχουν επίσης σημαντικές ενδείξεις και στον τρέχοντα ετήσιο χάρτη της Κύπρου (την Ηλιακή επιστροφή) όπως το τ-τετράγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη στον 8ο οίκο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στον 2ο (εδώ ενεργοποιείται η γενέθλια σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα) αλλά και ο ετήσιος Ωροσκόπος στον Τοξότη, απέναντι από τον γενέθλιο Άρη στον 12ο οίκο (να και το πισώπλατο κτύπημα).

Το θέμα είναι τι προβλέπεται για τη συνέχεια και σε σχέση με αυτό το ερώτημα η ουσία είναι πως η Κύπρος θα βγει πιο δυνατή οικονομικά, ενισχύοντας εκ νέου τη θέση και τις συμμαχίες της με τους «ανεπιθύμητους» Ρώσους αλλά και με οποιονδήποτε άλλο εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της. Η επερχόμενη διέλευση του Δία από τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου της είναι μάλιστα ένα πολύ καλό σημάδι μιας ραγδαίας αποκατάστασης κάθε είδους ζημιάς, αφού ως γενέθλιος γωνιακός, ο πλανήτης σε συνδυασμό με την συνολική δομή του Κυπριακού ωροσκοπίου, έχει τον τρόπο να βγάζει «από τη μύγα ξύγκι».

Πρακτικά, ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί το δυναμικό come back της Κύπρου είναι να την... καταλάβουν εξ ολοκλήρου καταλύοντας την κρατική της οντότητα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved