Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013

Για τους μη γνωρίζοντες, η Ελλάδα ως κρατική οντότητα ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου

Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013

Η Ελλάδα δεν πέρασε τον «κάβο»


Πολύ θα ήθελα να ασπαστώ τις αισιόδοξες προβλέψεις τινών εκ των κυβερνώντων, περί ανάκαμψης, ανάπτυξης κλπ αλλά δυστυχώς τα αστρολογικά δεδομένα υποδεικνύουν μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη των πραγμάτων.

Κατ' αρχήν για τους μη γνωρίζοντες να αναφέρω ότι η Ελλάδα ως κρατική οντότητα ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου, αφού η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της έγινε στις 3/2/1830, με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου. Αυτός δεν είναι ο μόνος *χάρτης που προτείνεται για τη χώρα. Υπάρχουν ακόμη 2-3 βάσιμες εκδοχές, που έχουν ως κοινή συνισταμένη τις πρώτες μοίρες του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), με επιφανέστερη εξ αυτών τον χάρτη της Μεταπολίτευσης (24/7/1974, ώρα 4:00). Η ουσία όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος χάρτης λειτουργεί αντιπροσωπευτικά, τουλάχιστον σε σχέση με την οικοθεσία του αλλά και με πολλά από τα ευαίσθητα σημεία που ορίζονται από τις πλανητικές θέσεις.

Όσον αφορά στα προοδευτικά συστήματα, πολλοί καλοί συνάδελφοι έχουν αναφερθεί στις πραγματικά... απίθανες ενδείξεις του Ηλιακού τόξου για αυτήν την περίοδο. Πρακτικά, ο προοδευμένος χάρτης της Ελλάδος έχει όλες τις παραμέτρους του (πλανήτες, σημεία κλπ) περίπου σε 180 μοίρες από τις γενέθλιες θέσεις τους με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται και να αναπαράγεται το «υποτελές» καθεστώς του χάρτη. Έχουμε δηλαδή την πλήρη ενεργοποίηση της γενέθλιας αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου, του τετραγώνου Δία-Πλούτωνα κλπ.

Επειδή το παρόν άρθρο εξετάζει κυρίως τις ενδείξεις της Ηλιακής επιστροφής, δεν θα εισέλθω σε περαιτέρω λεπτομέρειες, η ουσία όμως είναι ότι η όλη υπόθεση μυρίζει αστρολογικό μπαρούτι!
Και το πρόβλημα είναι ότι στις ενδείξεις του Ηλιακού τόξου έρχονται να προστεθούν και εκείνες της Ηλιακής, οι οποίες συμφωνούν και επαυξάνουν στο ότι είμαστε στα πρόθυρα ενός πολύ γερού ταρακουνήματος. Μια φίλη αναρωτήθηκε αν αυτό θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της Ελληνικού κράτους, τουλάχιστον με τη μορφή που υπάρχει σήμερα και παρά το υπερβολικό της υπόθεσης, φαίνεται ότι η χώρα βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί. Μακάρι όλη αυτή η εμπειρία να μας οδηγήσει σε μια καίρια αναβάθμιση -θεωρητικά το σενάριο υπάρχει- αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο μοιάζει περισσότερο με ευχή παρά με ρεαλιστική προοπτική.

Η περυσινή χρονιά


Χάριν της δεοντολογίας, θα ξεκινήσω με έναν σύντομο απολογισμό των περυσινών εκτιμήσεων που έγιναν με άξονα τον ετήσιο χάρτη (την Ηλιακή επιστροφή, δηλαδή) της χώρας.

Μια κεντρική εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε πλήρως ήταν εκείνη σε σχέση με την πολυσυζητημένη χρεοκοπία της χώρας. Θυμάστε βέβαια όλα εκείνα τα... ωραία περί επιστροφής στη δραχμή κλπ, τα οποία μάλιστα έγιναν και ένα ισχυρό πολιτικό όπλο στην πλάτη των φοβισμένων Ελλήνων ψηφοφόρων. Το αστρολογικό πόρισμα, βασισμένο κυρίως στην παρουσία του Δία στον 10ο οίκο του ετήσιου χάρτη, ήταν σαφές: Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και τα «πακέτα» είναι καθ' οδόν.

Το έγραψα επανειλημμένα μέσα στην περυσινή χρονιά -τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές- ενώ αυτό ήταν και το συμπέρασμα ενός αστρολογικού τηλεοπτικού πάνελ στο Channel 9 την περασμένη Άνοιξη.

Για την (αστρολογική) ιστορία, οι πολυπόθητες δόσεις απελευθερώθηκαν ύστερα από την Νέα Σελήνη-Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου, στο ωροσκόπιο της οποίας ο Δίας κατείχε μια περίοπτη θέση (γωνιακός και σε όψεις με τα Φώτα). Τότε είχα γράψει και πάλι ένα ειδικό άρθρο για την συγκεκριμένη έκλειψη με τον χαρακτηριστικό τίτλο... «Λεφτά υπάρχουν»!

Παράλληλα βέβαια, ο Κρόνος στον 4ο οίκο του ετήσιου χάρτη υπέδειξε με σαφήνεια αυτό που ζούμε όλοι μας, ότι δηλαδή ο λαός θα δυστυχήσει, ύστερα από την επιβολή νέων περιορισμών.

Ακόμη, τόνισα ότι για την περίοδο 2012-13 η έμφαση θα πέσει σε νομικού τύπου ρυθμίσεις (ο ετήσιος Ωροσκόπος στον 3ο οίκο, σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδος στον 9ο), που θα τυλίξουν τη χώρα σε μια κόλλα χαρτί, με την υποσημείωση ότι πέρα από το δόλιο της υπόθεσης, όλες αυτές οι υπογραφές, ελέω Ποσειδώνα, θα καταστούν τελικά άκυρες. Αν και αυτή η τελευταία λεπτομέρεια δεν εκπληρώθηκε μέσα στη χρονιά, θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω ότι θα την βρούμε μπροστά μας, αφού όλες οι «συνεννοήσεις» με τους δανειστές φέρουν την σφραγίδα της απάτης ή του λάθους για να μην πω κάτι βαρύτερο. Και η πρόσφατη παραδοχή στελεχών του ΔΝΤ ότι «κάναμε λάθος» ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για μια ακύρωση μέρους των συμφωνιών και την αντικατάσταση τους με νέους όρους. Εδώ, εκτός από την καθαρά πολιτική πλευρά του θέματος (μια ακύρωση του Μνημονίου, ύστερα από πολιτικές διαβουλεύσεις), υπάρχει και το σενάριο μιας de facto ακύρωσης εξ αιτίας των μελλοντικών εξελίξεων που έρχονται σε παγκόσμιο επίπεδο και αφορούν άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Μια ακόμη εκτίμηση που έμεινε... μισή ήταν σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η σύνοδος της Δήμητρας με τον Ουρανό στο Κριό και κοντά στο ετήσιο Μεσουράνημα, ήταν σε θέση να φέρει τα πάνω-κάτω και σε κυβερνητικό επίπεδο. Όμως παρά τα νέα και πρωτοφανή δεδομένα που όντως προέκυψαν στην πολιτική ζωή της χώρας, τελικά τα έντονα σημάδια μιας αποδόμησης του πολιτικού συστήματος δεν στάθηκαν αρκετά ώστε να έχουμε μια μεγάλη στροφή, που να αποτυπωθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο. Αντίθετα μετά τις εκλογές του Μαΐου (οι οποίες είχαν επίσης προβλεφθεί από το τηλεοπτικό βήμα του «Έχεις άστρο», την ώρα που όλοι μιλούσαν για εκλογές το Φεβρουάριο) είχαμε μια ολική επαναφορά των «Μνημονιακών» δυνάμεων κι εδώ το λάθος είναι δικό μου, αφού δεν ζύγισα σωστά την επιρροή των ισχυρών κέντρων εξουσίας (βλέπε Πλούτωνας) και την αντίθεση της Δήμητρας με τον αστρικό Κρόνο στο Ζυγό. Σε αυτή τη φάση, η κόντρα ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό, με την συνδρομή μιας συστηματικής «μαύρης» προπαγάνδας έστεψε νικητή τον πρώτο.

Η *Ηλιακή επιστροφή του 2013


Πατριώτες, τα πράγματα δεν πάνε καλά... Αυτό είναι κάτι που είχα σημειώσει και πέρυσι στον επίλογο των προβλέψεων μου για την Ελλάδα και ήρθε η ώρα να δούμε το γιατί.
Με βάση το κατά την εκτίμηση μου διορθωμένο ωροσκόπιο του 1830 (με τον γενέθλιο Ωροσκόπο κοντά στην 25η μοίρα του Ταύρου), ο φετινός Ωροσκόπος πέφτει στην 6η μοίρα του Ζυγού και στον 5ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος, ενώ το Μεσουράνημα στην 6η του Καρκίνου και στον 2ο γενέθλιο. Έχουμε δηλαδή μια «υπόδειξη» σε σχέση με πολιτικές (άξονας 5ου-11ου) αλλά και οικονομικές (άξονας 2ου-8ου) εξελίξεις, η οποία πέραν της οικοθεσίας «πατάει» επάνω στο «αμαρτωλό» γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα της Ελλάδος (ο Δίας στις 7 του Αιγόκερω και ο Πλούτωνας στις 7 του Κριού), το οποίο συνδέεται άμεσα με τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας αλλά και την διαπλοκή πολιτικών παραγόντων με οικονομικά συμφέροντα. Επιπλέον, οι δύο αργοί πλανήτες κατέχουν δεσπόζουσα (γωνιακή) θέση στον ετήσιο χάρτη: Ο Ουρανός σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο και ο Πλούτωνας σε αντίθεση με το Μεσουράνημα.

Και εύλογα όλη αυτή η καίρια ενεργοποίηση μιας εξαιρετικά ευαίσθητης για την Ελλάδα ζωδιακής περιοχής, δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις, πολύ περισσότερο όταν παράλληλα είναι σε ισχύ και το τετράγωνο ανάμεσα στην προοδευμένη Αφροδίτη και τον προοδευμένο Πλούτωνα (μια ένδειξη απώλειας και πένθους). Επιπλέον στον ετήσιο χάρτη, η Σελήνη και ο Κρόνος βρίσκονται στο Σκορπιό και τον 2ο οίκο των οικονομικών, σχηματίζοντας τετράγωνα με τον Ήλιο.

Ο περιορισμός, του περιορισμού, ω περιορισμέ... «Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα» τραγούδησε κάποτε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης αλλά εδώ το κακό παράγινε. Όσο για την ανεργία, η διέλευση του Κρόνου από τον 6ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος και η σύνοδος του με την γενέθλια Δήμητρα στον Σκορπιό, είναι καταδικαστική για όσες ή όσους ελπίζουν σε κάποιο είδος εργασιακής -και όχι μόνον- ανάπτυξης. Για νέο παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ πάμε...

Όπως λοιπόν επέμεινα πέρυσι στο ότι δεν υφίσταται θέμα άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωζώνη, με ανάλογη θέρμη θα υποστηρίξω ότι πλέον αυτό το σενάριο είναι απόλυτα υπαρκτό και έτοιμο να δρομολογηθεί, με τον Νοέμβριο του 2013 να διεκδικεί τον τίτλο του πιο ύποπτου μήνα (η Ηλιακή έκλειψη της 3ης Νοεμβρίου είναι αρκετά δυσοίωνη σε σχέση με αυτό το θέμα).

Εδώ όμως, είναι αναγκαίο να επισημάνω ότι η κρίση δεν είναι δικό μας «προνόμιο».
Κατά μια «σατανική» σύμπτωση, όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας αλλά και πολλοί σημαντικοί οργανισμοί, στα ωροσκόπια τους έχουν κάτι πολύ σημαντικό (τα Φώτα, τον Ωροσκόπο ή μια κρίσιμη πλανητική σύνοδο) στην ζώνη του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) που περικλείεται ανάμεσα στην 8η και την 14η μοίρα των συγκεκριμένων ζωδίων, εκεί δηλαδή που «σεργιανάνε» ο ανατρεπτικός Ουρανός, ο μηδενιστής Πλούτωνας αλλά και ο άρχων των περιορισμών ο Κρόνος, ως αστρικός. Θα ήταν λοιπόν πολύ... εγωιστικό να αρκεστούμε στον μικρόκοσμο της δικής μας τοπικής κρίσης και να μη δούμε την πολύ μεγάλη εικόνα μιας παγκόσμιας κρίσης.

Και στο σημαντικό ερώτημα που τίθεται, αν δηλαδή κάτι τέτοιο αφορά αποκλειστικά και μόνον τη χώρα μας ή το σύνολο της Ευρωζώνης, τις ΗΠΑ κλπ, η πλάστιγγα κλίνει προς την δεύτερη εκδοχή. Εξ άλλου κι ο ετήσιος Ωροσκόπος της Ελλάδος στο Ζυγό υποδεικνύει ότι οι εξελίξεις εξαρτώνται κυρίως από τους άλλους. Όντας λοιπόν εξαρτημένοι από αυτές τις δυνάμεις, το πιθανότερο είναι να πέσουμε θύματα της ανημποριάς τους να βοηθήσουν μια άλλη οικονομία, την ώρα που καίγεται η δική τους.
Μέσα στο 2013 αλλά και αργότερα, αναμένονται καταλυτικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι το να παραμείνουμε στα πλαίσια μιας οικονομικής κρίσης χωρίς «παράπλευρες απώλειες» για την παγκόσμια ειρήνη.

Προσοχή, μας «δουλεύουν»


Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και συγκρίνοντας τα δεδομένα της Ηλιακής του 2012-13 και της τρέχουσας, αναδεικνύονται δύο κοινές παράμετροι που χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις αυτής της περιόδου.
Η μια από αυτές είναι η παράλληλη δράση του Δία και του Κρόνου, η οποία περιγράφει άριστα την εισροή δανεικών κεφαλαίων (βοήθεια τη λέμε...) αλλά και την επισυναπτόμενη δυστυχία των Ελλήνων, ενώ θέτει άμεσα το ζήτημα μιας κερδοσκοπικής αντιπαράθεσης μεταξύ διαφορετικών δυνάμεων.
Οι δύο πλανήτες «τυχαίνει» να κοντράρονται αδιαλείπτως στα μαρμαρένια αλώνια των ουρανών και φυσικά από αυτήν τη μάχη υπάρχουν τόσο κερδισμένοι (πρακτικά το «μεγάλο κεφάλαιο», που λέει κι η... Αλέκα ή τουλάχιστον τινές εξ αυτού), όσο και χαμένοι, δηλαδή οι μη έχοντες που την κεφαλήν κλίνει, οι οποίοι προϊόντος του χρόνου αυξάνονται και πληθύνονται.
Για φέτος μάλιστα διαφαίνεται ότι εξ αιτίας του «κρυφού» τ-τετραγώνου ανάμεσα στον τροπικό Κρόνο στο Σκορπιό, τον αστρικό Χείρωνα plus Ήλιο στον Υδροχόο και τον αστρικό Δία στον Ταύρο, οι «κερδοσκοπικές πιέσεις» θα κτυπήσουν απ' ευθείας το καθεστώς των ακινήτων, οπότε ας έχουν γνώση οι φύλακες, μήπως και περισωθούν τα στοιχειώδη.

Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή του Δία στο όλο σχήμα είναι και η τελευταία ελπίδα μιας ακόμη διάσωσης, το πρόβλημα όμως είναι ότι φέτος ο Δίας δεν είναι γωνιακός αλλά στον 9ο οίκο και ίσως το περισσότερο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτόν είναι κάποιες νομοθετικού τύπου ρυθμίσεις που θα ελαφρύνουν το φορτίο της χώρας. Όχι πως κάτι τέτοιο είναι αμελητέο αλλά το ότι ο Δίας είναι σχετικά αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι, δημιουργεί κάποιες ανησυχίες για τη δραστικότητα του.

Η δεύτερη παράμετρος είναι η σύμπραξη Άρη-Ποσειδώνα, η οποία πιστοποιεί την δολιότητα και τον υπονομευτικό χαρακτήρα του όλου εγχειρήματος. Λέξεις όπως «προδοσία» και ξεπούλημα» ταιριάζουν γάντι στην από κοινού δράση των δύο πλανητών και ανεξάρτητα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός μας, η αστρολογική πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Οι δύο πλανήτες σχημάτιζαν μια «κρυφή» αντίθεση στην Ηλιακή επιστροφή του 2012-13 (ο Ποσειδώνας στον 8ο οίκο των δανείων και ο αστρικός Άρης στον 2ο), ενώ στην τρέχουσα κάνουν μια σύνοδο στον 5ο ετήσιο οίκο και 11ο γενέθλιο, υπονοώντας κάποια πολιτικά παιχνίδια που -αν τα μάθουμε ποτέ- θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας.
Είναι γνωστό πως στην Ελληνική Ιστορία υπάρχουν τόσο οι ένθερμοι ιδεολόγοι, όσο και οι πάντα πρόθυμοι να εξαγοραστούν και στην παρούσα φάση θα ανθίσουν αμφότεροι. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως στους μεν αποδίδονται ιδιότητες των δε και η πυκνή ομίχλη που διαχέεται εντέχνως μας εμποδίζει να αντιληφθούμε τον πραγματικό ρόλο του καθενός. Κι άντε να περιμένουμε το άνοιγμα των αρχείων του Foreign Office ή του State Departement μετά από 30 και 50 χρόνια... Μόνον η διαίσθηση μας μπορεί να βοηθήσει άμεσα, αφού στο σήμερα τα στοιχεία θα παρουσιαστούν κατά το πως βολεύει...

Θα υπάρξει κυβερνητική αλλαγή;


Τα στοιχεία λένε πως... Ναι και όχι! Υπάρχει δηλαδή -και μάλιστα ενισχυμένη- η πιθανότητα εκλογών, με πιθανότερο διάστημα διεξαγωγής τους αυτό που ακολουθεί την Νέα Σελήνη της 8ης Ιουλίου, με έναν «αστερίσκο» για εκείνο ανάμεσα στις 10/4 και τις 10/5 και όπως θα δούμε τον Οκτώβριο. Το πότε θα γίνουν εκλογές επηρεάζει άμεσα και τον νικητή τους. Όπως γράφω παρακάτω, ο κ Τσίπρας θα κερδίσει αν γίνουν εκλογές τον Απρίλιο-Μάιο, ωστόσο, μέχρι τον Αύγουστο τα γενικά δεδομένα δεν παραπέμπουν σε κάποια ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, πλην φυσικά των όσων θα προκύψουν από τον νέο γύρο αναδόμησης και αποδόμησης των σημερινών πολιτικών φορέων. Τουλάχιστον για το ΠΑΣΟΚ έχω γράψει από τις αρχές του 2012 ότι είναι μια τελειωμένη υπόθεση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα εξαφανιστούν όλα τα στελέχη του.
Εξ άλλου με τον Κρόνο στο Σκορπιό να πιάνει τον Ήλιο και την «πολιτευόμενη» Δήμητρα, τι αλλαγές και τι πρόοδο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος; Αν μάλιστα -τηρουμένων των αναλογιών- πάμε πίσω και δούμε τι έγινε στη δεκαετία του 80 με τον Κρόνο να βρίσκεται στην ίδια θέση, θα διαπιστώσουμε ότι τότε είχαμε την πρώτη γενναία συντηρητική στροφή για το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, που την περίοδο 1983-85 άρχισε να «ξεχνάει» τις επαναστατικές διακηρύξεις του επιβάλλοντας ολοένα και πιο σφικτά μέτρα λιτότητας.

Όσον αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, ο ορισμός της όψης Κρόνου-Δήμητρας, η οποία σημειωτέον υπάρχει και στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος ως τετράγωνο, είναι «περιορισμός των πολιτικών ελευθεριών». Κι αν αναρωτιέστε το πως μπορεί να μεθοδευτεί κάτι τέτοιο, κοντός ψαλμός αλληλούια! Εξ άλλου όπως έχουν δείξει πολύ πρόσφατα παραδείγματα, μια συντηρητική στροφή του εκλογικού σώματος ή μια επιβολή μέτρων που θα παρουσιαστούν ως «αναγκαία» μπορεί να δρομολογηθεί με την άσκηση ποικίλων πιέσεων, εκβιαστικού χαρακτήρα. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί και η πιο «κλειστή» ως προς την ανοχή της όψη της Δήμητρας με τον αστρικό Πλούτωνα (αντίθεση).

Ο κ Τσίπρας


Σε αυτό το σημείο είναι αναγκαία μια αναφορά στον κ Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος διάδοχος της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης. Τυπικά, αυτήν την περίοδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως Λέων των πρώτων ημερών, δέχεται το ασφυκτικό πρέσινγκ του Κρόνου από το Σκορπιό και από αυτήν την άποψη οι πιέσεις που του ασκούνται είναι εξαιρετικά έντονες. Το θέμα όμως είναι αν οι αυξημένες ευθύνες, η κούραση και το «συμμάζεμα» κάποιων θέσεων θα έχουν άμεσα αποτελέσματα ή θα τον «ρίξουν» πίσω.
Με δεδομένο τον γενέθλιο γωνιακό Δία του στους Ιχθύες και τον 10ο οίκο, σε σύνοδο μάλιστα με τη Δήμητρα η πρώτη εκδοχή φαντάζει ως πιθανότερη. Γύρω στα μέσα Απριλίου μάλιστα, ο διελαύνων Δίας θα τετραγωνίσει τη γενέθλια Δήμητρα, ορίζοντας έναν περίπου μήνα επιτυχιών και μέγιστης δημοτικότητας. Αν δηλαδή γίνουν εκλογές εκείνη την περίοδο, το αποτέλεσμα θα είναι θριαμβευτικό για τον ίδιο. Αν...

Η γενέθλια Δήμητρα θα δεχθεί επίσης την επιρροή του διελαύνοντα αστρικού Ουρανού, ο οποίος ως πλανήτης συνδέεται στενά με μια αλλαγή πολιτικού ρόλου», με τη θετική έννοια. Τον Απρίλιο ο Ουρανός θα βρεθεί ακριβώς επάνω της, ενώ τον Νοέμβριο θα την «ακουμπήσει».
Το θετικό για τον ίδιο είναι το ότι ο διελαύνων αστρικός Πλούτωνας αρχίζει να απομακρύνεται από την 14η μοίρα του Τοξότη, αφήνοντας σταδιακά τη Δήμητρα στην ησυχία της. Όπου «ησυχία» σημαίνει λιγότερες τρικλοποδιές από εκείνα τα κέντρα εξουσίας που μέχρι χθες τον πολεμούσαν.
Όσον αφορά τις πιέσεις του Κρόνου, αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι το καλοκαίρι του 2014, οπότε θα υπάρξει μια δραστική αλλαγή βάρδιας. Ο Κρόνος θα παραχωρήσει τη θέση του στο Δία, αυξάνοντας κατακόρυφα τις βοήθειες και τα μπόνους που θα μπορούσαν όχι μόνον να τον φέρουν στην εξουσία αλλά και να ευνοηθεί από τις συγκυρίες, εφαρμόζοντας πολλά από τα σχέδια του.
Αστρολογικά δηλαδή, το μέλλον του ανήκει κι αν αξιοποιήσει τις πιέσεις του Κρόνου σφραγίζοντας την πολιτική ενηλικίωση του, θα πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο.

Η αλλαγή


Πάντως, το πιθανότερο είναι πως τα τύμπανα μιας καίριας στροφής του εκλογικού σώματος θα αρχίσουν να κτυπούν μετά τον Αύγουστο και ιδίως μέσα στο 2014, που αναμένεται να είναι η θερμότερη και εντονότερη χρονιά σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Μένοντας στο 2013, το Μάιο είναι πιθανή η δημιουργία ενός νέου «ενωτικού» πολιτικού φορέα. Ο σκοπός της δημιουργίας του θα είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές που μπορεί να γίνουν τον Ιούλιο ή και τον Οκτώβριο, όπου έχουμε μια άκρως «πολιτική» Νέα Σελήνη (τα Φώτα σε κύριες όψεις με τον Ουρανό αλλά και την αστρική Δήμητρα). Από αυτήν την άποψη αν τελικά δεν υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τότε, ο μήνας καθίσταται... πρώτο φαβορί για εκλογές, με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι αυτός που θα τις κερδίσει θα είναι μάλλον ο χαμένος της υπόθεσης, αφού θα επωμιστεί το βάρος των όσων θα ακολουθήσουν άμεσα.

Εδώ να σημειώσω πως αν η Ηλιακή επιστροφή του 2013 είναι -που είναι- κρίσιμη και ανατρεπτική για μια σειρά από ζητήματα, η επόμενη του 2014 την κάνει να φαίνεται... λίγη!
Κι αυτό γιατί στην επιρροή του Ουρανού και του Πλούτωνα, που είτε μας αρέσει είτε όχι ξαναβρίσκονται σε γωνιακούς οίκους, θα προστεθεί και ο Άρης στο Ζυγό και τον 10ο οίκο, βάζοντας μπουρλότο στους θεσμούς αλλά και την ειρήνη.

Κι εκείνο που με ανησυχεί προσωπικά δεν είναι το ποιός θα βρεθεί να κυβερνά αλλά το ότι θα υπάρξει κοινωνική βία και μια αναβίωση καταστάσεων που οι νεότεροι δεν τις γνώρισαν καθόλου αλλά οι παλαιότεροι τις θυμούνται με φρίκη. Εννοώ, διώξεις και πογκρόμ κατά δικαίων και αδίκων... Στο σενάριο μιας γενικευμένης αναταραχής συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο μιας πολεμικής ανάφλεξης στη γειτονιά μας, η οποία θα εκφράσει με άλλο τρόπο την δυναμική ενέργεια της Ηλιακής επιστροφής του 2014 κι εδώ πραγματικά δεν ξέρω τι να... ευχηθώ.

Ο συνοδικός κύκλος Ήλιου-Δήμητρας


Κλείνοντας, οφείλω να αναφερθώ και στον συνοδικό κύκλο Ήλιου-Δήμητρας, ο οποίος φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, με ανάλογο τρόπο που ο συνοδικός κύκλος Ήλιου-Σελήνης μας δίνει μια εικόνα για το κλίμα και τις εξελίξεις κάθε μήνα.
Η τελευταία σύνοδος των δύο ουρανίων σωμάτων έγινε στις 26/4/2012 (ώρα 13: 56 GMT) και σε γενικές γραμμές το ωροσκόπιο της είναι ορατά πολλά ανατρεπτικά στοιχεία με κύρια αιχμή το τ-τετράγωνο ανάμεσα στην Σελήνη (στον Καρκίνο και τον 10ο οίκο) και τους δύο «μεγάλους», τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Ήσυχο δεν τον λες αλλά ο συγκεκριμένος χάρτης έχει το πλεονέκτημα της παρουσίας του Δία στον 8ο οίκο των οικονομικών. Επίσης σε αυτόν υπάρχουν ξανά ενεργοποιημένα τα δύο πλανητικά δίδυμα που ανέφερα και παραπάνω (Δίας-Κρόνος και Άρης-Ποσειδώνας), δένοντας κατά κάποιο τρόπο το... πικρό «γλυκό» της παράδοσης της χώρας στους δανειστές της.
Όλα αυτά μέχρι τον Αύγουστο του 2013.

Η επόμενη σύνοδος Ήλιου-Δήμητρας γίνεται στις 18/8/2013 (ώρα 00:50 GMT) και το ωροσκόπιο της συμφωνεί απόλυτα με εκείνο της... Ηλιακής επιστροφής του 2014. Ο Άρης είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο στον Καρκίνο, με όλα τα «καλά παιδιά» να δηλώνουν το παρόν: Ο Ουρανός στον 10ο οίκο, ο Πλούτωνας και η Σελήνη στις παρυφές του 6ου, ο Δίας στις παρυφές του 12ου και ο αστρικός Κρόνος στην 12η μοίρα του Ζυγού και τον 4ο, συγκροτούν έναν καταλυτικό «κοσμικό σταυρό», που όμοιο του δεν έχουμε ματαδεί τα τελευταία χρόνια.
Φαίνεται λοιπόν ότι μέγα πλήθος σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων είναι «προγραμματισμένες» για τα επόμενα δύο χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες κανείς δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής.

*Το ωροσκόπιο της Ελλάδας και της Ηλιακής επιστροφής για το 2013 μπορείτε να τα δείτε στο image gallery

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved