Υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει η «Χρυσή Αυγή»;

Η lifestyle φιλολογία ενδυναμώνει τη Χρυσή Αυγή

Υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει η «Χρυσή Αυγή»;

Πολλοί είναι εκείνοι που εύχονται την εξαφάνισή της κι άλλοι τόσοι εκείνοι που αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας τις θέσεις και τις πρακτικές της. Προσωπικά, είμαι ένας από τους τελευταίους που θα την υποστήριζαν, η αλήθεια όμως είναι πως, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις του καθενός, από την στιγμή που η Χρυσή Αυγή έκανε την εμφάνιση της στο πολιτικό προσκήνιο, «πουλάει» τρελά... Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο, σε πείσμα του «ορθού πολιτικού λόγου», κάθε κίνηση των στελεχών της να σχολιάζεται στα ΜΜΕ, όπως συμβαίνει με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην Μ Βρετανία. Με ποιά «τα έχει» ο Κασιδιάρης, ποιάν παντρεύτηκε ο Παναγιώταρος, τι... άρωμα φοράει ο «Καιάδας», πόσο μήκος έχει το μουστάκι του «Καραϊσκάκη» και πάει λέγοντας. Παραδόξως -όχι με δική της ευθύνη- η Χρυσή Αυγή έχει γίνει μέρος του lifestyle και αυτός είναι ένας από τους λόγους που απέναντί της τα συνήθη πολιτικά επιχειρήματα καταλήγουν να είναι άσφαιρα. Τα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε λίγο ούτε πολύ, αντιμετωπίζουν τα στελέχη της ως... άτακτους celebrities, (κάτι που δεν είχαν πράξει με άλλους πολιτικούς), φέρνοντας τα πολύ κοντά στον μέσο θεατή, που έχει συνηθίσει πια σε μια «εικονική» πραγματικότητα: Να βλέπει, χωρίς να πράττει, πέρα από το αντανακλαστικό πάτημα ενός κουμπιού, κάτι σαν το σκύλο του Παβλόφ.

Εδώ είναι που η κοινωνία του θεάματος μοιάζει παγιδευμένη από τα ίδια της τα όπλα.

Γιατί όλη αυτή η εξοικείωση με τις νέες και άφθαρτες TV-περσόνες αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο κάποια πολιτικά επιχειρήματα, ήδη αδυνατισμένα στην συνείδηση του κόσμου από τις πρακτικές των «παλαιών» κομμάτων. Είτε πρόκειται για προπαγάνδα, είτε όχι, η πλειοψηφία των υπευθύνων των καναλιών θεωρούν μάλλον πως με αυτόν τον τρόπο «εξευτελίζουν» την Χρυσή Αυγή, ξεχνούν όμως μια σημαντική λεπτομέρεια, πως δηλαδή σε μια φάση όπου το παλαιό σύστημα καταρρέει και δεν έχεις να αντιπροτείνεις κάτι πειστικό στους θεατές πέρα από το ίδιο το θέαμα, η «διαπόμπευση» ενός ακραίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται τελικά σε «θρίαμβο» του...

Λίαν προσφάτως μάλιστα, κάποιοι ανακάλυψαν ότι ο πρόεδρός της ασκεί την Αστρολογία, κάτι εξαιρετικά «γαργαλιστικό» και κατά κάποιους δυνατό χαρτί στην προσπάθεια αποδόμησης της δημόσιας εικόνας του κ Μιχαλολιάκου.

Στους αστρολογικούς κύκλους βέβαια, αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό και επιτρέψτε μου να υποστηρίξω πως όσοι αναφέρονται στο θέμα υποτιμητικά καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, γιατί αν το ψάξει κανείς, θα βρει πολλούς πολιτικούς «υπεράνω υποψίας» να «συμβουλεύονται τα άστρα» και μάλιστα από τη θέση του... πελάτη και όχι του ειδήμονα, ένα φαινόμενο που δεν είναι Ελληνικό αλλά παγκόσμιο.

Εξ άλλου, όπως θα δούμε παρακάτω, η lifestyle φιλολογία ενδυναμώνει την Χρυσή Αυγή.

Το ενδιαφέρον σημείο στο οποίο θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να επικεντρωθούμε είναι το ότι, ιστορικά, εκείνοι που πλαισίωσαν τη δράση τους με έναν «αποκρυφιστικό» μανδύα και έκαναν παρατεταμένη και στοχευμένη χρήση των «Εσωτερικών μύθων και παραδόσεων» ήταν οι Ναζί, κάτω από την έντεχνη καθοδήγηση του Ες και όχι μόνον. Με την επιστράτευση ακόμη και του Νοστράδαμου, η σχετική προπαγάνδα τους έχρισε περίπου «θεόσταλτους» και προορισμένους να σώσουν τον κόσμο από τα «μιάσματα». Και σε μια εποχή όπου εξαιτίας της γενικευμένης κρίσης στη Γερμανική κοινωνία οι πρότερες αξίες είχαν παρακμάσει, όλες αυτές οι «δοξασίες» έδωσαν στον κόσμο κάτι να πιαστεί, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αντί λοιπόν να ειρωνεύονται, είναι σκόπιμο όλοι αυτοί οι όψιμοι υπερασπιστές της «σοβαρότητας» να αναλογιστούν που πήγαν οι αξίες που εισηγήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και αν έχουν κάτι νέο να μας πουν ή πολύ περισσότερο να πράξουν.

Διαφορετικά, όλη η φιλολογία για την ενασχόληση του κ Μιχαλολιάκου με την Αστρολογία και γενικότερα τον Εσωτερισμό, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον προσωπικό του μύθο και θα αυξήσει κι άλλο την εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής.

Ήδη, παρότι οι επιλογές και οι πρακτικές της ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου χαρακτηρίζονται... επιεικώς φασιστικές, το «αυτάκι» μιας σημαντικής μερίδας ψηφοφόρων δεν φαίνεται να «ιδρώνει», αφού φαίνεται πως στο πρόσωπο της έχουν ανακαλύψει ένα είδος «εκδικητή» για το πολιτικό σύστημα και τα δεινά που αυτό συσσώρευσε με την πάροδο των ετών. Κάτι σαν τον... Σπάιντερμαν ας πούμε, αδιάφορα για το αν οι πράξεις της εκπορεύονται από κάποια «σκοτεινή» φύση. Για τη συγκεκριμένη μερίδα του κοινού ο «φασισμός» μπορεί να είναι καλός, ιδιαίτερα όταν εκπληρώνει τα απωθημένα και τις ρεβανσιστικές τάσεις του. Όταν σκεπάζει τις ενοχές του με αποδιοπομπαίους τράγους. Κι έτσι, ενώ όλοι οι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί φορείς την έχουν «στην μπούκα», η Χρυσή Αυγή... ανεβαίνει!

Αστρολογικά, το «μυστικό» της αποδοχής της κρύβεται στην αντίθεση της Δήμητρας στον Κριό με το Δία στο Ζυγό, μια όψη που αποτελεί κι ένα από τα πολύ σοβαρά ατού της και πέραν τούτου εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την lifestyle «ετικέτα» της πολιτικής παρουσίας της. Βέβαια, πίσω από την «βιτρίνα» που τρέφει τα media και τους εθισμένους στην κουλτούρα τους, υπάρχει και μια πολύ πιο «βαριά» ουσία.

Όσον αφορά το συνολικότερο πλαίσιο, η Χρυσή Αυγή είναι «παιδί» της συνόδου Ουρανού και Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, κάτι που αναπόφευκτα την χρίζει πρωταγωνίστρια σε όλο το σύγχρονο project διαμόρφωσης μιας Νέας Τάξης πραγμάτων, όπως ορίστηκε για πρώτη φορά από τον Τζ Μπους τον πρεσβύτερο.

Τα έθνη-κράτη δίνουν τη μάχη τους με το παγκόσμιο κράτος που έρχεται και σίγουρα η Χρυσή Αυγή είναι ταγμένη στο στρατόπεδο των πρώτων. Κατά τη γνώμη μου βέβαια, η βασική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο πόλων δεν έχει να κάνει με το σύστημα διακυβέρνησης (η δημοκρατία θα είναι ούτως ή άλλως επίπλαστη και άλλοθι) αλλά κυρίως με το ΠΟΙΟΣ κυβερνά.

Ας δούμε όμως και κάποια ενδιαφέροντα επί μέρους στοιχεία του γενέθλιου χάρτη της (χωρίς ακριβή ώρα), τα οποία διαφωτίζουν για τον χαρακτήρα της αλλά επιπλέον δίνουν και μια απάντηση στο ερώτημα-εφιάλτη για πολλούς «αν και πότε θα μας κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή».

xrysi_avgi

Παρότι η οργάνωση της Χρυσής Αυγής υπήρχε από την δεκαετία του 80, το κόμμα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ιδρύθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1993, ανήκει δηλαδή στο ζώδιο του Σκορπιού, κάτι διόλου παράξενο αν αναλογιστούμε τις απόλυτες θέσεις και τον «σκληροπυρηνικό» χαρακτήρα του.

Ωστόσο, αν κάτι ξεχωρίζει στο αστρολογικό προφίλ του, υπερθεματίζοντας την διάσταση του «όλα ή τίποτα», αυτό είναι το τ-τετράγωνο στον «σταθερό σταυρό» ανάμεσα στον Κρόνο (στον Υδροχόο), την Σελήνη (στον Ταύρο) και το δίδυμο Άρη-Πλούτωνα (στον Σκορπιό). Ένα σχήμα που πολιτικά παραπέμπει στο γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» αλλά και σε ένα ανυποχώρητο πνεύμα που δεν ησυχάζει αν δεν επιτευχθούν οι σκοποί του. Ένα οπωσδήποτε ολοκληρωτικό μοντέλο αλλά όπως είδαμε, με την προσθήκη... κοσμοπολίτικων τάσεων!

Αυτή η υπεροπλία των σταθερών ζωδίων είναι συγχρόνως η δύναμη αλλά και η αχίλλειος πτέρνα της Χρυσής Αυγής, αφού το πείσμα και ο δογματισμός και η φανατική προσήλωση σε αρχές μιας άλλης εποχής είναι σε θέση να συντηρήσουν έναν σκληρό πυρήνα, από την άλλη πλευρά όμως δεν επιτρέπουν ανοίγματα σε ένα πολυπληθέστερο εκλογικό κοινό.

Όσο «περνάει» του Κρόνου και του Πλούτωνα, επικρατούν η στρατιωτική πειθαρχία και οι τάσεις επιβολής της κοσμοθεωρίας της Χρυσής Αυγής, είτε με το καλό, είτε με το ζόρι, μια νοοτροπία για την οποία γενικά οι Έλληνες τρέφουν φυσική απέχθεια.

Το «αντίπαλο δέος» βέβαια σε αυτόν τον σχηματισμό είναι η αντίθεση Δήμητρας-Δία και το «στοίχημα» για τη Χρυσή Αυγή είναι να συγκεράσει τις δύο τάσεις, χωρίς να διασπαστεί. Γιατί σχετικά σύντομα, με την διέλευση του Κρόνου από τον Ήλιο της, θα χρειαστεί να ανασυνταχθεί ως κόμμα, αποβάλλοντας -το πιθανότερο- κάθε «ανάλαφρη αφρόκρεμα», τα μέλη δηλαδή, που υπέκυψαν ή θα υποκύψουν στις... Σειρήνες του lifestyle. Έτσι όμως θα αποβάλλει ταυτόχρονα και τις όποιες επεκτατικές δυνατότητες της.

Αν πάλι δοθεί παραπάνω χώρος στον Δία και τους πειρασμούς του, τότε αναπόφευκτα κάποιες θέσεις της θα «στρογγυλέψουν», απογοητεύοντας όσες και όσους πόνταραν στο «μονολιθικό» στυλ της.

Η επόμενη τριετία είναι λοιπόν εξαιρετικά κρίσιμη για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του «δαίμονες» και το αποτέλεσμα αυτής της φάσης εσωστρέφειας θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Αν...

Από εκεί και ύστερα, με την προϋπόθεση πως θα εξακολουθήσει να υπάρχει ως ενιαίο κόμμα (χωρίς ακριβή ώρα γέννησης, δεν μπορεί να γίνει μια ασφαλής εκτίμηση), ο πρώτος ενδιάμεσος σταθμός προς την κυβέρνηση είναι την περίοδο όπου ο Ουρανός θα «πιάσει» την γενέθλια Δήμητρα στον Κριό (το 2017) και ακολούθως θα περάσει στον Ταύρο (2018-25, περίπου), οπότε και μπορεί να αγγίξει την οροφή της δύναμης της. Έχει σημασία πως την ίδια περίοδο θα έχει κι ένα εξάγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και το Δία (τους προοδευμένους).

Όσο για τη συνέχεια θα μπορούσε άνετα να κυβερνήσει... μόνη της αμέσως μετά το 2040, όταν ο Ουρανός θα βρεθεί στο Λέοντα, ενώ παράλληλα ο προοδευμένος Δίας θα «πιάσει» τον γενέθλιο Ήλιο της, μια πολύ «δυνατή» ένδειξη στα όρια της παντοδυναμίας. Αλλά μέχρι τότε, ποιός ζει, ποιός πεθαίνει, που λέει κι ο λαός...

Αυτά, με δύο κυρίως προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα απολέσει το πλεονέκτημα του Δία, εξακολουθώντας να κινείται στα πλαίσια ενός μίγματος «Μεταξικών» κατευθύνσεων και θεαματικών ή δημαγωγικών δρώμενων-παρεμβάσεων, το γνωστό και... αθάνατο «άρτος και θεάματα» της Ρωμαϊκής εποχής, που αποτελεί ουσιαστικά και ένα λειτουργικό μέρος της πολιτικής πλατφόρμας της.

Και δεύτερον, την «συμφωνία» των άγνωστων σε μας αστρολογικών δεικτών και ιδιαίτερα του Μεσουρανήματος, αφού μια ενδεχομένως «κρίσιμη» τοποθέτηση του θα μπορούσε να αλλάξει πολλά, τόσο σε σχέση με τα ίδια τα γεγονότα, όσο και με το χρονικό τους πλαίσιο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved