Η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ευρώ (μέρος Α΄)

H σημερινή κατάσταση σε σχέση με την Ευρωζώνη, την Ελλάδα και το ευρώ, για τους περισσότερους αναλυτές μοιάζει με γρίφο

Η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ευρώ (μέρος Α΄)

Εμείς, αυτοί και τα ...μυστήρια!

Δανείζομαι τον τίτλο τη παλιάς δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, όπου ο Μπρους Γουίλις και η Σίμπιλ Σέπερντ έλυναν ποικίλα μυστήρια -συχνά με ανορθόδοξο τρόπο- γιατί και η σημερινή κατάσταση σε σχέση με την Ευρωζώνη, την Ελλάδα και το ευρώ, για τους περισσότερους αναλυτές μοιάζει με γρίφο που μάλιστα γίνεται ακόμη πιο «ασύμμετρος» εξ αιτίας των πολιτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων που «σπεκουλάρουν» το όλο ζήτημα.

Ωστόσο, για τους αστρολόγους, τα πράγματα είναι αρκετά πιο καθαρά, παρά την ενδεχόμενη έλλειψη ειδικών οικονομικών γνώσεων. Και παραθέτοντας τα δικά μου στοιχεία (θεωρώ ότι κάθε συνάδελφος μπορεί να πράξει το ίδιο με τα δικά του) θα ξεκινήσω από αυτά που έχω ήδη γράψει στο astrology από την αρχή της χρονιάς.

Κατ' αρχάς, όσον αφορά την χώρα μας, τα δεδομένα της φετινής Ηλιακής της επιστροφής «μιλάνε» για «ακύρωση» μιας διεθνούς σύμβασης-συμφωνίας, χωρίς αυτό να συνδυάζεται με κάποιου είδους καταστροφική αποπομπή από την Ευρωζώνη.

Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο άρθρο (Ελλάδα 2012-Το μεγάλο κόλπο), είναι εύκολο για τον καθένα να εντοπίσει το απόσπασμα που αναφέρεται σε μια «δόλια νομική δέσμευση της χώρας μας» (βλέπε Μνημόνιο 2) αλλά και τον «αστερίσκο» που βάζει ο ίδιος ο υπεύθυνος αυτής της απάτης, ο Ποσειδώνας:

«Παράλληλα όμως υποδεικνύει και την πιθανότητα μιας νομικού τύπου «ακύρωσης» σε διεθνές επίπεδο. Και άκυρες νομικές πράξεις, σημαίνουν αναπόφευκτα και άκυρες ...υπογραφές!»

Επίσης, έχω ήδη διατυπώσει την αστρολογική εκτίμηση ότι πρώτον τα όσα διαμείβονται γύρω από το «φάντασμα» της δραχμής, είναι ακριβώς φανταστικά σενάρια που δεν έχουν καμία θέση στην πραγματικότητα. Ανάλογα ήταν και τα συμπεράσματα των συναδέλφων που συμμετείχαν στο πάνελ της ειδικής εκπομπής του «Έχεις άστρο» αλλά και του διαδικτυακού συνεδρίου που οργάνωσε το astrology.gr πριν από μερικούς μήνες.

Επιπλέον, θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω ότι έγραψα στο πρόσφατο άρθρο μου «Η φωτεινή διάσταση της έκλειψης», ότι δηλαδή τα Ευρωπαϊκά «πακέτα» είναι καθ' οδόν ...βρέξει-χιονίσει, ανεξάρτητα δηλαδή από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Και κρίνοντας από τις πρόσφατες αντιδράσεις των χωρών του Νότου απέναντι στον Βόρειο «άξονα» αλλά και τις φωνές που πληθαίνουν και μιλούν για την ανάγκη μιας στροφής στην Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική και πολύ πιο συγκεκριμένα «μιας ακόμη ευκαιρίας για τους Έλληνες» (μαζί και για τους Ισπανούς, τους Ιταλούς κλπ, θα συμπληρώσω εγώ) αυτό το σενάριο δεν είναι μόνον αστρολογικό αλλά και εξαιρετικά ρεαλιστικό. Γιατί πίσω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις αυστηρές δηλώσεις που εξυπηρετούν τον έναν ή τον άλλον σκοπό, οι οικονομικοί αναλυτές ξέρουν πια πως η έξοδος της Ελλάδας από την εξαιρετικά εύθραυστη Ευρωζώνη θα σήμαινε αυτομάτως και την κατάρρευση της δεύτερης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, είχαμε και μια δήλωση από την κ Λαγκάρντ του ΔΝΤ (ότι η Ευρωζώνη απειλείται με διάλυση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα), η οποία με τη σειρά της επιβεβαίωσε τις ήδη διατυπωμένες εκτιμήσεις αρκετών Ελλήνων αστρολόγων, πως το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό αλλά Ευρωπαϊκό-διεθνές και πως με αυτά που έχουν ...δει τα μάτια μας στους χάρτες της Ε.Ε και του Ευρώ, φαίνεται πως ένας μηδενισμός στο «κοντέρ» της Ευρωζώνης δεν είναι καθόλου μακριά.

Θα θυμίσω μόνον αυτό που επεσήμανε πρώτη η κ Κόντη και το αναλύσαμε στο μέτρο του δυνατού από το τηλεοπτικό πλατό του «Έχεις άστρο», πως δηλαδή όλες (!) οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής αλλά και το ευρώ έχουν τον Ήλιο ή κάποιον πολύ σημαντικό δείκτη του ωροσκοπίου τους κοντά στην 9η-10η μοίρα του παρορμητικού «σταυρού» (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός Αιγόκερως), εκεί δηλαδή όπου τώρα αλλά και στο εγγύς μέλλον έχουν στήσει το... τσαντίρι τους ο Ουρανός και ο Πλούτωνας. Και με αυτό το δεδομένο, το μόνο ρεαλιστικό ερώτημα που απομένει είναι το αν η κατάρρευση θα είναι πλήρης ή αν θα υπάρξει μια γενναία στροφή προς το ...άγνωστο! Γιατί ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν εκείνοι οι αστάθμητοι παράγοντες που για μια ακόμη φορά θα μετατρέψουν έναν επιδιωκόμενο «θρίαμβο» της Ε.Ε σε μια ετεροχρονισμένη τραγωδία.

Προσωπικά θεωρώ ότι η δήλωση της κ Λαγκάρντ ήταν σε σωστή κατεύθυνση αλλά λίγο ...βιαστική. Το «έλα να δεις» στην Ευρωζώνη είναι σίγουρα «προγραμματισμένο» για μετά την 1η Νοεμβρίου και πιθανότατα μέσα στο 2013.

Οι μακροσκοπικοί δείκτες

Βλέποντας την μεγάλη εικόνα και ακολουθώντας την πορεία που έχει χαραχτεί από τις μεγάλες πλανητικές συνόδους των αργών πλανητών, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οδηγούμαστε προς την εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου κράτους και όλες οι σχετικές τάσεις θα διευρυνθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό απορρέει από την δεύτερη κατά σειρά σύνοδο του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, με αντίπαλο δέος ωστόσο τους «Καρκινικούς» εθνικούς-εθνικιστικούς πυρήνες και μέλλει να εκπληρωθεί και να ...αποδομηθεί μέσα στα επόμενα 150 χρόνια.

Φυσικά «παγκόσμιο κράτος» σημαίνει αυτόματα και ένα παγκόσμιο νόμισμα, που θα έρθει ύστερα από διαδοχικές ανακατατάξεις στο διεθνές σκηνικό. Οι διελεύσεις του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο είναι ένα από τα κλειδιά αυτής της μετάβασης σε μια νέα πραγματικότητα, που μπορεί να οριστικοποιηθεί μόνον μετά το 2040. Μέχρι τότε, κάποιες από τις τωρινές μεγάλες δυνάμεις θα αντικατασταθούν από νέες ή ...περίπου νέες όπως είναι για παράδειγμα η Ρωσία.

Και το τελικό συμπέρασμα σε σχέση με την διεθνή και την Ευρωπαϊκή Οικονομία, είναι ότι σε όλη αυτήν την περίοδο θα περνά από διαδοχικές φάσεις αστάθειας και αλλαγής ρόλων, χωρίς να σταθεροποιηθεί κανένα μοντέλο.

Από την σύνοδο Δία-Κρόνου στον Ταύρο -αυτή που έγινε το 2000- πηγάζει η οικονομική κρίση των ημερών μας. Μια κρίση όμως που μετά την λήξη της ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης. Με deadline λοιπόν το 2020 που θα γίνει η επόμενη συνάντηση των δύο πλανητών στον Αιγόκερω, αναμένεται να υπάρξουν διαρκείς εξελίξεις στο μέτωπο της παγκόσμιας Οικονομίας.

Η ...επικίνδυνη διαφορά με τον προηγούμενο ανάλογο κύκλο (σύνοδος στον Ταύρο, το 1940) είναι πως τότε η οικονομική κατάρρευση προηγήθηκε (λόγω του πολέμου), ενώ αντίθετα στις μέρες μας ξεκινήσαμε ...μετά βαΐων και κλάδων το 2000, για να ακολουθήσει η κρίση που ολοένα και γιγαντώνεται.

Ωστόσο, η «βαλίτσα» δεν θα φτάσει μέχρι το τέλος του κύκλου και σε αυτό, όσο κι αν κάνει εντύπωση, συνηγορούν οι «κακοί» του ζωδιακού!

Τα ...περιβόητα τετράγωνα ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα (επτά τον αριθμό, παρακαλώ...), ουσιαστικά επαναφέρουν τα αιτήματα και το κλίμα της δεκαετίας του 60, τότε που οι δύο πλανήτες «φίξαραν» το ραντεβού τους στην Παρθένο.

Η εξέγερση των καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων, το νέο όραμα αλλά και τα νέα -καταλυτικά- δεδομένα στο περιβάλλον και τις εργασιακές σχέσεις, αποτελούν την κεντρική ιδέα αυτής της «αναβίωσης», η οποία βέβαια θα συμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι σε κάποια «κουκίδα» της υδρογείου.

Παράλληλα όμως, η δεκαετία του 60 υπήρξε εξαιρετικά γόνιμη για την τότε ΕΟΚ, αφού τότε άρχισε να «παίρνει τα πάνω της» διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις μιας οικονομικής ανάπτυξης. Και κρίνοντας από αυτήν την γόνιμη ενεργειακά «μαγιά», η δυναμική των επτά διαδοχικών τετραγώνων ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα, μπορεί να επαναφέρει τα πράγματα σε μια ισορροπία, ύστερα βέβαια από τα γερά «ταρακουνήματα» και τις συγκρούσεις που ταιριάζουν στην φύση του τετραγώνου.

Η ανάγκη για μια «επανίδρυση» της Ε.Ε με επαναφορά του ιδεολογικού πλαισίου στην κατεύθυνση της «Ευρώπης των λαών» είναι πια πολύ πιεστική, τόσο που μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη τριετία, αφού βέβαια πρώτα αντιμετωπιστούν τα «φαντάσματα» του ηγεμονισμού που την οδήγησαν στα σημερινά ...χάλια!

Κρατώ το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, στο αμέσως επόμενο διάστημα οι περιβαλλοντολογικές αναταράξεις να ...προλάβουν τα γεωπολιτικά σχέδια των ισχυρών.

Για αυτό όμως, όπως και για το τι προβλέπεται να συμβεί στην Ελλάδα, την Ευρωζώνη και την παγκόσμια Οικονομία στο άμεσο μέλλον, θα δούμε τις λεπτομέρειες στην συνέχεια του άρθρου που θα δημοσιευτεί την ημέρα των εκλογών, υπό τον τίτλο «Οικονομία-Και μετά τις εκλογές, τι;»

Το μόνο που μπορώ να γράψω ως προοίμιο είναι το ότι όποτε και να πέσει η Ευρωζώνη θα είμαστε κι εμείς μέσα στο ...αεροπλάνο!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved