Άνδρες και συναισθήματα: Γιατί όταν του δείχνεις ότι τον θες, απομακρύνεται

Είναι πιθανό, η απουσία συναισθημάτων στους άνδρες να είναι μέρος και κομμάτι της ψυχοσύνθεσής τους - της γενετικής και εξελικτικής προδιάθεσης.

Άνδρες και συναισθήματα: Γιατί όταν του δείχνεις ότι τον θες, απομακρύνεται

Η φιλόσοφος Μύριαμ Μιετζιάν (Myriam Miedzian) εξηγεί ότι η παράδοση ήθελε τα αγόρια να γαλουχηθούν για να γίνουν στρατιώτες, δηλαδή να μπορούν να μάχονται - κι όχι να συναισθάνονται. Όπως υποστήριξε η ψυχαναλύτρια Κάρεν Χόρνεϊ, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι άνδρες είναι μήπως χάσουν τον εαυτό τους μέσα στη σχέση τους με μια γυναίκα. Έτσι, όσο περισσότερο τούς χρειάζεται η σύντροφός τους, τόσο μεγαλώνουν την απόσταση που κρατούν απ' αυτήν...

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κάποιοι άνδρες δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν συναισθηματικά σε μια γυναίκα που τους θέλει. Όταν οι γυναίκες τούς κυνηγούν γίνονται ψυχροί και σκληροί. Ο Τολστόι περιέγραψε τον Πρίγκιπα Ανδρέα, που ήταν κι ένας απ' τους αγαπημένους του ανδρικούς χαρακτήρες. Ο Πρίγκιπας Ανδρέας συμπεριφέρθηκε στην αδελφή του «με ακραία λογική, σαν να τιμωρούσε κάποιον γι' αυτά τα μυστικά και παράλογα συναισθήματα που πήγαζαν απ' την ψυχή του».

Περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved