Υπογλυκαιμία: Τι είναι και πότε μας συμβαίνει;

Είναι αλήθεια ότι πολλοί από εμάς κάποια στιγμή της ημέρας έχουμε αισθανθεί κούραση, δυσκολία στη συγκέντρωση και γενικά αδυναμία.

Υπογλυκαιμία: Τι είναι και πότε μας συμβαίνει;

Πολύ συχνά η αιτία αυτής της κατατονίας είναι η υπογλυκαιμία, η πτώση, δηλαδή, του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα. Η συνηθισμένη αντίδραση είναι να φάμε γλυκό για να αυξήσουμε την ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα μας, με την πεποίθηση ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Αυτό που θα συμβεί, όμως, είναι το εντελώς αντίθετο. Σχεδόν πάντα η κατάσταση, αφού παρουσιάζει μικρή παροδική βελτίωση, επιδεινώνεται.

Αλλά ας δούμε για τι πραγματικά μιλάμε. Η υπογλυκαιμία είναι μια συχνή κατάσταση, που μπορεί να συμβεί σε πολλούς ανθρώπους, θα πρέπει να διεκρινί- σουμε ότι το μόνο είδος ζάχαρης που υπάρχει στο αίμα είναι η γλυκόζη.Όλοι οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη πριν φτάσουν στα κύτταρά μας και μετατραπούν σε γλυκογόνο ή καούν για την παραγωγή ενέργειας. Η γλυκόζη είναι η πρωταρχική επιλογή των κυττάρων μας για ενέργεια, ενώ αποτελεί και την αποκλειστική πηγή ενέργειας για το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Βέβαια, ο εγκέφαλος μπορεί να προσαρμοστεί και να χρησιμοποιήσει υποπροϊόντα του μεταβολισμού των λιπών, τις κετόνες, αλλά η διαδικασία αυτή δεν είναι η καλύτερη δυνατή για την υγεία των εγκεφαλικών μας κυττάρων.Όταν, λοιπόν, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι χαμηλά, τότε υπάρχει η πιθανότητα να παρουσιαστούν υπογλυκαιμικά συμπτώματα, όπως αδυναμία, αίσθημα πείνας, ιδρώτας και νευρικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved