ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Δείτε τι σημαίνει η κάθε χειρονομία στο πρόσωπο

Τι σημαίνει η κάθε χειρονομία σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος.

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Δείτε τι σημαίνει η κάθε χειρονομία στο πρόσωπο

Το τρίψιμο του αυτιού
Αυτό είναι μια προσπάθεια από μέρους του ακροατή «να μην ακούσει κανένα κακό», βάζοντας για το σκοπό αυτό το χέρι του γύρω ή πάνω στο αυτί του.

Το ξύσιμο του λαιμού

Ο δείκτης του χεριού με το οποίο γράφουμε ξύνει κάτω από το λοβό του αυτιού, ή ακόμα μπορεί και να ξύσει το μέρος του λαιμού. Το άτομο ξύνει περίπου 5 φορές. Σπάνια είναι ο αριθμός των ξυσιμάτων μεγαλύτερος ή μικρότερος! Η χειρονομία αυτή είναι ένα σήμα αμφιβολίας ή αβεβαιότητας.

Τράβηγμα του γιακά
Αυτό σημαίνει ότι το άτομο λέει ψέματα και επειδή νομίζει ότι τον πιάσανε, χρησιμοποιεί τη χειρονομία τραβήγματος του γιακά τους. Το ψέμα προκαλεί μια αίσθηση έξαψης στους λεπτούς ιστούς του προσώπου και του λαιμού. Χρησιμοποιείται όμως και όταν ένα άτομο αισθάνεται θυμωμένο ή απογοητευμένο.

Τα δάχτυλα στο στόμα
Τα δάχτυλα τοποθετούνται στο στόμα όταν ένα άτομο βρίσκεται κάτω από πίεση. Ενώ οι περισσότερες χειρονομίες στο στόμα δείχνουν ψέμα ή απάτη, η χειρονομία με τα δάχτυλα στο στόμα είναι η εξωτερική εκδήλωση μιας εσωτερικής ανάγκης για ασφάλεια και καθησύχαση.

Ανία
Όταν ο ακροατής αρχίζει να χρησιμοποιεί το χέρι του για να στηρίξει το κεφάλι του, αυτό σημαίνει ότι βαριέται. Το χτύπημα των δακτύλων πάνω στο τραπέζι και το συνεχές χτύπημα του ποδιού δείχνουν ανυπομονησία.

Αξιολόγηση-Εκτίμηση
Η αξιολόγηση δείχνεται μ' ένα κλειστό χέρι που ακουμπά στο μάγουλο, ενώ ο δείχτης δείχνει συχνά προς τα πάνω. Αν το άτομο αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του, η θέση θ' αλλάξει ελαφρά ώστε το πίσω μέρος της παλάμης να στηρίζει το κεφάλι του. Το γνήσιο ενδιαφέρον δείχνεται όταν το χέρι είναι πάνω στο μάγουλο και δεν χρησιμοποιείται για στήριγμα του κεφαλιού. Όταν ο δείκτης δείχνει κατακόρυφα πάνω στο μάγουλο και ο αντίχειρας στηρίζει το πηγούνι, ο ακροατής έχει αρνητικές ή επικριτικές σκέψεις για τον ομιλητή ή το θέμα του. Συχνά ο δείκτης μπορεί να τρίβει ή να τραβά το μάτι καθώς οι αρνητικές σκέψεις συνεχίζουν.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved