Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 16/8

Αρχίζουν οι παλινδρομήσεις; Ανοδικές και καθοδικές … στην ζώνη «πέριξ των 1000 μονάδων»

Παπασταύρου Λίντα
Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 16/8

από το Γ. Μπαρδόπουλο






20090515_John_Bardopoulos









Untitled_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

Εδώ και μερικά δελτία, σας χρωστάω κάποια ακόμα σχόλια από τον εβδομαδιαίο τύπο της 23-24/7/2011. Τα θέματα που χρήζουν σχολίου είναι πια λίγα καθώς οι εξελίξεις έχουν δικαιώσει, δυστυχώς για τους πολλούς, απόλυτα την στήλη και δεν υπάρχει λόγος να λέγονται πολλά. Πρέπει όμως να σταθούμε στην ημερομηνία που έχουμε μνημονεύσει, καθώς υπάρχουν κάποια σημεία που αξίζουν την προσοχή μας.

«Η εμπιστοσύνη προς το ελληνικό χρηματιστήριο θα ανακτηθεί μόνο εάν το χρέος της χώρας μπει σε μια βιώσιμη πορεία. Εάν επιτρέψουμε σε ανόητους πιστωτές, ανίκανες εποπτικές αρχές και τσαπατσούληδες αξιωματούχους που κρύβουν τα λάθη του παρελθόντος, η χρηματιστηριακή μας αγορά θα υποφέρει από αποπληκτικά δεκαπενθήμερα όπως το προηγούμενο».

Όπως σας είπα τα σχόλια αυτά έχουν ημερομηνία 23-24/7/2011. Αν το παραπάνω σχόλιο το συγκρίνει κάποιος με τα σχόλια που έχω δημοσιεύσει την 1/8ου και 8/8ου, δηλαδή αυτόν το μήνα, (όπου υπάρχουν και σχόλια από αναγνώστες) και τα βάλει κάποιος σε μια σειρά θα διαπιστώσει ότι μάλλον κάτι κρύβει ο συντάκτης, ενδεχόμενα να μην πιστεύει και ότι γράφει (;). Το λιγότερο που μπορώ να φαντασθώ. Καθώς μια εβδομάδα μετά ο ίδιος έγκυρος (;) οικονομικός δημοσιογράφος γράφει σαν επικεφαλίδα στην στήλη του: «Η Ελλάδα πλέει σε αχαρτογράφητες περιοχές..», «μας τεστάρουν ανασφαλείς σύμβουλοι, διαχειριστές και … λογιστές», «ουδείς αμφιβάλει ότι οι σημερινές αποτιμήσεις των εισηγμένων, στο χρηματιστήριο της Αθηνάς, εταιρειών είναι κατά πολύ χαμηλότερες από την πραγματική τους άξια. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον αυτή την στιγμή να προσδιορίσει κάποιος - με σχετική έστω ακρίβεια – την πορεία των μεγεθών των επιχειρήσεων που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία σήμερα».

Ο συντάκτης στο κείμενο της στήλης του στηρίζει τις απόψεις του και τις αναλύει. Στην τελευταία παράγραφο είναι όλη η ουσία. «Σ’ αυτό το πλαίσιο, η τεχνική ανάλυση της πορείας του χρηματιστηρίου της Αθηνάς δεν είναι εύκολη, γιατί τα δεδομένα είναι ανεπαρκή. Είδαμε τον Γενικό Δείκτη να κινείται χαμηλότερα από τον κινητό μέσο όρο των 30 ημερών, αλλά είδαμε ταυτόχρονα ότι η πραγματική αγορά δεν ακολούθησε αυτή την κίνηση, αφού ο ημερήσιος τζίρος δεν ξεπέρασε τα 50 εκατ. Ευρώ. Όσοι παρατηρούν την τεχνική πορεία του γενικού δείκτη θεωρούν ότι οι 1.200 μονάδες είναι ασφαλές εφαλτήριο και πιστεύουν πως η τεχνική στήριξη βρίσκεται στις 1.180 μονάδες, περιοχή από την οποία ξεκίνησε η πρόσφατη ανοδική αντίδραση…».

Άποψη μου:

Οι αναγνώστες των παραπάνω αποσπασμάτων είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν καθόλου Τεχνική Ανάλυση και είναι έρμαια κακόβουλων συντακτικών κειμένων. Οι εκφράσεις, που ακολουθούν όπως, «δεν είναι εύκολη, γιατί τα δεδομένα είναι ανεπαρκή», «η πραγματική αγορά δεν ακολούθησε αυτή την κίνηση, αφού ο ημερήσιος τζίρος δεν ξεπέρασε τα 50 εκατ. Ευρώ», «..παρατηρούν την τεχνική … θεωρούν ότι οι … μονάδες είναι ασφαλές εφαλτήριο … πιστεύουν πως η τεχνική στήριξη βρίσκεται στις …. μονάδες, περιοχή από την οποία ξεκίνησε η πρόσφατη ανοδική αντίδραση…», υποδηλώνουν ότι ο συντάκτης εχει δώσει σημαντικές υποτροφίες στην πειθώ του κοινού και στο να αναπτύξει ο αναγνώστης μια ιδεατή εικόνα, ότι δήθεν κατέχει (ο αναγνώστης) τα απόρρητα χρηματιστηριακά μυστικά που θα τον κάνουν πλούσιο εν μια νυκτί.

Τα χρηματιστηριακά δεδομένα, είναι επιστημονικά δεδομένα, και όλοι βγάζουν τα ίδια συμπεράσματα, το θέμα είναι τι θέλουμε να μάθει ο αδαής … ειδήμων.

Άλλωστε και εμείς με τα ίδια επιστημονικά δεδομένα είπαμε δέκα μήνες νωρίτερα ότι «η επόμενη σημαντική στήριξη είναι πέριξ των 1.000 μονάδων». Αλήθεια, ο έγκυρος οικονομικός δημοσιογράφος τι «έγκυρα επιστημονικά» δεδομένα διαβάζει;

Η πραγματική αγορά έψαξε να βρει χρήματα και αφού δεν τα βρήκε έψαξε για χαμηλότερα. Όπως έκανε όλη την εβδομάδα όπου είχε μικρότερους τζίρους, ενώ την Παρασκευή είχε μεγαλύτερους στα 50 εκατ. Ευρώ. Κατά παλιότερη προσφιλή έκφραση του συντάκτη και έγκυρου οικονομικού δημοσιογράφου, οι αγοραστές θα νικούσαν τους πωλητές αν πίστευαν ότι τώρα είναι η ευκαιρία που αναμένεται εδώ και καιρό και ότι η αγορά θα ανέβει από τις μονάδες που υποστηρίζει ο «έγκυρος δημοσιογράφος». Αντίθετα, από τις 29/7 η πτωτική πορεία υπήρξε ξεκάθαρη, αφού ήταν και περισσότερα τα χρήματα που «έπεσαν στην αγορά», ξεκάθαρο σημάδι πανικού και πτώσης. Τέλος οι εκφράσεις επιχειρηματολογίας όπως: «θεωρούν … ασφαλές εφαλτήριο … πιστεύουν πως βρίσκεται στις …. περιοχή από την οποία ξεκίνησε η πρόσφατη ανοδική αντίδραση», μας παρασέρνουν σε καλοστημένες παγίδες και μοιραία λάθη!

Κλείνοντας χρειάζεται να πω ότι οι προβλέψεις που διαβάζετε είναι γραμμένες πολλούς μήνες πριν. Ο λόγος είναι ότι και εγώ, ενδέχεται να παρασυρθώ, από τέτοιες προσπάθειες κατεύθυνσης, απόλυτης και σκληρής χειραγώγησης όπως τα παραπάνω παραδείγματα.

Στις 29/7 ο ΓΔ ηταν στις 1204 μονάδες, τιμές κλεισίματος, στις 12/8 όπου και πληκτρολογείται το παρόν, πριν βγει ο εβδομαδιαίος τύπος και πανηγυρίζει (πιθανόν, όπως έχω πει στο αμέσως προηγούμενο δελτίο), ότι ξεπεράσαμε την κρίση και ότι επέρχεται σταθερότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Να θυμίσω ότι το σημερινό κλείσιμο είναι στις 991 μονάδες, χοντρικά 200 μονάδες πιο κάτω σε διάστημα δέκα συνεδριάσεων, όπου δεν υπολογίζουμε ότι στις 7/8 ήμασταν στις 950 μονάδες.

Οι 950 μονάδες είναι 50 μονάδες πάνω από το κατώτατο όριο των «πέριξ των 1.000 μονάδων» όπου θα έχουμε την επόμενη σημαντική στήριξη, όπως είπα δέκα μήνες πριν, στο Νοέμβριο του 2010.

Στις 16/8, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου θα έχουμε μια συνάντηση του Γάλλου προέδρου με την Γερμανίδα πρωθυπουργό, ενώ ο George Soros σύμφωνα με την Handelsblatt, γερμανική εφημερίδα, σχολιάστηκε ως εξής:

«Soros: Μόνο η Γερμανία μπορεί να σώσει την Ευρώπη. Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων για να προστατέψει το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο του στη Handelsblatt ο George Soros. «Μόνο η Γερμανία μπορεί να αναστρέψει τη δυναμική μιας ευρωπαϊκής φθοράς. Η Γερμανία και οι άλλες χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ πρέπει να εγκρίνουν κάποιου είδους καθεστώς ευρωομολόγου. Αλλιώς, το ευρώ θα καταρρεύσει», αναφέρει ο Soros στη γερμανική εφημερίδα. Η αντίδραση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel στην κρίση κρατικού χρέους ήταν πολύ αργή, σύμφωνα με το Soros. «Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι μια επέκταση του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης. Αλλά μέχρι να φθάσουμε εκεί, μπορεί το ΑΑΑ της Γαλλίας να κινδυνεύει», τονίζει».

Εδώ χρειάζεται να τονίσω ότι υπάρχουν «φήμες» πως ο εν λόγω παγκόσμιος οικονομικός παράγοντας, δυο τρεις βδομάδες πριν την υποβάθμιση των ΗΠΑ από ΑΑΑ σε ΑΑ+, βρέθηκε να είναι "ρευστοποιημένος" με 75% σε ρευστό.

Στην παραπάνω εικόνα είναι εμφανής και ξεκάθαρη όλη η δραματική πορεία του Ελληνικού χρηματιστηρίου. Πορεία που, μέχρι στιγμής, μάς έχει επιβεβαιώσει. Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε την πορεία για το υπόλοιπο του μήνα μπορείτε να ανατρέξετε στο δελτίο μας της 1/8. Σε περίπτωση που βγω λάθος και η πορεία είναι ανοδική, η Τεχνική Ανάλυση, με σημερινά δεδομένα, δείχνει ότι, αν πραγματοποιηθεί η ανοδική πορεία, θα βρει αντίσταση στην περιοχή των 1.050-1.100 μονάδες. Η συνέχεια θα δείξει αν θα υπερισχύσουν οι αστρολογικές τάσεις και επιρροές και ο υποφαινόμενος είναι ακόμα μια φορά σωστός.

Υ.Γ.1 Μεσα σε όλα, από την ιστοσελίδα SpaceWeather βγαίνει και η είδηση του Εορταστικού τριήμερου όπου είναι η παρακάτω και σας καλώ να την απολαύσετε και να την διαβάσετε σε πλήρη ευθυμία.

Μήπως φταίνε τα φεγγάρια (έχει και πανσέληνο αύριο...); Ο μύθος του «ξεκούραστου και χωρίς ειδήσεις Αυγούστου» καταρρίπτεται. Και για αυτό φταίνε οι ηλιακές καταιγίδες!

Ο Αύγουστος θεωρείται (λανθασμένα) «νεκρή» εποχή από ειδήσεις. Ο φετινός όμως είναι διαφορετικός. Διεθνής οικονομική κρίση, σκαμπανεβάσματα στις διεθνείς αγορές, επεισόδια στο Λονδίνο με πέντε νεκρούς...

Πάει ο καιρός που οι εφημερίδες γέμιζαν τις σελίδες τους με ανάλαφρες ειδήσεις γιατί δεν είχαν άλλες σοβαρές ειδήσεις. Θα μπορούσε όμως άραγε η "τρέλα" του φετινού καλοκαιριού να οφείλεται στο... άστρο που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος;

Δεν υπάρχουν και πολλές αποδείξεις ότι μικρά πράσινα ανθρωπάκια ανακατεύονται στις γήινες υποθέσεις, όμως ο Ήλιος εκτοξεύει στο διάστημα φορτισμένα σωματίδια, ένα φαινόμενο που από τους επιστήμονες αποκαλείται εκτίναξη στεμματικού υλικού (CME).

Τρεις μεγάλες τέτοιες εκτινάξεις υποχρέωσαν τους Αμερικανούς επιστήμονες να προειδοποιήσουν ότι οι ηλιακές καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ το βόρειο σέλας, που προκαλείται από διαταραχές στη γήινη ατμόσφαιρα, έχει γίνει ορατό σε περιοχές όπως η Αγγλία και το Κολοράντο, σύμφωνα με τη NASA.

"Το μαγνητικό πεδίο της Γης ακόμη δονείται από τη CME της 5ης Αυγούστου που προκάλεσε μια από τις ισχυρότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες εδώ και πολλά χρόνια" ανέφερε η ιστοσελίδα SpaceWeather.

Ορισμένοι πανεπιστημιακοί ισχυρίζονται ότι τέτοιες γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορεί να επηρεάσουν τους ανθρώπους, να μεταβάλουν τη διάθεσή τους και να τους οδηγήσουν σε "αρνητική" συμπεριφορά αλλάζοντας τη βιοχημεία τους. Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια γεωμαγνητικών καταιγίδων αυξάνονται οι αυτοκτονίες και η εισαγωγή στα νοσοκομεία λόγω κατάθλιψης.

Μάλιστα, μια μελέτη που έκανε το 2003 η Κεντρική Τράπεζα της Ατλάντας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τέτοιες "διαστημικές" καταιγίδες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το... Χρηματιστήριο επειδή οι χρηματιστές είναι πιθανότερο να κάνουν "απαισιόδοξες" επιλογές. "Τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα γεωμαγνητικής δραστηριότητας έχουν αρνητική, στατιστικά και οικονομικά σημαντική, επίπτωση στις αποδόσεις των μετοχών την αμέσως επόμενη εβδομάδα", ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

Θα μπορούσαν φυσικά τα σκαμπανεβάσματα των Χρηματιστηρίων αυτήν την εβδομάδα να είναι μια απλή σύμπτωση. Για σήμερα το "δελτίο διαστημικού καιρού" προβλέπει ηρεμία αλλά οι αναλυτές δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν: ο τρέχων ενδεκαετής ηλιακός κύκλος αναμένεται να κορυφωθεί το 2013 και ενδέχεται τους επόμενους μήνες να πλήξουν τη Γη και άλλες γεωμαγνητικές καταιγίδες.

Υ.Γ.2 Κλείνοντας, να σας ξαναπώ ότι εδώ στο www.astrology.gr αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά το ελληνικό χρηματιστήριο και δεν επηρεαζόμαστε από τα εξωτερικά και πολιτικά γεγονότα. Αντίθετα, σύμφωνα με την τελευταία είδηση, της οποίας πηγή είναι η ιστοσελίδα SpaceWeather, θα έλεγα ότι εμείς επηρεάζουμε τα γεγονότα.

Oι αστρολογικές προβλέψεις για την ημερήσια Intraday κίνηση (+- 3 λεπτά)

Ανοδικό 'Aνοιγμα 10:30

Καθοδική Στροφή 10:46

Ανοδική Στροφή 11:22

Καθοδική Στροφή 11:55

Ανοδική Στροφή 12:03

Καθοδική Στροφή 12:17

Ανοδική Στροφή 12:31

Καθοδική Στροφή 12:37

Ανοδική Στροφή 12:51

Καθοδική Στροφή 13:13

Ανοδική Στροφή 13:22

Καθοδική Στροφή 13:31

Ανοδική Στροφή 13:35

Καθοδική Στροφή 13:50

Ανοδική Στροφή 14:14

Καθοδική Στροφή 15:15

Ανοδική Στροφή 15:22

Καθοδική Στροφή 15:28

Ανοδική Στροφή 16:21

Καθοδική Στροφή 16:23

Ανοδική Στροφή 16:37

Καθοδική Στροφή 16:40



Οι αστρολογικές προβλέψεις για τις ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις στις 9/8

Με κόκκινο τα λάθη μας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved