«Τα ζώδια άλλαξαν», μια επαναλαμβανόμενη φάρσα

Άντε πάλι τα ίδια... Τα ζώδια έχουν αλλάξει και δεν είναι δώδεκα αλλά δεκατρία.

«Τα ζώδια άλλαξαν», μια επαναλαμβανόμενη φάρσα

Όμως αυτή η τρομερή «αποκάλυψη» που υποτίθεται πως «μαστιγώνει» ανελέητα τους θιασώτες της Αστρολογίας και αποδεικνύει την σαθρή της βάση δεν είναι παρά μια «λαϊκίστικη» συνταγή, που προέρχεται από την άγνοια, την παραπληροφόρηση αλλά και την έλλειψη σεβασμού κάποιων επιστημόνων για την ίδια την Αστρολογία, που δεκαετίες τώρα δέχεται τα «πυρά» τους χωρίς να κάμπτεται.

Αντίθετα οι επιστημονικές ανακαλύψεις στο πεδίο της κβαντομηχανικής συνηγορούν ολοένα και περισσότερο στην αλήθεια της και για να μην σας μπερδέψω με δύσκολες έννοιες ή ορολογίες αρκεί να σας επισημάνω μόνον τούτο: Σήμερα οι φυσικοί γνωρίζουν ότι δύο «σωματίδια» που «γεννιούνται» ταυτόχρονα διατηρούν δεσμούς αλληλεπίδρασης εσαεί κι ας απέχουν μεταξύ τους έτη φωτός.
Μόλις δηλαδή η μια πλευρά υποστεί κάποια μεταβολή, η άλλη προσαρμόζεται.
Ή αλλιώς εκ... μεταφοράς, μόλις ένα ουράνιο σώμα «στείλει» το μήνυμά του, ένα έμβιο ον ανταποκρίνεται σε αυτό.

Το επιχείρημα λοιπόν της «αδύναμης» βαρυτικής έλξης των πλανητών που συγκριτικά είναι λίγη μπροστά σε εκείνην που ασκεί ο γιατρός σε ένα νεογέννητο, ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Η Αστρολογία διέπεται από τους νόμους της φυσικής κι εμείς το γνωρίζουμε καλά. Οι επιστήμονες φαίνεται πως όχι.

Για να ξαναγυρίσω όμως στο επίκαιρο «σκάνδαλο», που έδωσε λαβή για ποικίλα σχόλια στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, αφορμή αποτέλεσε μια δημοσίευση στο site της NASA, που μάλιστα απευθυνόταν σε παιδιά, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Astrology is not Astronomy».

Όχι πια θα συμπληρώσω, αφού η ίδια η επιστημονική σκέψη έβγαλε την γλώσσα στην «μάνα» που την γέννησε.

Και επί της ουσίας, η κρίσιμη λεπτομέρεια που μετατρέπει όλον αυτόν τον «θόρυβο» που ξέσπασε σε μια φάρσα είναι ότι εδώ και 2000 χρόνια στην Δυτική Αστρολογία τα ζώδια δεν ταυτίζονται με τους αστερισμούς.

Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με δύο συστήματα αναφοράς:

Τον τροπικό ζωδιακό που ορίζεται από την κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο κι έχει για σταθερές του τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, Εδώ η διάκριση σε δώδεκα τομείς είναι σταθερή και αναλλοίωτη στο πέρασμα των αιώνων.
Αυτός ο ζωδιακός χρησιμοποιείται στην Δύση, οπότε τα περί «αλλαγής των ζωδίων» ακυρώνονται αυτομάτως.

Τον αστρικό ζωδιακό, που συσχετίζεται με τους αστερισμούς και όντως υπόκειται σε μεταβολές στο πέρασμα του χρόνου. Σε αυτόν πρακτικά αναφέρεται η NASA και οι επιστήμονες που ευκαιρίας δοθείσης «σιγοντάρουν» την πολεμική κατά της Αστρολογίας.

Άλλο πράγμα λοιπόν είναι τα ζώδια κι άλλο οι αστερισμοί, το καταλάβατε;
Υπάρχει βέβαια μια συσχέτιση μεταξύ τους, αφού λειτουργούν πάνω στο ίδιο κοσμικό πρότυπο, παράγοντας ωστόσο διαφορετικά αποτελέσματα.

Ουσιαστικά αυτή η διττότητα είναι μια «φωτογραφία» του δισυπόστατου της ύλης, που η ίδια η επιστημονική κοινότητα αποδέχεται.

Τέλος, για περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και για να αντιληφθείτε το πόσο «νέα» είναι η συγκεκριμένη «αποκάλυψη» σας παραθέτω το άρθρο της 19/1/2011, που τα λέει... όλα!

Υπόθεση Οφιούχος-Στο ίδιο έργο θεατές

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved