Τι λένε τα άστρα για την δεύτερη αξιολόγηση;

Από μια ακόμη «στενωπό» καλείται να περάσει η Ελλάδα, με την ελπίδα φυσικά να είναι και η τελευταία.

Τι λένε τα άστρα για την δεύτερη αξιολόγηση;

Κατ’ αρχήν και όσον αφορά την υποδόση των 2,8 δις ευρώ, ο «καλός» μήνας είναι ο Οκτώβριος και το χρονικό όριο που έθεσαν οι «θεσμοί» για την εκταμίευση της (μέχρι τις 25/10) είναι εναρμονισμένη με το αστρολογικό πλαίσιο. Ανάλογο μήνυμα «εξέπεμψε» και ο κ Σταθάκης, εκτιμώντας ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν κλείσει όλα τα υπόλοιπα της πρώτης αξιολόγησης.

Στην συνέχεια ωστόσο και περνώντας στα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, φαίνεται να προκύπτει μια σημαντική εμπλοκή και η κυβερνητική αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, μάλλον δεν θα επιβεβαιωθεί.

Ίσως μάλιστα να ζητηθούν από τους δανειστές και «διορθωτικές» κινήσεις, κάποια νέα μέτρα δηλαδή που δεν συμπεριλαμβάνονται στην αρχική συμφωνία. Αστρολογικά, αυτό επισημαίνεται από μία σύνοδο του Ερμή με τον Κρόνο στον «προοδευτικό» (secondary) ωροσκόπιο της Ελλάδος, η οποία «κλειδώνει» κοντά στην ερχόμενη Πρωτοχρονιά.
Εδώ βέβαια να σας θυμίσω ότι η ιστορία του τρίτου μνημονίου μας προέκυψε από μια ανάλογη σύνοδο του «προοδευμένου» Ήλιου με τον Κρόνο, η οποία ωστόσο από την φύση της είναι πολύ πιο «βαριά» κι έχει μεγαλύτερο χρονικό εύρος στην επιρροή της. Με αυτήν βέβαια «ξεμπερδέψαμε» μέχρι τουλάχιστον το 2022 που θα την ξαναβρούμε μπροστά μας σε διαφορετική μορφή.

Αλλά, με δεδομένη την δυστοκία στα οικονομικά της χώρας μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017 και η παραμικρή εμπλοκή μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας γι’ αυτό αναζητείται... επειγόντως ένας «από μηχανής θεός» για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το Brexit, που ο φόβος του συνέβαλε αποφασιστικά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο «μπαμπούλας» μπορεί να είναι μια χρηματοπιστωτική κρίση που είναι ήδη «γραμμένη» στην Ηλιακή έκλειψη του Σεπτεμβρίου και στην περίπτωση που τα σημάδια της κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι δανειστές θα «ξεχάσουν» πολλές από τις αντιρρήσεις τους και θα μας... δανείσουν ξανά!

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί και η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (η επιρροή της απλώνεται από τις 29/12/2016 μέχρι τις 27/1/2017), αφού γίνεται σχεδόν πάνω στον γενέθλιο Δία της Ελλάδος στον 8ο οίκο. Λεφτά λοιπόν θα βρεθούν, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες επιπλέον παραχωρήσεις.

Ακόμη, επειδή –ευτυχώς- ο προοδευτικός Ερμής «τρέχει» γρήγορα, αυτό το τελευταίο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να μας απασχολήσει πέραν του προσεχούς Μαρτίου, με συνέπεια να μην ενεργοποιηθεί και ο πολυσυζητημένος «κόφτης».

Εξ άλλου, όπως έχω ξαναγράψει, το 2017 είναι για την Ελλάδα μια «αναπτυξιακή» χρονιά, κάτι που θα καταστεί ακόμη πιο σαφές με το πέρας του συγκεκριμένου έτους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved