Το «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης: Τελικά υπάρχουν ελπίδες για συμφωνία;

Το «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης: Ελπίδες για συμφωνία

Το «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης: Τελικά υπάρχουν ελπίδες για συμφωνία;

Παρά τις διαδοχικές εμπλοκές στην διαπραγμάτευση και το προσωρινό αδιέξοδο, φαίνεται ότι τελικά η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της, όχι βέβαια σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των... θνητών αλλά κατά πως ορίζουν οι ουρανοί. Και εξηγούμαι.

Κλείσιμο της αξιολόγησης σημαίνει... λεφτά για την Ελλάδα. Δανεικά μεν αλλά λεφτά.
Στον απλό αστρολογικό νου, τα λεφτά –και σωστά- είναι συνυφασμένα με τον Ταύρο ή τον Σκορπιό, και όσον αφορά στους πλανήτες με τον Δία και τον Πλούτωνα.
Υπάρχει μήπως κάποιο κλεισμένο ραντεβού μεταξύ τους στο εγγύς μέλλον;

Υπάρχει, αλλά ας δούμε σε τι φάση βρισκόμαστε τώρα.

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου, που έγινε στο ζώδιο του Κριού και η επιρροή της «απλώνεται» μέχρι τις 5 Μαΐου είναι (με τα συμβατικά αστρολογικά κριτήρια) η τελευταία που «φιλοξενεί» στους κόλπους της το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα. Κι αυτό έχει την σημασία του, αφού από την πείρα των τελευταίων ετών γνωρίζουμε ότι σχεδόν κάθε φορά που συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, να έχουμε δηλαδή μια Νέα Σελήνη σε παρορμητικό ζώδιο (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως), με την συμμετοχή του Ουρανού και του Πλούτωνα, δεν προέκυπταν παρά μόνον μνημόνια, μεσοπρόθεσμα... μακροπρόθεσμα και φυσικά όλα αυτά τα ατελείωτα μέτρα που μας έχουν εξουθενώσει ως κοινωνία.
Σε καμία περίπτωση δεν μας προέκυψε «ανάπτυξη», αντίθετα δημιουργήθηκε μια αλυσίδα εκβιασμών που έφερναν νέα μέτρα, για να ακολουθήσει ένας νέος εκβιασμός κοκ
Από αυτήν την άποψη λοιπόν είναι μάλλον ευτύχημα το ότι «φάγαμε τον γάιδαρο» και μας έμεινε η «ουρά»!
Που θα πάει, θα την καταπιούμε κι αυτήν...

Και κοιτώντας πια την ουσία της... πολυθρύλητης αξιολόγησης, την απελευθέρωση πόρων για την Ελλάδα, που μάλιστα θα μπορούσαν να εμπεριέχουν και τον σπόρο της «ανάπτυξης» η Νέα Σελήνη που ακολουθεί και γίνεται στις 6 Μαΐου, στο ζώδιο του Ταύρου, φέρει όλα τα χαρακτηριστικά μιας «πορείας προς τα εμπρός».

Το μεγάλο τρίγωνο ανάμεσα στα Φώτα, τον Δία και τον Πλούτωνα, που την συνοδεύει, εγγυάται γι’ αυτό, έστω κι αν ο βασικός αποδέκτης των παροχών της θα είναι όπως πάντα το «μεγάλο κεφάλαιο».
Έστω κι αν αυτό συνοδευτεί με αναδιανομή πλούτου υπέρ των ολίγων και εκλεκτών πλουσίων, που θα γίνουν ακόμα πιο λίγοι κι ακόμα πιο εκλεκτοί.

Έστω κι αυτό συνοδευτεί με «ξεκαθαρίσματα» στην παγκόσμια οικονομία, αφού μην ξεχνάτε ότι στις 9 Μαΐου πρόκειται να δημοσιευτούν όλα τα στοιχεία από τα Panama papers.

Όσο για τον απλό λαό, στην περίπτωση που επαληθευτεί το «θετικό» σενάριο δεν πρόκειται να περισσέψουν παρά ψίχουλα (και αν) αφού όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές το 2016 δεν είναι μια καλή χρονιά για την Ελληνική οικονομία. Οι βουλές των ουρανών (μετάφραση: η πρόθεση των δανειστών) είναι να μας «πουλήσουν» και θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους γι’ αυτό. Ακόμη λοιπόν κι αν όλα εξελιχθούν ικανοποιητικά για την Ελλάδα σε αυτήν την φάση (ας όψεται το ενδεχόμενο του Brexit), μέχρι να βγει η χρονιά όλο και κάτι νέο θα σκαρφιστούν οι «εγκέφαλοι» του ΔΝΤ, του Σόιμπλε κι όσων υπάρχουν από πίσω τους.

Εκείνο που ίσως να μας γλίτωνε από όλα τα «κοράκια» θα ήταν μια γενικευμένη οικονομική κρίση, ώστε να μείνουν προσηλωμένα στα του οίκου τους και να μας αφήσουν στην ησυχία μας. Και κάτι τέτοιο είναι πραγματικά στο «πρόγραμμα». Ήδη αρκετοί οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει για μια επερχόμενη κρίση που μπροστά της εκείνη του 2008 θα μοιάζει με «ανέκδοτο» και σε αυτό συμφωνούν και οι «μεγάλοι» της δικής μας παρέας, της αστρολογικής, δηλαδή ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Πλούτωνας αλλά και ο Δίας που ειδικεύεται στην κερδοσκοπία.
Σας τα έχω πει και σας τα έχω γράψει κι εγώ.

Θα μου πείτε, και μια τέτοια κρίση δεν θα επηρεάσει την Ελληνική οικονομία; Φυσικά και θα την επηρεάσει, κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που δεν αισιοδοξώ για την πορεία της μέσα στο τρέχον έτος. Άλλο πράγμα όμως να σε δείχνουν όλοι με το δάκτυλο για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες, τις τράπεζες τους κι ότι άλλο «βρώμικο» έχουν κι άλλο να βασανίζονται μαζί σου στο... πυρ το εξώτερον!

Και να δείτε τελικά που όλοι αυτοί όταν έρθει η δύσκολη ώρα θα θυμηθούν την «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Κλείνοντας οφείλω ίσως μια ακόμη εξήγηση για αυτό που διαβάσατε παραπάνω: «Αν επαληθευτεί το θετικό σενάριο...». Γιατί υπάρχει και το αρνητικό, που θα είχε... ήδη επαληθευτεί αν δεν υπήρχε το δημοψήφισμα στην Μ Βρετανία.
Poul Tomsen speaking...

Δείτε επίσης:

Τι είδε ο μάγος: Η νέα πραγματικότητα στα εσωτερικά των κομμάτων και η «Πλεύση Ελευθερίας»

Τι είδε ο μάγος: Τι σημαίνει Ανάδρομος Άρης και ποιες (πολεμικές) καταστάσεις αναζωπυρώνει;

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved