Τουρκικές προκλήσεις και στο βάθος… Κυπριακό

Τι λένε τα άστρα για τις Τουρκικές προκλήσεις και τις πιθανότητες ενός θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα

Τουρκικές προκλήσεις και στο βάθος… Κυπριακό

Ανησυχία προκαλούν οι επανειλημμένες παραβιάσεις στο Αιγαίο και σε πολλούς είναι διάχυτη η αίσθηση ότι η Τουρκία «ψάχνεται» για θερμό επεισόδιο και ενδεχομένως μια πολεμική σύρραξη, που θα μπορούσε να της λύσει αρκετά από τα εσωτερικά της προβλήματα.

Αστρολογικά βέβαια όλες αυτές οι προκλήσεις έχουν να κάνουν πρωτίστως με την σύνοδο του διελαύνοντα Κρόνου με τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος στον Τοξότη και τον 7ο οίκο των «φανερών εχθρών», ποτέ όμως μια διέλευση από μόνη της -χωρίς δηλαδή κάποια «ενίσχυση» από τις ενδείξεις στους προοδευτικούς χάρτες- δεν είναι ικανή να προκαλέσει κάποιο μεγάλο «μπαμ».

Ωστόσο, μέχρι τις αρχές του 2017, μπορεί να υπάρξει ένα «θερμό» επεισόδιο, αφού στον ετήσιο χάρτη της Ελλάδος, υπάρχει η ίδια σχέση Κρόνου-Άρη, κάτι που της δίνει «αέρα» μέχρι τα επόμενα γενέθλια της χώρας (3/2).

Στο εγγύς μέλλον, οι πιθανότητες μιας τέτοιας ανάφλεξης είναι αυξημένες στα μέσα Ιουνίου και στα μέσα Ιουλίου, όταν δηλαδή ο διελαύνων Άρης θα βρεθεί απέναντι από τον γενέθλιο Ωροσκόπο της Ελλάδος στον Ταύρο. Αυξημένη πιθανότητα όμως δεν σημαίνει και... βεβαιότητα!

Εξ άλλου, αυτό που «καίει» την Τουρκία περισσότερο είναι το Κυπριακό και η ΑΟΖ του Καστελόριζου κι αν δεν βάλουμε αυτές τις παραμέτρους στις αναλύσεις, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη.

Ήδη για την Κύπρο συζητείται το ενδεχόμενο μιας «λύσης» και χρησιμοποιώ εισαγωγικά γιατί σε ορίζοντα διετίας φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη στο θέμα, με την Κυπριακή Δημοκρατία όμως να βρίσκεται «στα σκοινιά», αφού τον πρώτο λόγο στις αστρολογικές ενδείξεις θα τον έχει ο Κρόνος.
Ειδικά, το 2017, η αντίθεση του «προχωρημένου» Κρόνου (στο Ηλιακό τόξο) με την γενέθλια Αφροδίτη της Κύπρου στον 4ο οίκο, προοιωνίζεται ένας νέος γύρος «σκληρών στιγμών» για τον Κυπριακό λαό.

Και η ανησυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν δει κανείς την αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό που υπάρχει στον χάρτη του Προέδρου της, του κ. Αναστασιάδη, αυτήν την περίοδο.
Ίσως βέβαια να έχει να κάνει με την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του (υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς τον περασμένο Δεκέμβριο) και μια ενδεχόμενη υποτροπή, αν όμως η λειτουργήσει στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του ως αρχηγού κράτους, δεν φέρνει καλά μαντάτα, αφού περιγράφει κινδύνους «υψηλού βαθμού» και μάλιστα ξαφνικούς κι απρόβλεπτους.

Επιπλέον, η αντίθεση της Δήμητρας με τον Πλούτωνα (επίσης στο προοδευτικό του) υπονοεί ότι μπορεί να πέσει θύμα ενός εκβιασμού από αυτούς που... συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι ισχυροί της γης.

Σε σχέση με την επιθετικότητα της Τουρκίας, η εκτίμησή μου είναι πως θα ενταθεί από την στιγμή που οι γείτονες μας θα χάσουν εδάφη κι εννοώ αυτά που θα αποδοθούν στους Κούρδους, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2017.
Αν μάλιστα όπως διαφαίνεται αστρολογικά, ο Ερντογάν χάσει την θέση του, δεν αποκλείεται να πάρουν... σειρά οι στρατιωτικοί, εφαρμόζοντας τον «νόμο», όπως εκείνοι πιστεύουν.

Έχω υποστηρίξει σε όλους τους τόνους, πως σε αυτήν την φάση η Τουρκία «δεν είναι στα καλά της» κι η αλήθεια είναι πως με την πολιτική της έχει καταφέρει να απολέσει όλες σχεδόν τις συμμαχίες της. Αν όμως βρεθεί στην θέση ενός «πληγωμένου θηρίου», πολλά μπορεί να συμβούν.

Κι επειδή το ένα φέρνει το άλλο, μέσα στην «αναμπουμπούλα» δεν αποκλείεται του χρόνου να τεθεί από τους γείτονες και θέμα Καστελόριζου, με έναν όχι και τόσο «ευγενικό» τρόπο.

Εννοείται πως το «μπέρδεμα» που θα ακολουθήσει σε μια τέτοια περίπτωση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή, το βέβαιο όμως είναι ότι τελικά δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας, αφού θα λάβει την κατάλληλη απάντηση κι από τα... τέσσερα σημεία του ορίζοντα!

Δείτε επίσης:

Τι είδε ο μάγος: Τι σημαίνει Ανάδρομος Άρης και ποιες (πολεμικές) καταστάσεις αναζωπυρώνει;

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved