«Στον αέρα» η αξιολόγηση: Θα ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης;

Θα απελευθερωθούν τα κεφάλαια που θα έπρεπε ή μόνον εκείνα που θα πάνε στην πληρωμή των δόσεων;

«Στον αέρα» η αξιολόγηση: Θα ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης;

Τελικά το έσκασε το «παραμύθι» το ΔΝΤ! Τέταρτο μνημόνιο θέλει για να «διορθώσει» τις... καλοσύνες του τρίτου.
Όμως το 2016 δεν είναι 2015 και το εννοώ αστρολογικά. Τελείως διαφορετικές είναι οι συνθήκες στους ουρανούς και δεν προβλέπονται ανάλογες εξελίξεις.

Πέρυσι, ως κράτος είχαμε αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στο προοδευτικό, κάτι που έκανε αφόρητες τις πιέσεις, ενώ η πορεία ρήξης -που τελικά έγινε ένας επώδυνος συμβιβασμός- διαφαινόταν από την Νέα Σελήνη του Ιουνίου με τον Άρη και τον αστρικό Ουρανό να την «βάφουν» με τα χρώματα του πολέμου.

Αντίθετα, φέτος τον Ιούνιο έχουμε το Βρετανικό δημοψήφισμα, που μέχρι να γίνει, όπως μας είπε και ο κ Τόμσεν, κάνει απρόθυμους τους Ευρωπαίους για συζητήσεις και πιέσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω κραδασμούς στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ήδη ο κ Σουλτς μίλησε για την απειλούμενη κατάρρευση της Ε.Ε ενώ ο χερ Σόιμπλε εκτίμησε ότι θα υπάρξει ένας «φιλικός διακανονισμός» μεταξύ Ελλάδος και Θεσμών.

Φοβούνται κι αυτό είναι καλό για μας κι ίσως δικαιολογεί και μια πιο επιθετική πολιτική κόντρα στους εκατέρωθεν εκβιασμούς της κ Λαγκάρντ.
Όχι πως σε αυτήν την φάση «θα τα σπάσουν» οι Θεσμοί μεταξύ τους. Εκτός από τον κίνδυνο του BREXIT έχουν εξ άλλου άλλες καλοκαιρινές προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα τους Ολυμπιακούς αγώνες και το Euro της Γαλλίας, που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν με την ησυχία τους (δεν κοροϊδεύω...)

Εκείνο πάντως που μπορεί να καταφέρει με τα «τερτίπια» του το ΔΝΤ, είναι να γίνει «κουτσή» η αξιολόγηση και να μην απελευθερωθούν τα κεφάλαια που θα έπρεπε, παρά μόνον εκείνα που θα πάνε στην πληρωμή των δόσεων.

«Θα μας πουλήσουν» έχω εκτιμήσει σε όλους τους τόνους από τον περασμένο Δεκέμβριο και μένει να δούμε ποιοι από τους Ευρωπαίους «αλληλέγγυους» θα προσχωρήσουν στις απόψεις και τις μεθοδεύσεις του ΔΝΤ. Ήδη η ΕΚΤ φαίνεται να «διολισθαίνει» προς Ουάσιγκτον μεριά και μένει να δούμε το σε ποιο βαθμό θα επιβεβαιωθεί η εκτίμησή μου για έναν ουσιαστικό διχασμό σε δύο στρατόπεδα.

Κι όλα αυτά βέβαια μπορεί να γίνουν αφορμή κι αιτία για... εκείνες τις εκλογές ή το δημοψήφισμα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, που έχω επισημάνει εδώ και μήνες ως ενδεχόμενο.

Ωστόσο, πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις, που θα τις συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα τους, το βασικό ερώτημα τούτη τη στιγμή είναι το πότε θα ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης από τους «εταίρους».

Η Νέα Σελήνη της 6ης Μαΐου είναι αρκετά «αβανταδόρικη» σε μια τέτοια κατεύθυνση (υπάρχει μεγάλο τρίγωνο των Φώτων στον Ταύρο με τον Δία και τον Πλούτωνα), κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου μπορεί να απελευθερωθούν κάποια κεφάλαια κι εδώ που τα λέμε έτσι θα έπρεπε να γίνει, ώστε να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Οι επόμενες που κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση είναι η Νέα Σελήνη της 1ης Οκτωβρίου, η οποία μάλιστα έχει κι ένα «άρωμα» μιας πολιτικής συμφωνίας, τύπου «win-win» κι εκείνη της 29ης Δεκεμβρίου του 2016.

Ευελπιστώ ότι το φθινόπωρο το ΔΝΤ μπορεί να εξέλθει του Ελληνικού προγράμματος «μετά πολλών επαίνων», ωστόσο και οι τρεις Νέες Σελήνες «δεσμεύονται» κατά κάποιο τρόπο από το μάλλον αρνητικό πλαίσιο της χρονιάς για τα οικονομικά της Ελλάδος κι έτσι παρά την πρόοδο που θα σημειωθεί και τα -ολίγα- κεφάλαια που θα εισρεύσουν, για να δούμε πραγματικά «άσπρη μέρα» θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη του 2017.

Δείτε επίσης:

Τι είδε ο μάγος: Το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η «λαβωμένη» Γερμανία

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved