Το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τι δείχνουν τα άστρα

Ήρθε η στιγμή να βιώσουμε ένα νέο «απαρτχάιντ»

Το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τι δείχνουν τα άστρα

Οι πρόσφατες τοπικές εκλογές στην Γερμανία με ουσιαστικό νικητή το εθνικιστικό AFD πιστοποίησαν αυτό που έχει αρχίσει να διαφαίνεται εδώ και μήνες από την ξενοφοβική πολιτική πολλών κυβερνήσεων - κρατών της κεντρικής Ευρώπης. Ότι τελικά τα θεμέλια της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι σαθρά και ήρθε η στιγμή να βιώσουμε ένα νέο «απαρτχάιντ»: Δύο στρατόπεδα, δύο πολιτικές, δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ή μήπως το απαρτχάιντ ήταν πάντα εκεί και απλά δεν το βλέπαμε;
Γιατί τα προηγούμενα χρόνια όλες οι διαφορές κρύβονταν επιμελώς από τη δύναμη του χρήματος, τα λογιστικά τρυκ, τις «φούσκες» και τους πόθους για οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια.

Όπως κι αν έχει, ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός δεν μένει πια στην Ευρώπη, τουλάχιστον στα μεγαλοπρεπή παλάτια της. Μπορεί να τον απαντήσει κανείς σποραδικά στις ψυχές εκείνων που τον αγάπησαν και τον αγαπούν ακόμη αλλά αν κάποιος νοιάζεται πραγματικά για να τον αναζητήσει δεν έχει παρά να ψάξει στον τόπο που πραγματικά γεννήθηκε: Στην Ελλάδα.

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ασχολήθηκα για πρώτη φορά με το ωροσκόπιο της τότε ΕΟΚ (1/1/1958, Βρυξέλες) μου έκανε εντύπωση η οικονομική του δυναμική αλλά παράλληλα επισήμανα και την «αχίλλειον πτέρναν» του όλου εγχειρήματος.
Και το «μυστικό» κρύβεται στον «σταυρό» που χαρακτηρίζει αυτόν τον χάρτη.

Η Σελήνη στον Ταύρο και τον 8ο οίκο, όπως και ο Δίας στον 2ο σηματοδοτούν την οικονομική ισχύ, με τον ίδιο τρόπο που ο Ουρανός στον Λέοντα και ο Ποσειδώνας στον Σκορπιό την αποδομούν.

Ο ανατρεπτικός Ουρανός είναι κι αυτός εκ των πρωταγωνιστών στην παρούσα φάση (ο προοδευμένος κάνει τετράγωνο με τον Ήλιο στο Ηλιακό τόξο), υπάρχει όμως και συνέχεια.

Το «προχωρημένο» Μεσουράνημα είναι σε απόσταση αναπνοής από τον Πλούτωνα, προδιαγράφοντας ένα τέλος, που βέβαια θα μπορούσε να είναι και αναγέννηση. Θα μπορούσε;
Το γενέθλιο «μεγάλο τρίγωνο» Ήλιου-Σελήνης-Πλούτωνα αφήνει ελπίδες για μια μεταμόρφωση αλλά το ερώτημα είναι: προς ποια κατεύθυνση;

Το βέβαιο είναι ότι, όπως κι αν τραβήξει τη γραμμή η μοίρα, Βορράς-Νότος ή Ανατολή-Δύση, είτε σε έναν χρόνο, είτε το πολύ σε τρία, η Ευρωπαϊκή ένωση δεν θα υπάρχει πια, όπως την γνωρίσαμε.
Ίσως μάλιστα τα «όργανα» να αρχίσουν από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Όσο για το «μετά», φαίνεται ότι πρόκειται να ζήσουμε και μια εφ’ όλης της ύλης κρίση του Δυτικού Πολιτισμού, όπως εκφράστηκε στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και όχι μόνον. Ενός πολιτισμού που έχει ως κυρίαρχη αξία το χρήμα.
Πρόκειται να ζήσουμε μια νέα «επαναστατική» περίοδο, την «Ευρωπαϊκή άνοιξη», που η αφετηρία της τοποθετείται κάπου κοντά στο 2020, όταν ο Δίας και ο Κρόνος θα συναντηθούν στον Υδροχόο.

Δεν αισιοδοξώ για την κατάληξή της, αφού το πιθανότερο είναι να γίνει «βούτυρο στο ψωμί» των λεγόμενων παγκοσμιοποιητών. Θα αφήσει όμως το στίγμα της στην Ιστορία και μια ουσιαστική πνευματική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Όσο για την «ατμομηχανή» της Ευρώπης, την Γερμανία, είναι φανερό ότι έχει πάρει τον... κακό τον δρόμο.
Το 2008, ο προοδευτικός Άρης αναδρόμησε στον χάρτη της, εγκαινιάζοντας μια μακρά περίοδο, όπου κάποια από τα φαντάσματα του παρελθόντος θα βρουν φιλοξενία στους κόλπους της.
Η εκλογική άνοδος της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» είναι μόνον η αρχή.
Κι όχι πολύ μακριά, σε περίπου δέκα χρόνια θα βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με τους δαίμονές της, αυτούς που ανίχνευσε και ο Καρλ Γιουγκ στα όνειρα των ασθενών του πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να πει «βλέπω το ξανθό κτήνος να ανασαλεύει»!

Δείτε επίσης:

Τι είδε ο μάγος - Προσφυγικό: Ποιες οι αποφάσεις που θα παρθούν από τη Σύνοδο Κορυφής

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved