Τι πρέπει να προσέξετε για να μη βγει άκυρο το ψηφοδέλτιό σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις, είτε αριστερά ή δεξιά της απάντησης.

Τι πρέπει να προσέξετε για να μη βγει άκυρο το ψηφοδέλτιό σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όλοι οι Έλληνες πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου καλούνται, συμμετέχοντας στο δημοψήφισμα, να πάρουν θέση σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.

Τα εκλογικά τμήματα είναι τα ίδια με αυτά των Εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Μπορείτε να μάθετε που ψηφίζετε από την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις», είτε καλώντας στο τηλέφωνο 213 1361500 έως το κλείσιμο της κάλπης. Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου θα έχουν 108.371 18άρηδες, αλλά δεν κατέστη δυνατό να συμμετέχουν και οι Έλληνες ομογενείς, λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η διέλευση από τα διόδια (και της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου) θα είναι δωρεάν το σαββατοκύριακο του δημοψηφίσματος, όπως και την Κυριακή της Αττικής Οδού. Επίσης, εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων τους παρέχουν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και η Aegean Airlines.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7:00 το πρωί και κλείνουν στις 7:00 το βράδυ. Για να ψηφίσετε θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάρίο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς του.

Η διαδικασία προβλέπει την ύπαρξη δύο ψηφοδελτίων. Στο πρώτο αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος που είναι: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»). Παραπλεύρως, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μία εκ των απαντήσεων: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις, είτε αριστερά ή δεξιά της απάντησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση το ψηφοδέλτιο βγαίνει άκυρο.

Το δεύτερο ψηφοδέλτιο είναι το λευκό, ενώ ως τέτοιο θα λογίζεται και το πρώτο ψηφοδέλτιο εάν δεν φέρει σταυρό.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θεωρείται νόμιμο εάν προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.

Διάβασε επίσης

Δες εδώ την ώρα που θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Τι προβλέπουν τα άστρα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Τι λένε τα άστρα για το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα;

Κρίσιμες ώρες: Τι λένε τα άστρα για το μέλλον της Ελλάδας

Τι προβλέπουν τα άστρα για το μέλλον της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά μετά το δημοψήφισμα;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved