Αστρολογική επικαιρότητα 29/3: Εφαρμογή της θερινής ώρας

Σε τι ωφελεί η αλλαγή της ώρας σε θερινή;

Αστρολογική επικαιρότητα 29/3: Εφαρμογή της θερινής ώρας

Ανθρώπινο εφεύρημα για εκμετάλλευση του παρατεταμένου φωτός!

Από σήμερα στις 3 π.μ, ο δείκτης του ρολογιού πήγε μια ώρα μπροστά και έτσι είχαμε 3600 δευτερόλεπτα λιγότερης ανάπαυσης ή διασκέδασης που θα τα ρεφάρουμε μετά την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου που θα ξαναγυρίσει μια ώρα πίσω.
Το θέμα είναι καθαρά πρακτικό και άπτεται της ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας και κατανάλωσης λιγότερου ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρωτεργάτης ή μάλλον πρωταίτιος για αυτήν την κατάσταση ήταν ο Αμερικανός Βενιαμίν Φραγκλίνος που είχε «έμπνευση» να εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος το «μεγάλωμα» της ημέρας .

Η εφαρμογή της ιδέας αυτής έγινε κατά κόρον τον 20ο αιώνα. Στην Ελλάδα είχαμε κάποιες «σποραδικές» εφαρμογές την δεκαετία του '30 και του '40 αντίστοιχα, ενώ από 13/4/1975 μπήκαμε σε «πιστή» εφαρμογή με όλη την Ευρώπη.

Μελέτες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι στη διάρκεια της περιόδου εφαρμογής της Θερινής Ώρας οι θάνατοι των πεζών από τροχοφόρα δυστυχήματα ελαττώνονται κατά τέσσερις φορές, οπότε υπάρχει και ένα ακόμη καλό.

Έτσι, τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, η ημέρα δεν θα έχει διάρκεια 24 ωρών αλλά μόνο 23 ώρες, αν και την ώρα που θα «χάσουμε» θα την προσθέσουμε την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου οπότε η ημέρα εκείνη θα έχει διάρκεια 25 ωρών.

Ο διαχωρισμός της ημέρας σε 24 ώρες οφείλεται στους Βαβυλώνιους γιατί ο αριθμός 24 τους άρεσε πάρα πολύ αφού ήταν ένας «όμορφος» αριθμός που μπορούσε να διαιρεθεί ακριβώς με 7 άλλους αριθμούς: 1,2,3,4,6,8 και 12.

Εμφανώς ήταν ένας «μαγικός» αριθμός που συνέπιπτε με το συνολικό αριθμό των 7 «πλανητών αστέρων» του ουρανού: του Ήλιου, της Σελήνης, και των ορατών με γυμνό μάτι πλανητών Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, Δία και Κρόνου για να προσθέσουμε και το αστρολογικό «στοιχείο» της υπόθεσης.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved