Οι πιθανότητες ενός μεγάλου ή καταστροφικού σεισμού σύμφωνα με την αστρολογία

Υπάρχει πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού στο εγγύς μέλλον;

Οι πιθανότητες ενός μεγάλου ή καταστροφικού σεισμού σύμφωνα με την αστρολογία

Ανήσυχοι δείχνουν οι σεισμολόγοι ύστερα από την νέα ακολουθία σεισμικών δονήσεων στη Φθιώτιδα και βέβαια πολύ πιο ανήσυχοι είμαστε... όλοι εμείς!Η αλήθεια είναι ότι παρά τις έρευνες γύρω από την σύνδεση των ουράνιων φαινομένων με τους σεισμούς, το όλο θέμα παραμένει ακόμη σε πειραματική φάση και κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, θεωρήσεις και κατ' επέκταση προβλέψεις που είτε δικαιώνονται, είτε -συνηθέστερα- διαψεύδονται, όπως ακριβώς συμβαίνει και μεταξύ των σεισμολόγων.

Εκεί που τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, είναι στον προσδιορισμό του επικέντρου ενός σεισμού, αφού κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ένας κατάλογος με ωροσκόπια πόλεων, ώστε να εξεταστεί το ποιές και πότε κινδυνεύουν από ένα βίαιο ξύπνημα του Εγκέλαδου. Σε αυτόν τον τομέα όμως είμαστε πολύ πίσω, απαιτείται πολύ δουλειά ακόμη, οπότε ας μείνουμε μόνον στον χρονικό προσδιορισμό ενός σεισμού.

Κατ' αρχήν ήδη γνωρίζουμε ότι σε περιόδους εκλείψεων η πιθανότητα ενός βίαιου φυσικού ξεσπάσματος -και βέβαια ενός μεγάλου σεισμού- αυξάνεται γεωμετρικά, ιδιαίτερα στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα σε μια Ηλιακή και μια Σεληνιακή έκλειψη.
Για το φετινό φθινόπωρο λοιπόν ως κρίσιμη περίοδος μπορεί να θεωρηθεί αυτή που ξεκινά στις 18-19 Οκτωβρίου και λήγει στις 2 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της ημέρας. Εδώ σημειώνουμε με... κόκκινο το διάστημα 18/10 έως 5/11, το οποίο περιέχεται μεταξύ δύο εκλείψεων.

Ωστόσο, από ό, τι φαίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κίνδυνος είναι εξ ίσου μεγάλος και μετά την Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου, πρώτον γιατί γίνεται στον Σκορπιό, που... φημίζεται για τα «ταρακουνήματα» του και δεύτερον εξ αιτίας της συνολικής εικόνας του ωροσκοπίου της έκλειψης για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Ελλάδος.

Όσον αφορά στα ουράνια σώματα και την συμβολή τους στη γένεση ενός σεισμού, ξεχωρίζουν ο Άρης, οι αργοί πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδών, Πλούτων) αλλά και ο Χείρων.
Ο Δίας συμβάλλει άμεσα στην απελευθέρωση της ενέργειας, ο Άρης επισπεύδει ή δημιουργεί τις ρηγματώσεις, ενώ η συμμετοχή του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα φαίνεται να αντιστοιχεί με τα αίτια που παράγουν έναν σεισμό, τα οποία ποικίλουν. Ο δε ρόλος του Χείρωνα, ο οποίος μεταξύ άλλων συνδέεται με τα ακίνητα, δείχνει να είναι διακεκριμένος, ιδιαίτερα όταν σχηματίζει όψεις με τον Άρη.

Έτσι λοιπόν, η αντίθεση Άρη-Χείρωνα, η οποία συνοδεύει την Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου κρίνεται ως επαρκώς επικίνδυνη, πολύ περισσότερο που σχηματίζεται επάνω στον άξονα Ωροσκόπου-Δύσης (Ιχθύες-Παρθένος).
Ανάλογα είναι και τα ευρήματα στο ωροσκόπιο της Σεληνιακής έκλειψης του Οκτωβρίου, με τον Άρη να βρίσκεται στον 1ο οίκο, σχηματίζοντας μια αντίθεση ακριβείας με τον Ποσειδώνα κι άλλη μια -πιο ανοικτή- με τον Χείρωνα.

Τι συμβαίνει όμως στο εγγύτερο μέλλον;

Γεγονός είναι πως η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου δεν είναι... ξένη προς τους σεισμούς, κάτι που εξάλλου αποδείχτηκε και στην πράξη. Λίγο ο Ουρανός στον 4ο οίκο (οικήματα), λίγο τα «κρυφά» τετράγωνα του αστρικού Πλούτωνα με τα Φώτα (Τοξότης-Παρθένος) τα είχαμε τα... κουνηματάκια μας!
Επιπλέον, με δεδομένο το χρονικό ορίζοντα της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης, το ενδεχόμενο μιας αξιοσημείωτης σεισμικής δραστηριότητας στον Ελληνικό χώρο, παραμένει ανοικτό μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Κι αν ήδη αναρωτιέστε αν και πότε πρόκειται να συναντηθούν ο Άρης με το Χείρωνα, η απάντηση είναι... πολύ σύντομα! Συγκεκριμένα, τα δύο ουράνια σώματα σχηματίζουν μια «κρυφή» αντίθεση στις 23 Σεπτεμβρίου, κάτι που καθιστά σεισμικά «γόνιμες» τις επόμενες ημέρες. Να σημειώσω βέβαια ότι η αφεντιά τους μπορεί να επινοήσει κι άλλους τρόπους να μας βγάλουν από τα σπίτια μας (υπάρχουν σεισμοί και «σεισμοί») αλλά όπως κι αν έχει μια αυξημένη σεισμική δραστηριότητα αυτήν την περίοδο είναι... εκ των ων ουκ άνευ.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved