Το κλείσιμο της ΕΡΤ: Εδώ Αλληλεγγύη!

Από την Τρίτη το βράδυ ζούμε δραματικές στιγμές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλου τύπου καθεστώτα

Το κλείσιμο της ΕΡΤ: Εδώ Αλληλεγγύη!

Φαίνεται πως ο Δίας στους Διδύμους πήρε... αμπάριζα τον κ Σαμαρά, ο οποίος πίστεψε ότι έχει το ελεύθερο να κάνει ό, τι θέλει. Η απόφαση για τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ δεν ισοσταθμίστηκε σωστά από τον πρωθυπουργό, ο οποίος με αυτήν την κίνηση τελικά κατάφερε να συσπειρώσει εναντίον του ένα ευρύ φάσμα φορέων αλλά και απλών πολιτών, δημιουργώντας παράλληλα ένα μείζον πολιτικό θέμα. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από τις έντονες αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό και το θέμα βέβαια δεν είναι η λειτουργικότητα της ΕΡΤ (η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί ότι ήταν απαραίτητη μια αναδιάρθρωση) αλλά η «θεραπευτική» μέθοδος που επελέγη.

Από την Τρίτη το βράδυ ζούμε δραματικές στιγμές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλου τύπου καθεστώτα. Μετά το «μαύρο» που έπεσε στις συχνότητες της ΕΡΤ, ακολούθησε η διακοπή του internet στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αλλά και το σαμποτάρισμα κάθε απόπειρας αναμετάδοσης της εκπομπής των δημοσιογράφων του καναλιού από άλλα μέσα, πράξεις που δεν συνάδουν με ένα δημοκρατικό καθεστώς.

ert2

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ξεσπάσει ένα κύμα παγκόσμιας αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με την EBU να διαμηνύει στον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου και την Ισπανική Δημόσια τηλεόραση (TVE) να αναμεταδίδει το πρόγραμμα των υπό απόλυση δημοσιογράφων!

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου παρακολουθούσαν μια «πειρατική» ΕΡΤ μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, κάτι που αναπόφευκτα μου θύμισε μια άλλη εποχή, τότε που επί δικτατορίας πολλοί άκουγαν στα κρυφά την Deutsche Welle για να πληροφορούνται τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

ert1

Σε ένα πρόσφατο άρθρο μου (Ποιός φοβάται την 6η Ιουνίου) είχα αναφερθεί στην πιθανότητα να γίνει η Ελλάδα πρώτη είδηση παγκοσμίως -με «άρωμα διαπλοκής» μάλιστα- ευχόμενος παράλληλα να μην συμβεί αυτό ως «σοκ και δέος».
Πρακτικά αποφύγαμε (;) τα χειρότερα αλλά όπως κι αν έχει... το πετύχαμε!
Με την Νέα Σελήνη στους Διδύμους να ενισχύει αυτήν την πιθανότητα, έχοντας έναν «σχιζοειδή» και ανατρεπτικό χαρακτήρα (τα Φώτα σε τ-τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό και τον αστρικό Πλούτωνα) το όλο θέμα τελικά περιστράφηκε γύρω από μια κύρια «αρμοδιότητα» του ζωδίου, τα ΜΜΕ.

Αστρολογικά, λοιπόν παίρνοντας υπόψη τις επίκαιρες ουράνιες συνθήκες, το κλείσιμο της ΕΡΤ φαίνεται πως πρωτίστως είναι μια «δουλειά» του Ουρανού και του Πλούτωνα, κάτι που διαφαίνεται και από το γενέθλιο ωροσκόπιο της τηλεοπτικής -τότε- ΕΙΡΤ.

Κατ' αρχήν, στο ωροσκόπιο της πρώτης τηλεοπτικής εκπομπής (23/2/1966, 18:30, Αθήνα), μπορεί κανείς να παρατηρήσει την Σελήνη στην 10η μοίρα του Κριού και στον 8ο οίκο, να δέχεται τα «πυρά» του διελαύνοντα Ουρανού και του διελαύνοντα Πλούτωνα, ενώ παράλληλα ο Ήλιος στους Ιχθύες και τον 6ο οίκο έχει «επάνω» του τον Ποσειδώνα.

Σίγουρα αυτές οι ενδείξεις δεν είναι διόλου... καθησυχαστικές για την πορεία της ΕΡΤ, από την άλλη πλευρά ωστόσο, από μόνες τους παραπέμπουν κυρίως σε μια οικονομική και εργασιακή αναδιάρθρωση.
Θεωρώ δηλαδή πως κάτι λείπει από την εικόνα κι αυτό το «κάτι» μπορεί κανείς να το βρει μόνον εάν χρησιμοποιήσει τις αστρικές διελεύσεις.

eirt

Πρακτικά το τρέχον τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα στην αστρική εκδοχή του (16η-18η μοίρα Ιχθύων και Τοξότη αντίστοιχα) «πέφτει» επάνω στον γενέθλιο Άρη, τον Κρόνο, τον Ερμή, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα της ΕΙΡΤ, που σχηματίζουν μεταξύ τους αντιθέσεις στον άξονα 1ου-7ου οίκου. Και το ότι βέβαια οι δύο αργοί πλανήτες κάνουν «κρυφές» όψεις με τον εαυτό τους είναι από μόνο του αρκετό να σημάνει μια γενναία ανατροπή των δεδομένων ή μια διάλυση των πάντων.

Από αυτήν την άποψη λοιπόν όλα έγιναν «φυσιολογικά» και επειδή ο συγκεκριμένος γενέθλιος χάρτης του 1966 δεν είναι και από τους πιο εύκολους, η δημιουργία μιας νέας ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με το προσχέδιο), συνδυάζεται με την ελπίδα ενός καλύτερου αστρολογικού πλαισίου, ικανού να διαγράψει πολλές από τις κακοδαιμονίες της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης.

Αυτά είναι τα -εν δυνάμει- καλά νέα. Για την ώρα όμως καλούμαστε ως πολίτες και ως χώρα να κολυμπήσουμε στα βαθιά νερά που μας έριξε αυτό το blitzkrieg* του κ Σαμαρά. Το μέλλον της κυβερνητικής συνοχής δείχνει εξαιρετικά αβέβαιο και οι εξελίξεις εντός του Ιουνίου μπορούν πραγματικά να φέρουν τα πάνω-κάτω.


*Blitzkrieg (Μπλίτσκριγκ - «πόλεμος-αστραπή»): πολεμική τακτική με αιφνιδιαστικές επιθέσεις που επινόησε και εφάρμοσε ο Γερμανός στρατηγός Χάιντς Γκουντέριαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε επίσης

Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved