Τι έριξε το ελικόπτερο στο Λονδίνο;

Ο Άρης στον Υδροχόο, με μια πρώτη ματιά δείχνει να συνδέεται άμεσα με το συμβάν

Τι έριξε το ελικόπτερο στο Λονδίνο;

Αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, να όμως που συνέβη και στην πραγματικότητα. Ένα ελικόπτερο κατέπεσε και εξερράγη σε κεντρικό δρόμο του νότιου Λονδίνου (συγκεκριμένα στο Vauxhall), σε ώρα αιχμής (περίπου στις 7:55 GMT), ύστερα από την πρόσκρουση του με γερανό, όπως αναφέρουν τουλάχιστον οι πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Επίσημα, υπάρχουν δύο νεκροί (ο ένας είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου), ενώ δύο ακόμη άτομα νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.

Αστρολογικά, από πολλές απόψεις (η σπανιότητα αλλά και το είδος του δυστυχήματος) η υπόθεση «θυμίζει» Άρη-Ουρανό, με τη διαφορά πως αυτές τις ημέρες δεν έχουμε κάποια όψη μεταξύ των δύο πλανητών, παρά μόνον τον διελαύνοντα Άρη στον Υδροχόο, ο οποίος με μια πρώτη ματιά δείχνει να συνδέεται άμεσα με το συμβάν. Γενικά, ο πλανήτης τείνει να δημιουργεί προβλήματα στις αερομεταφορές και η επικαιρότητα το επιβεβαιώνει αφού είχαμε και την «καθήλωση» των Ιαπωνικών Boeing 787 ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους την Τετάρτη.

Παράλληλα, αυτές τις ημέρες, ο Άρης σχηματίζει δύο «κρυφές» όψεις με τον Ερμή (σύνοδος) και την Έριδα (τετράγωνο) αλλά η απόδοση «ευθυνών» σε αυτές δεν μπορεί να είναι παρά μέρος μιας πειραματικής προσέγγισης και προς το παρόν, απλά... σημειώνονται, με τον αστερίσκο μιας ηλεκτρονικής βλάβης να είναι το πιθανότερο σενάριο, όσον αφορά το σχήμα Άρη-Έριδας.

Από τον χάρτη του συμβάντος πάντως επιβεβαιώνεται η «ενοχή» του Άρη, αφού ως αστρικός κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο στην 23η μοίρα του Αιγόκερω. Αυτή όμως είναι η «μικρή εικόνα» και χρειαζόμαστε μια επιπλέον ένδειξη που να παραπέμπει στο βασικό αστρολογικό αίτιο, το οποίο θεωρητικά θα πρέπει να έχει σχέση με τον Άρη αλλά και τον Ουρανό.

Αν είχαμε στη διάθεση μας έναν γενέθλιο χάρτη του Λονδίνου, θα βλέπαμε ίσως τι ήταν τελικά αυτό που έριξε το ελικόπτερο. Όμως η γέννηση της πόλης χάνεται κάπου στον Μεσαίωνα και μια από τις προτεινόμενες χρονιές (το 1191) δεν συνοδεύεται από άλλα συγκεκριμένα στοιχεία. Υπάρχει άραγε κάποια εναλλακτική;

Σύμφωνα με την Phoebe Forsythe, αστρολόγο και διευθύνουσα του ιστότοπου astro-sphere.co.uk, η οποία προβληματίστηκε για το θέμα, θα πρέπει να αναζητήσουμε κάτι πιο σύγχρονο, που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της πόλης.

Προτείνει λοιπόν ως ημερομηνία γέννησης του σύγχρονου Λονδίνου, τα μεσάνυχτα της 1ης Απριλίου του 1965, όταν δημιουργήθηκε διοικητικά αυτό που σήμερα ονομάζουμε ως ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου. Και υπό το πρίσμα της σύνθεσης του αστρικού με τον τροπικό ζωδιακό τα αστρολογικά δεδομένα του δυστυχήματος, ανταποκρίνονται με... ενοχλητική ακρίβεια σε αυτόν τον γενέθλιο χάρτη της μεγαλούπολης, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της.

Στον διπλό χάρτη που σας παραθέτω στον εσωτερικό κύκλο είναι ο γενέθλιος τροπικός χάρτης που προτείνει η Forsythe για το Λονδίνο, ενώ στον εξωτερικό οι αστρικές διελεύσεις της στιγμής του δυστυχήματος.

helicopter_london

Η θέση του αστρικού Ουρανού πάνω στον γενέθλιο τροπικό Κρόνο του Λονδίνου στους Ιχθύες και τον 3ο οίκο (μεταφορές, επικοινωνίες), είναι ταυτόχρονα και μια αντίθεση του πλανήτη με τον τροπικό Άρη στην Παρθένο και τον 9ο οίκο, ο οποίος μάλιστα κάνει σύνοδο με τον Ουρανό κι όλα αυτά με διαφορά λεπτών της μοίρας!

Δηλαδή έχουμε την όψη Άρη-Ουρανού τόσο στο γενέθλιο, όσο και από διέλευση, στον άξονα μάλιστα 3ου-9ου οίκου, που συνδέεται ευθέως με τα ταξίδια εντός της πόλης.

Αυτό φαίνεται να είναι και το αίτιο της συντριβής του ελικοπτέρου, αν όμως δεν πρόκειται για μια... σατανική σύμπτωση και ο χάρτης της Forsythe είναι λειτουργικός, θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα κι άλλα «περίεργα» ή σπάνια συμβάντα στο Λονδίνο.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved