Cine Αστρολογία: Ξενοδοχείο για τέρατα (Hotel Transylvania)

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων, κατά βάση αντιρατσιστική, αφού αποπειράται να συμφιλιώσει το «φυσιολογικό» με το «τερατώδες»

Cine Αστρολογία: Ξενοδοχείο για τέρατα (Hotel Transylvania)

Όταν πρόκειται για κινούμενα σχέδια, οι Τοξότες... πάντα προηγούνται! Ωστόσο, το Hotel Transylvania, μπορεί να αρέσει επίσης σε Σκορπιούς, Ζυγούς, Ιχθύες, Παρθένους, Υδροχόους, Κριούς και όσες ή όσους έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους «δυνατές» όψεις με τον Πλούτωνα.

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων, κατά βάση αντιρατσιστική, αφού αποπειράται να συμφιλιώσει το «φυσιολογικό» με το «τερατώδες», χρησιμοποιώντας την συνήθη σε ανάλογες περιπτώσεις συγκολλητική ουσία, τον έρωτα.

Σε ένα ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του γνωστού μας Δράκουλα όπου φιλοξενεί όλα τα τέρατα που δημιούργησε η ανθρώπινη φαντασία στο πέρασμα του χρόνου (από τον Φρανκενστάιν μέχρι τη Μούμια), οι ένοικοι του μπορούν να ζουν απαλλαγμένοι από την παρουσία των ανθρώπων. Όλα αυτά μέχρι που ένας νεαρός ταξιδιώτης με το... ακαταλόγιστο ως όπλο, έρχεται να ταράξει την ηρεμία τους.

Ο έρωτας του με την κόρη του Δράκουλα θα ανατρέψει κάθε ισορροπία, συμφιλιώνοντας δύο κόσμους που ήταν «στα χαρακώματα».

Τέρατα χωρίς... Πλούτωνα δεν νοούνται και αν κρίνουμε από τον γενέθλιο χάρτη του σκηνοθέτη της ταινίας, αυτό επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Ο Dendy Tartakovski είναι Αιγόκερως (γεν 17/1/1970, στη Μόσχα) και οφείλει την... τερατολαγνεία του σε δύο διευκολυνόμενες αντιθέσεις που έχουν σαν κοινό παρονομαστή την «κόντρα» του Άρη στο τέλος των Ιχθύων με τον Πλούτωνα στην Παρθένο. Στη μια περίπτωση δίνουν διέξοδο ο Ήλιος και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, ενώ στην άλλη ο Ποσειδώνας στην μηδενική του Τοξότη και η Σελήνη απέναντι του στο μεταίχμιο Ταύρου-Διδύμων.

Εδώ μάλιστα με βάση τις ιδιότητες του ζωδίου που τον φιλοξενεί (ταξίδια, περιπέτεια κλπ), ο Ποσειδώνας μπορεί να θεωρηθεί ως ο κύριος «αυτουργός» της ύπαρξης αυτού του φανταστικού ξενοδοχείου αλλά και της «υπερβατικής» προσέγγισης του όλου θέματος.

Φυσικά για την επιστράτευση των «παραδοσιακών» πια τεράτων, ευθύνεται και ο Χείρωνας στον Κριό, ο οποίος συνδέεται με οτιδήποτε έχει περάσει στην Ιστορία, κάτι βέβαια που εδώ αναπλάθεται με έναν πρωτότυπο τρόπο που συνάδει με τη φύση του Κριού. Σε «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ήλιο του Tartakovski και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα του, έγινε ένα ακόμη δημιουργικό κλειδί για να απολαύσουμε επί της οθόνης τις... εσωτερικές ανησυχίες και αναζητήσεις του σκηνοθέτη.

Όσο για το «πάντρεμα» δύο κόσμων που στέκονται απέναντι ο ένας στον άλλον, το τυπικό οκ έδωσε ο Ουρανός στο Ζυγό, που γενικά έχει την τάση να αμφισβητεί το συμβατικό των σχέσεων, προτείνοντας μια ένωση με κύριο χαρακτηριστικό τη διαφορετικότητα.

Επιπλέον, ο Tartakovski διαθέτει ως... ανίκητο όπλο τον Δία στο Σκορπιό κι αν αναρωτιέστε για το είδος της υποστήριξης που παρέχει στον φορέα του, δεν έχετε παρά να θυμηθείτε την χρονιά που στην Eurovision θριάμβευσαν τα «τέρατα» οι Lordi. Η παρουσία τότε του Δία στο Σκορπιό ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας τους, δίνοντας «γραμμή» για την υπερψήφιση τους. Γενικά δημιουργοί με τέτοιο Δία (ένα καλό παράδειγμα είναι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ), διακρίνονται μέσα από την παρουσίαση θεμάτων, όπου δεσπόζουν η αγωνία, ο τρόμος και η... φρίκη, με την εκάστοτε ποιότητα της απόδοσης να κρίνεται βέβαια από τις συνολικές προδιαγραφές του δημιουργού.

Το Hotel Transylvania παίζεται τόσο μεταγλωττισμένο, με τη... Δρακουλιάρικη φωνή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, όσο και με υπότιτλους, όπου τον ανάλογο ρόλο έχει αναλάβει ο Adam Sandler. Κοινό στοιχείο; Είναι αμφότεροι Παρθένοι!

*Αν μετά το σινεμά έχετε διάθεση για διάβασμα, ρίξτε μια ματιά εδώ.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved