Cine Αστρολογία: Σώμα με σώμα (Rust and Bone)

Ο σκηνοθέτης της ταινίας -και Ταύρος- Jacque Audiard έφτιαξε ουσιαστικά μια ταινία που... απεικονίζει πλήρως το γενέθλιο χάρτη του

Cine Αστρολογία: Σώμα με σώμα (Rust and Bone)

Ένα ερωτικό δράμα που μπορεί να αρέσει σε Κριούς, Παρθένους, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους, Λέοντες, Σκορπιούς, τους... παντός κινηματογραφικού καιρού Ιχθύες αλλά και σε όσες ή όσους έχουν στο ωροσκόπιο τους «δυνατές» όψεις με τον Πλούτωνα.

Η υπόθεση του έργου

Ο Αλί (Matthias Schoenaerts) ένας αθλητής του Kickboxing, καταφεύγει χρεοκοπημένος στο σπίτι της αδελφής του, μαζί με τον πεντάχρονο γιο του, Σαμ. Τελικά πιάνει δουλειά ως πορτιέρης σε ένα nightclub. Εκεί γνωρίζει την Στεφανί (Marion Cotillard), μια εκπαιδεύτρια φαλαινών αλλά όταν θα ξανασυναντηθούν εκείνη πλέον βρίσκεται ακρωτηριασμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, ύστερα από ένα τρομερό δυστύχημα. Εκείνος θα προσπαθήσει να της εμφυσήσει πάλι την όρεξη για ζωή και δημιουργία.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας -και Ταύρος- Jacque Audiard έφτιαξε ουσιαστικά μια ταινία που... απεικονίζει πλήρως το γενέθλιο χάρτη του, αναζητώντας υποσυνείδητα μια δημιουργική λύση στην εσωτερική του σύγκρουση ανάμεσα σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη φύση και μια άλλη αγωνιστική ή ακόμη και «άγρια».

Το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο, τον Άρη στο Σκορπιό και τον Πλούτωνα στο Λέοντα, υποδηλώνει μια αρσενική πλευρά, που αρχικά συναντάμε στον πρωταγωνιστή της ταινίας: Αθλητής, σε οικονομική και κοινωνική κρίση που προσπαθεί να ξανακτίσει τη ζωή του από το μηδέν, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Αντίστοιχα οι θηλυκοί αρχετυπικοί δείκτες, η Σελήνη στον Καρκίνο και η Αφροδίτη στον Κριό, σχηματίζουν ένα ακόμη τ-τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό, «φωτογραφίζοντας» μια ευαίσθητη γυναικεία φύση.

Το σημαντικό εδώ είναι πως στην αστρική εκδοχή του το «αρσενικό» τ-τετράγωνο «κλειδώνει» πάνω στο «θηλυκό». Δηλαδή για παράδειγμα, η τροπική Αφροδίτη κάνει τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα, ενώ ο τροπικός Ποσειδώνας «υποδέχεται» τον αστρικό Άρη (σε σύνοδο) και τον αστρικό Ήλιο (σε αντίθεση).

Και αυτό το ενεργειακό πλέγμα είναι που αποτυπώνεται στην ταινία, αφού οι ζωές των δύο πρωταγωνιστών εμπλέκονται μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας χαρακτηριστικά.

Η Στεφανί βιώνει την αγριότητα του τετραγώνου Άρη-Πλούτωνα, ενώ ο Αλί «δανείζεται» την Ποσειδώνια ευαισθησία.

Όσο για τους δύο πρωταγωνιστές, δεν φείδονται επίσης ανάλογων «δημιουργικών προβολών».

Η Marion Cotillard (Ζυγός με Ωροσκόπο στην Παρθένο και τον Ποσειδώνα σε αντίθεση με το Μεσουράνημα) έχει την Σελήνη της στον Καρκίνο, όπως και ο σκηνοθέτης της ταινίας, κάτι βέβαια που συνέδραμε αποφασιστικά στο να καλύψει τις ανάγκες του ρόλου, όπως ήταν «φτιαγμένος» στο μυαλό του. Επιπλέον όμως, στο ωροσκόπιο της έχει μια σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα, στην οποία μάλιστα συμμετέχουν τόσο ο αστρικός Ουρανός (με σύνοδο), όσο και το δίδυμο Σελήνης-Κρόνου (με τετράγωνα), επίσης στην αστρική εκδοχή του στον Καρκίνο. Τι πιο αντιπροσωπευτικό ενός ανθρώπου που ύστερα από ένα κτύπημα της μοίρας βλέπει τον κόσμο του να γυρίζει ανάποδα και καλείται να αναγεννηθεί;

Κι εδώ βέβαια παρατηρούμε μια ανάλογη εμπλοκή του θηλυκού με το αρσενικό αρχέτυπο (τη Σελήνη και τον Ήλιο), ιδανική κατά κάποιο τρόπο και απόλυτα συμβατή με τις εσωτερικές-σκηνοθετικές αναζητήσεις του Audiard,

Ο Matthias Schoenaerts είναι Τοξότης με την σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα να χρωματίζει την καλλιτεχνική του ιδιότητα, ωστόσο σε σχέση με την συγκεκριμένη ταινία, εκείνο που ξεχωρίζει είναι η εικόνα των θηλυκών αρχετύπων, δηλαδή της Σελήνης και της Αφροδίτης, η οποία καθρεφτίζεται στην Στεφανί.

Η πρώτη, σε σύνοδο με τον Ουρανό στο Σκορπιό αλλά και σε τετράγωνο με τον Άρη στο Λέοντα δίνει μια... πιστή απεικόνιση μιας γυναίκας που πέφτει θύμα του τετραγώνου Άρη-Ουρανού. Η όψη αναφέρεται άμεσα σε μια ξαφνική ανατροπή των δεδομένων, με μια σχετική αγριότητα μάλιστα.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα μπορούσε να συμβεί και στην πραγματική ζωή του Βέλγου ηθοποιού αλλά τουλάχιστον για την ώρα μέσω της «δημιουργικής προβολής», όσο δηλαδή βιώνει την ενέργεια της όψης μέσα από τους ρόλους του, δείχνει ικανός να «ξορκίσει» το κακό!

Επιπλέον, στο όλο σχήμα συμμετέχει και η αστρική Αφροδίτη (σε σύνοδο με τον Ουρανό κι αυτή) αλλά και ο αστρικός Κρόνος (σε σύνοδο με τον Άρη).

Jacque Audiard, 30/4/1952, Paris, ώρα άγνωστη.

Marion Cotillard, 30/9/1975, Paris, ώρα 4:50 π.μ.

Matthias Schoenaerts, 8/12/1977, Antwerp, ώρα άγνωστη.



*Αν μετά το σινεμά έχετε διάθεση για διάβασμα, ρίξτε μια ματιά εδώ.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved